8A – דונקל מינכנאי

ארומה

מתיקות מאלטית עשירה, אלגנטית ועמוקה, לרוב דמויית קרום לחם (לעיתים קרובות אפילו טוסט). רמזים לשוקולד, אגוזים, קרמל ו/או טופי יתקבלו, כשהגרסאות המסורתיות והטריות לרוב יציגו רמות גבוהות של שוקולד. פרופיל תסיסה נקי. מעט ארומת כשות ספייסית, פרחונית או עשבונית - תתקבל.

מראה

צבע נחושתי עמוק עד חום, לרוב בעל גוונים אדמדמים. ראש קצת קרמי, בעל גוון שזוף עד בינוני. לרוב צלולה, אם כי גרסאות לא מסוננות, מעוננות, קיימות.

טעם

נשלטת על ידי הטעמים הרכים, העשירים והמורכבים של לתתי מינכן, לרוב בעלת רמזים המזכירים לחם קלוי, אך ללא טעמים קלויים ושרופים. החך יכול להיות מאלטי באופן בינוני אך לא מתוק ודביק. קרמליות, טוסטיות או אגוזיות בינונית עשויה להיות נוכחת. לגרסאות הטריות עשויה להיות נוכחות מאלטית-שוקולדית נעימה אך לא שרופה או מתוקה. טעמים שרופים או מרירים מלתתים קלויים - אינם מקובלים, כמו גם טעמי קרמל עזים מלתתי קריסטל. מרירות הכשות בינונית-נמוכה אך מובחנת, כשהאיזון נוטה באופן מובחן לכיוון הלתת. טעמי הכשות נמוכים עד לא קיימים. אם מורגשים, צריכים להיות ספייסיים, פרחוניים או עשבוניים המייצגים זנים גרמניים קלאסיים. הסיומת עדיין מאלטית, אם כי מרירות הכשות עשויה להפוך למעט יותר מודגשת עם סיומת חצי יבשה. פרופיל תסיסה נקי ואופי לאגר.

גוף

גוף בינוני עד בינוני-מלא, המספק תחושת פה רכה ודקסטרינית, מבלי להיות כבד או דביק. גיזוז בינוני. השימוש בלתתי מינכן אמור לספק עושר, אך לא עפיצות חדה או נושכת.

התרשמות כללית

מאופיינת בעומק, עושר ומורכבות המייצגים לתתים מינכנאיים בעלי תוצרי מייארד. טוסטיות לחמית עמוקה, לרוב עם טעמים דמויי שוקולד בדוגמאות הטריות, אך לעולם לא חדה, קלויה או עפיצה. בירה הנוטה בהחלט לכיוון הלתת באיזון, אך עדיין קלה לשתיה.

הערות

גרסאות גרמניות לא מסוננות יכולות להיטעם כלחם נוזלי, עם עשירות שמרית, ארצית שלא נמצאת בגרסאות ייצוא מסוננות.

היסטוריה

הלאגר החום הקלאסי של מינכון, שהתפתח כבירה יותר כהה ומכוונת לתת מאשר שאר הלאגרים האיזוריים. על אף שמקורו במינכן, הסגנון הפך פופולרי ברחבי בוואריה, בעיקר בפרנקוניה. גרסאות פרנקוניות לעיתים יותר כהות ומרירות.

מרכיבים

הרכב הלתתים מורכב לרוב מלתת מינכן גרמני (עד 100% בחלק מהמקרים) והיתר לתת פילזנר גרמני. כמויות קטנות של לתתי קריסטל יכולות לשמש להוספת דקסטרינים וצבע אך לא צריכים להוסיף מתיקות עודפת. תוספות מינוריות של לתתים קלויים (כגון קראפה או שוקולד) עשויות לשמש לתיקוני צבע קלים אך ללא הקניית טעמים חזקים. יש לעשות שימוש בזני כשות ושמרי לאגר גרמניים קלאסיים. לרוב נעשה שימוש בדיקושיין במאש (עד שלוש פעמים) על מנת להעשיר את הטעם המאלטי ואת עומק הצבע.

נתונים טכניים

IBU 18 - 28
SRM 14 - 28
OG 1.048 - 1.056
FG 1.010 - 1.016
ABV 4.5% - 5.6%

דוגמאות מסחריות

Ayinger Altbairisch Dunkel, Chuckanut Dunkel Lager, Ettaler Kloster Dunkel, Hacker-Pschorr Alt Munich Dark, Weltenburger Kloster Barock-Dunkel.