2B – לאגר ענברי בינלאומי

ארומה

ארומה מאלטית נמוכה עד בינונית, יכולה להכיל גרעיניות או מתיקות קרמלית במידה נמוכה.
ארומת כשות יכולה לנוע בין נמוכה ועד כלל לא, עם ארומות פרחוניות או חריפות במידה בינונית.
פרופיל לאגר נקי.
קצת DMS וארומת תירס מקובלת.

מראה

זהוב-ענברי ועד אדמדם-נחושתי.
צלול.
ראש קצף לבן עד לבן-קרם שיכול להחזיק או לא.

טעם

פרופיל מאלט נמוך עד בינוני, נע מיבש ועד מתיקות גרעינית.
רמות נמוכות עד בינוניות של קרמל וטעמי קליה ולחם.
טעמים נמוכים עד בינוניים של מתיקות תירס אפשרית, אך אינה פגם.
מרירות כשות נמוכה עד בינונית, עם טעמי כשוית נמוכים עד בינוניים, לרוב עם מאפיינים עשביים, פרחוניים או חריפים.
האיזון נע בין מאלטי ועד מאוזן, עם מרירות מורגשת אך לא מתנגדת.
רמת המרירות יכולה להיות גבוהה ככל שרמת המאלטיות גבוהה.
פרופיל תסיסה נקי.
סיומת יבשה עם סיומת מאלטית.

גוף

גוף קל עד בינוני. גיזוז בינוני ועד גבוה. חלק, חלק מהדוגמאות יכולות להיות קרמיות.

התרשמות כללית

לאגר מאלטי יבש בעל איכויות קרמליות או קלויות ומרירות מאופקת.
לרוב יבש, לעיתים עם מאפייני תוספים. מאפייני לאגר חלקים וקלים לשתיה.

מרכיבים

שעורה דו טורית או שש טורית.
לתתים לצבע כגון ויקטורי, אמבר וכו'. תוספי לתת קרמלי. כשות אמריקנית או אירופאית, או שילוב של שניהם.

נתונים טכניים

OG: 1.042 – 1.055
IBUs: 8 – 25 FG: 1.008 – 1.014
SRM: 7 – 14 ABV: 4.6 – 6.0%

דוגמאות מסחריות

Brooklyn Lager, Capital Winter
Skål, Dos Equis Amber, Schell’s Oktoberfest, Yuengling Lager