בקטגוריה זו נעשה שימוש בהגדרה הפופולארית / הקולינארית ל"תבלינים, עשבי תיבול וירקות", לא בהגדרה הבוטנית או המדעית.
באופן כללי, "תבלינים" הם זרעים, תרמילים, פירות, קליפה ועוד חלקי צמחים מיובשים המשמשים להקניית טעמים למזון. "ירקות" הם פירות שאינם מתוקים, המשמשים בעיקר לאכילה כשהם טריים או מבושלים. קטגוריה זו כוללת את כל התבלינים, עשבי התיבול והירקות, כמו גם אגוזים (כל דבר עם המילה "אגוז" בשם, כולל "אגוז קוקוס", צ'ילי, קפה, שוקולד, ניצני צמחים ופרחים, קליפות פרי (אך לא מיץ). קטגוריה זו אינה כוללת פירות (בהגדרתם הקולינרית) או דגנים. מקורות סוכר עתירי טעם (סירופ אגבה, מייפל, מולסה, סורגום, דבש וכ"ו) יכולים להיכלל בקטגוריה רק אם נמצאים בשילוב אחד המרכיבים המאושרים לעיל, ואינם אמורים להציג אופי דומיננטי. כל שילוב של מרכיבים מאושרים יתקבל. לדוגמאות של עבודה עם פירות ראו קטגוריה מספר 29.