ארומה
מורכבת, בעלת נוכחות מאלטית עשירה ומתוקה, אסטרים ואלכוהול מובחנים וספייסיות קלה עד בינונית. הלתת עשיר וחזק ויכול להציג טוסטיות- לחמית עמוקה, לרוב עם מורכבות קרמלית עמוקה. האסטרים הפירותיים ינועו מחזקים עד בינוניים נמוכים, ועשויים להציג צימוקים, שזיפים מיובשים, דובדבנים מיובשים, תאנים או שזיפים. פנולים ספייסיים עשויים להיות נוכחים, ולרוב יציגו ניחוחות דמויי פלפל ולא ציפורן, ווניל קל אפשרי. האלכוהול רך, מתובל, בושמי ואו דמוי ורד, והוא נמוך עד בינוני בעוצמתו. כשות לרוב אינה נוכחת (אם כי מעט ספייסיות, פרחוניות או עשבוניות בארומה תתקבל). ללא ארומות של לתת קלוי או כהה. ללא ארומות חזקות של אלכוהול או ממס.
מראה
צבע ענברי עמוק עד נחושתי חום ("כהה" בשם סגנון זה מתייחס לצבע עמוק יותר מאשר באייל הבלגי הזהוב). ראש קצף ענק, דחוס, קצפתי, יציב בצבע קרם עד שזוף. צלילות תנועה מצלול עד מעט עכור.
טעם
דומה לארומה (אותם מאפייני לתת, אסטרים, פנולים, אלכוהול וכשות). עושר מאלטי בינוני בחך, שיכול להיות בעל אופי מתוק אם מרירות הבירה נמוכה. בדרך כלל סיומת חצי יבשה עד יבשה, אם כי עשויה להגיע אפילו עד למעט מתוקה. מרירות בינונית נמוכה עד בינונית. אלכוהול מספק חלק מהאיזון ללתת. לרוב האיזון נוטה לכיוון העושר הלתתי, אך גם עשוי להיות מאוזן יחסית עם מרירות הכשות. הטעמים המשתנים והמורכבים צריכים להשתלב באופן חלק והרמוני. הסיומת לא צריכה להיות כבדה או סירופית.
גוף
גיזוז גבוה אך לא חד. חום אלכוהולי חלק אך מורגש. הגוף יכול להשתנות בין בינוני קל עד בינוני מלא וקרמי. לרוב בינוני.
התרשמות כללית
אייל בלגי חזק, מורכב, חזק מאוד עם עירוב של לתת עשיר, פירות כהים ואלמנטים מתובלים. מורכב, עשיר, חלק ומסוכן.
הערות
גרסאות טראפיסטיות אותנתיות נוטות להיות יבשות יותר מהגרסאות המכונות "מנזריות" העשויות להיות יחסית מתוקות ומלאות גוף. לרוב בעלות תסיסה שניה בבקבוק. לעיתים מכונות "טראפיסט קוואדרופל", ולרוב מכנים אותן על פי חוזקן האלכוהולי או צבען.
היסטוריה
רוב הגרסאות בעלות אופי ייחודי המשקף את אופיין של מבשלות ספציפיות. מיוצרות בכמויות מאוד קטנות ולרוב נחשבות נדירות.
מרכיבים
זני שמרים בלגים המעודדים יצירת כהילים גבוהים, אסטרים ולפעמים פנולים בדרך כלל יהיו בשימוש. נותנות רושם של תערובת לתתים מורכבת אם כי רבות מהגרסאות המסורתיות הן יחסית פשוטות. זני כשות דומי סאאז, בריטיים או דמויי סטיריאן גולדינגס יהיו בדרך כלל בשימוש. לרוב אין שימוש בתבלינים. אם נעשה בהם שימוש- יש לשמור אותו מעודן וברקע.
נתונים טכניים
OG: 1.075 – 1.110
FG: 1.010 – 1.024
IBUs:20 – 35
ABV:8.0 – 12.0%
SRM:12 – 22
דוגמאות מסחריות
Achel Extra Brune, Boulevard The Sixth Glass, Chimay Grande Réserve, Gouden Carolus Grand