18B – אייל אמריקאי בהיר

ארומה

ארומת כשות בינונית עד חזקה הנובעת משימוש בזנים אמריקאיים או עולם חדש, עם טווח מאפיינים רחב הכולל הדרים, פרחים, אורן, שרף, מתובל, פירות טרופיים, פירות נשירים, פירות יער ומלון. אין הכרח לאחד מאלו באופן ספציפי, אך נוכחות הכשות צריכה להיות מורגשת. מאלטיות נמוכה-בינונית תומכת בתצוגת הכשות ועשויה להציג בעדינות לתתים מיוחדים (לחם, טוסט, ביסקוויט, קרמל). אסטרים פירותיים בינוניים עד לא קיימים. דריי הופינג (באם נעשה) עשוי להוסיף מעט ארומה עשבונית, אך מאפיין זה לא צריך להיות מוגדש.

מראה

זהוב בהיר עד מעט ענברי. ראש קצף יציב, בינוני-גדול בצבע לבן עד אוף וויט. לרוב יחסית צלולה, אך גרסאות שעברו דרייהופ עשויות להיות מעט עכורות.

טעם

טעם כשותי בינוני-גבוה, לרוב מציג מאפייני זנים אמריקאיים או עולם חדש, עם טווח מאפיינים רחב הכולל הדרים, פרחים, אורן, שרף, מתובל, פירות טרופיים, פירות נשירים, פירות יער, מלון ועוד. מאפיין לתתי נמוך-בינוני, גרעיני ונקי תומך בכשות ועשוי להציג בעדינות לתתים מיוחדים (לחם, טוסט, ביסקוויט, קרמל). האיזון נוטה לרוב לכשות ולמרירות, ונוכחות הלתת צריכה לתמוך, לא להסיח. טעמי קרמל אינם נפוצים או מרוסנים (אך מתקבלים, כל עוד אינם מתנגשים עם הכשות). אסטרים פירותיים בינוניים עד לא קיימים, על אף שזני כשות רבים די פירותיים. מרירות כשותית בינונית-גבוהה עם סיומת חצי-יבשה עד יבשה. טעמי הכשות והמרירות לרוב נמשכים לסיום, אך האפטרטייסט צריך להיות נקי ולא צורם. דריי הופינג (באם נעשה) עשוי לתרום מאפיין עשבוני אך לא באופן מודגש.

גוף

גוף קל-בינוני. גיזוז בינוני-גבוה. סיומת חלקה ללא עפיצות או תחושה צורמת בפה.

התרשמות כללית

אייל בהיר, מרענן וכשותי, אך עדיין עם מספיק לתת תומך כדי להפוך את הבירה למאוזנת ושתיה. נוכחות הכשות הנקיה תציג זני כשות אמריקאיים / עולם חדש קלאסיים או מודרניים בעלי מגוון מאפיינים רחב. בירת קראפט אמריקאית כשותית, בחוזק אלכוהולי ממוצע, לרוב מאוזנת כדי להיות יותר נגישה מ-IPA אמריקאי מודרני.

הערות

זני כשות חדשים ושיטות יישום חדשות ממשיכים להיות מפותחים. בעת שיפוט יש לאפשר מאפיינים של זני כשות מודרניים וכן קלאסיים. סגנון זה הופך להיות יותר ויותר בינלאומי עם התאמות מקומיות במדינות בהם שוק בירות הקראפט מתפתח. שיטות הוספת הכשות נעות בין התופסות הקלאסיות ברתיחה לבין תוספות מאוחרות וגדולות. כל השיטות מקובלות.

היסטוריה

התאמה מודרנית של עידן בירות הקראפט בארה"ב, של האייל הבהיר האנגלי, המציגה חומרי גלם מקומיים (מים, לתת, כשות ושמרים). לפני התפוצצות הפופולריות של ה-IPA היה סגנון זה הנפוץ והמוכר ביותר מבין בירות הקראפט האמריקאיות.

מרכיבים

לתת פייל (לרוב 2 row). כשות אמריקאי / עולם חדש, עם מגוון רחב של מאפיינים. שמרי אייל אמריקאים או אנגליים (נייטרלים עד מעט פירותיים). לתתים מיוחדים עשויים לתרום לאופי ולמורכבות, אך לרוב יהיו חלק קטן מאוד מהרכב הגרעינים. לרוב אלו יהיו לתתים המעשירים את האופי המתקתק, לחמי וטוסטי, והשימוש בזני כשות שונים בתוספות המאוחרות, אשר יבדילו בין החברות.

נתונים טכניים

OG: 1.045-1.060
FG: 1.010-1.015
ABV: 4.5-6.2%
IBU: 30-50
SRM: 5-10

דוגמאות מסחריות

Ballast Point Grunion Pale Ale, Firestone Walker Pale 31, Great Lakes Burning River, Sierra Nevada Pale Ale, Stone Pale Ale, Tröegs Pale Ale