20A – פורטר אמריקני

ארומה

ארומת לתת כהה בינונית-קלה עד בינונית-חזקה, לעיתים עם מאפיין שרוף קל. בנוסף, תיתכן גם ארומה מאלטית תומכת נוספת (גרעיני, לחמי, טופי, קרמל, שוקולד, קפה, עושר, מתיקות). ארומה כשותית נמוכה עד גבוהה, לעיתים עם מאפיינים שרפיים, אדמתיים או פרחונים. יכולה להיות מתובלת בכישות יבש (dry hop). אסתרים פירותיים בינונים עד אפסיים.

מראה

חום מתון עד חום כהה מאוד, לרוב עם בוהק בצבע אדמדם ועד אדום מאוד. יכול להגיע למראה כמעט שחור. הצלילות יכולה להיות קשה להבחנה, אך במידה והבירה אינה אטומה, היא נדרשת להיות צלולה (ובמיוחד כאשר מוצגת מול מקור אור). ראש קצף מלא, שזוף שמחזיק מעמד לאורך זמן.

טעם

טעמים די חזקים של לתת שכוללים לעיתים גם מעט מאפיינים שרופים (לעיתים קפה ושוקלד) עם מעט טעימים גרעיניים, וסיומת יבשה שנובעת מהשימוש בלתת כהה. הטעם הכולל יכול לסיים בין יבש לחצי מתוק. טעמים חדים שנובעים מלתת קלוי יכולים להיות נוכחים, אך נדרשים לא להיות חריפים,שרופים או צורמים. מרירות בינונית עד גבוהה שיכולה להיות מועצמת על ידי לתת כהה. טעמי כשות יכולים לנוע בין שרפיים, אדמתיים או פרחוניים ומאזנים את טעמי הלתת הכהה. טעמי הלתת והכשות צריכים להיות משלימים ולא נוגדים. גרסאות שעברו כישות יבש יכולות להיות בעלות טעמים שרפיים. אסתרים פירותיים בינונים עד אפסיים.

גוף

גוף בינוני עד בינוני-מלא. מיגוז בינוני-נמוך עד בינוני-גבוה. גרסאות חזקות יותר יכולות להציג חמימות אלכוהולית. השימוש בלתת כהה עשוי לייצר עפיצות, אך היא צריכה להיות לא משתלטת.

התרשמות כללית

בירה כהה איתנה ומאלטית בעלת טעמים מורכבים של לתת כהה.

הערות

מדובר בסגנון רחב ופתוח לפרשנות. רמת החוזק של טעמי הלתת הכהה יכולים לנוע משמעותית. מאפייני הכשות ותוצרי התסיסה יכולים להיות דיי חזקים, אך לא נדרשים להיות כאלו. כך, יכולה להווצר בירה בעלת מאפיינים "בריטים" או "אמריקנים"

היסטוריה

גרסה חזקה ואגרסיבית יותריותר של פורטרים שיוצרו טרם תקופת היובש או פורטרים אנגלים שפותחו בתקופת הקראפט. גרסאות היסטוריות היו קיימות בעיקר בחוף המזרחי של ארה"ב. הסגנון הזה מתאר את הגרסה המודרנית.

מרכיבים

הבירה יכולה להכיל מספר סוגי לתת, לרוב לתת כהים, הכוללים לתת שחור (או שוקולד). כשות אמריקנית משמשת לרוב עבור מרירות, אך כשות אמריקנית או בריטית יכולה לשמש ככשות לטעם או ארומה. טעמי כשות הדריים אינם מומלצים. שמרים יכולים להיות נקיים או בעלתי מאפיינים "בריטים".

נתונים טכניים

OG: 1.050 – 1.070
IBUs: 25 – 50 FG: 1.012 – 1.018
SRM: 22 – 40 ABV: 4.8 – 6.5%

דוגמאות מסחריות

Anchor Porter, Boulevard Bully!
Porter, Deschutes Black Butte Porter, Founders Porter, Great
Lakes Edmund Fitzgerald Porter, Smuttynose Robust Porter,
Sierra Nevada Porter