ארומה
מורכבת עם מתיקות מאלטית עשירה. ללתת עשויים להיות רמזים לשוקולד, קרמל ו/או טוסט (אבל אף פעם לא קלייה או ניחוחות שרופים). אסטרים פירותיים בינוניים (בדרך כלל כוללים צימוקים ושזיפים, ולעיתים דובדבנים יבשים). לפעמים מורגשים אסטרים הכוללים בננה או תפוח.
פנולים חריפים ואלכוהול גבוה יותר שכיחים (עשוים לכלול ציפורן ותבלינים, פילפול, ורדים ו/או בושם). איכויות מתובלות יכולות להיות בינוניות עד נמוכות מאוד.
אלכוהול, אם הוא קיים, הוא רך ולא חם. מספר קטן של דוגמאות עשוי לכלול ארומת כשות אצילית נמוכה, אבל כשות בדרך כלל לא תופיע בארומה של סגנון זה. ללא דיאצטיל.
מראה
צבע נע מענברי כהה עד לנחושת, עם עומק אדמדם יפה. באופן כללי בירה צלולה. ראש קצף גדול, צפוף וקרמי בצבע שמנת שנשאר לאורך זמן.
טעם
איכויות דומות לארומה. מתיקות מאלטית עשירה, בינונית עד מלאה על החיך אך עדיין הסיומת צריכה להיות יבשה יחסית.
מאלטיות מורכבת, אסטרים, אלכוהול ופנולים (טעמי צימוקים נפוצים, טעמי פירות מיובשים מבורכים; פילפול וציפורן אופציונלי). האיזון הוא תמיד לכיוון המאלטיות. מרירות בינוניתנמוכה שאינה נמשכת לסיומת. טעם כשות אצילי נמוך הוא אופציונלי ובדרך כלל לא נוכח. ללא דיאצטיל. לא צריך להיות מאלטי כמו בוק ולא צריכה להיות מתיקות מאלטית מלתת קרמל. ללא תבלינים.
גוף
גוף בינוני עד מלא. גיזוז בינוני עד גבוה, אשר יכול להשפיע על התפיסה של הגוף. חום אלכוהול נמוך. חלקות, אף פעם לא חמים.
התרשמות כללית
אייל בלגי אדמדם עמוק, חזק במתינות, מאלטי ומורכב.
הערות
רוב הגרסאות המסחריות נעות בטווח של 6.5%-7% אלכוהול בנפח.
באופן מסורתי- עוברות הגזה בבקבוק.
היסטוריה
מקור הסגנון במזנרים של ימי הביניים. הסגנון עבר תחייה באמצע שנות ה-1800, לאחר העידן הנפוליאוני.
מרכיבים
שימוש בזני שמרים בלגיים המיועדים לייצור של אלכוהול גבוה יותר, אסטרים, ופנולים.
מים יכולים להיות רכים עד קשים. רושם של מגוון גרעיני לתת מורכב, אם כי גרסאות מסורתיות מכילות בדרך כלל לתת פילזנר עם סירופ סוכר או קרמל מסוכרים מזוקקים נוספים, המספקים הרבה מן האופי.
מבשלים בייתים עשויים להשתמש בפילזנר או לתת בסיס בהיר, לתת מינכן למאלטיות, לתת ספיישל B לטעמי צימוקים, CaraVienne או CaraMunich לטעמי פירות מיובשים ודגנים מיוחדים אחרים לאופי.
סירופ סוכר קרמל כהה או סוכרים אחרים לצבע וטעמי רום צימוקים.
השימוש בכשות אצילי, אנגלי או סטיריאן גולדינגס מקובל. אין תבלינים באופן מסורתי, אם כי שימוש מאופק מותר.
נתונים טכניים
OG: 1.062 – 1.075
FG: 1.008 – 1.018
ABV: 6 – 7.6%
IBUs: 15 – 25
SRM: 10 – 17
דוגמאות מסחריות
Westmalle Dubbel, St. Bernardus Pater 6, La Trappe Dubbel, Corsendonk Abbey Brown Ale, Grimbergen Double, Affligem Dubbel, Chimay Premiere (Red), Pater Lieven Bruin, Duinen Dubbel, St. Feuillien Brune, New Belgium Abbey Belgian Style Ale, Stoudts Abbey Double Ale, Russian River Benediction, Flying Fish Dubbel, Lost Abbey Lost and Found Abbey Ale, Allagash Double