1E – דורטמונדר אקספורט

ארומה

ארומת כשות
אצילית (גרמנית או צ׳כית) נמוכה עד בינונית.
ארומת לתת פילזנר משתנה: יכולה לנוע מגרעיניות למתיקות.
יכולה להיות בעלת ארומה גופריתית בתחילה (מהמים ו/או מהשמרים), וארומת רקע נמוכה של DMS (מלתת הפילזנר). ללא דיאציטילים.

מראה

צבע זהוב בהיר עד זהוב כהה, צלולה, עם ראש קצף יציב ולבן.

טעם

אין שליטה לא של לתת הפילזנר ולא של הכשות האצילה, אך שתיהן נמצאות באיזון טוב, עם נגיעה של מתיקות לתתית. יחד מספקים בירה מרעננת- חלקה אך פריכה.
האיזון ממשיך בסיומת, ומרירות הכשות ממשיכה לאפטרטייסט (אף על פי שחלק מהדוגמאות מסתיימות דווקא מתוקות).
נקייה, ללא אסטרים פירותיים, ללא דיאציטילים.
מאפיינים מינרליים מסויימים עלולים להתבטא כתוצאה מהמים, אך לרוב לא יהיו ברורים ומוחלטים.

גוף

גוף בינוני, גיזוז בינוני.

התרשמות כללית

איזון וחלקות הם המאפיינים המובילים בסגנון זה.
בעל מאפייני המאלט של הלס, מאפייני הכשות של פילזנר, אך מעט חזק משניהם.

הערות

מבושלת לרמת גראביטי מעט גבוהה יותר מאשר שאר הלאגרים הקלים.
עניין זה מספק גוף מאלטי עמוק וטעמי מאלט בהתאמה לטעמי הגופרית ולמרירות הכשות.
המונח ״אקספורט״ (ייצוא) מסמל קטגוריית חוזק בירה, תחת חוק מיסוי הבירה הגרמני, ואינו קשור ישירות לסגנון הדורטמונדר.
בירות מערים או איזורים אחרים יכולות להיות מבושלות לחוזק ״אקספורט״ ולהיות משווקות ככאלו.

היסטוריה

מקור הסגנון מהאיזור התעשייתי של דורטמונד, גרמניה.
קרנו של הסגנון ירדה בגרמניה בשנים האחרונות.

מרכיבים

מים מינרליים בעלי רמות גבוהות של גופרית, פחמן וכלור; זני כשות אצילה, גרמנית או צ׳כית; לתת פילזנר; שמרי לאגר גרמניים.

נתונים טכניים

OG: 1.048 - 1.056
FG: 1.010 - 1.015
IBU: 23 - 30
SRM: 4.0 - 6.0
ABV: 4.8 - 6.0

דוגמאות מסחריות

DAB Export, Dortmunder Union Export, Dortmunder Kronen, Ayinger Jahrhundert, Great Lakes Dortmunder Gold, Barrel House Duveneck's Dortmunder, Bell's Lager, Dominion Lager, Gordon Biersch Golden Export, Flensburger Gold