16A – סטאוט מתוק

ארומה

ארומה בינונית של גרעינים קלויים, לעיתים עם ניחוחות קפה ושוקולד. תחושת מתיקות קרמית קיימת לעיתים. פירותיות יכולה להיות נמוכה עד בינונית-גבוהה. דיאצטיל נמוך עד אפסי. ארומה כשותית נמוכה עד אפסית, עם ניחוחות פרחוניים או אדמתיים.

מראה

חום כהה מאוד עד שחור. יכול להיות עכור (אם לא, נדרש להיות צלול). ראש קרמי בז' עד חום.

טעם

טעמי לתת קלוי עם קפה או שוקולד ששולטים בחיך. מרירות כשותית בינונית. מתיקות בינונית עד גבוהה מהווה קונטרה לטעמים הקלויים והמרירות הכשותית, ונמשכת לתוך הסיומת. אסתרים פירותיים נמוכים עד בינוניים. דיאצטיל נמוך עד אפסי. האיזון בין לתתים קלויים ומתיקות יכול לנוע בין דיי מתוק ועד דיי יבש וקלוי.

גוף

בינוני-מלא עד מלא וקרמי. מיגוז נמוך עד בינוני. מתיקות שיורית גבוהה מסוכרים בלתי תסיסים מגבירה את תחושת הגוף המלא.

התרשמות כללית

בירה מאוד כהה, מתוקה, בעלת גוף מלא וטעמים קלויים שמזכירה קפה עם שמנת או אספרסו מומתק.

הערות

רמות הסוכרים בגרסאות הבריטיות הן נמוכות, וגבוהות יותר בגרסאות מיוצאות או אמריקניות. שוני קיים בין רמות שונות של מתיקות שיורית, רמת קליה, והאיזון בין שניהם. גרסאות מסוימות בבריטניה הן מתוקות מאוד ובעלות אחוזי אלכוהול נמוכים (כ-2%), אך אלו אינן מייצגות. סגנון זה מתאר בעיקר את הגרסה בעלת רמה גבוהה יותר של אלכוהול ואיזון, ולא את הגרסאות המתוקות מאוד.

היסטוריה

סגנון בריטי של סטאוט שפותח בתחילת המאה ה-20. הסגנון היה ידוע בעבר כ"מילק סטאוט" (סטאוט חלבי) או "קרים סטאוט" (סטאוט שמנת). כיום, אסור על פי חוק להשתמש בשמות אלו באנגליה (אך מותר במקומות אחרים בעולם). השם "חלב" נובע מהשימוש בלקטוז (סוכר חלב) כממתיק.

מרכיבים

המתיקות ברוב הסטואטים המתוקים מגיעה מרמות מרירות נמוכות יותר מסטאוטים אחרים, וכמות גבוהה יותר של סוכרים בלתי תסיסים. לקטוז, סוכר שאינו תסיס, מוסף לרוב על מנת להוסיך מתיקות שיורית. בסיס של פייל אייל, ייתכן השימוש בשעורה קלויה, לתת שחור, לתת שוקולד, לתת קריסטלי ובתוספים כגון תירס או סוכרי בישול.

נתונים טכניים

OG: 1.044 – 1.060
IBUs: 20 – 40 FG: 1.012 – 1.024
SRM: 30 – 40 ABV: 4.0 – 6.0%

דוגמאות מסחריות

Bristol Beer Factory Milk Stout, Left Hand Milk Stout, Lancaster Milk Stout, Mackeson's XXX Stout, Marston’s Oyster Stout, Samuel Adams Cream Stout