22A – דאבל IPA

ארומה

ארומות כשותיות מאוד שניתן להפיק מזני כשות אמריקאים, אנגליים ו/או אציליים (למרות שניחוחות הדר כמעט תמיד נמצאים). רוב גירסאות עוברות דריי הופ ויכולות להכיל בנוסף ניחוחות שרף או דשא, אם כי זה לא נדרש תמיד. ברקע ניתן למצוא טעמים מאלטים נקיים. פירותיות מאסטרים או מכשות נמצאת בכמה גירסאות , אך גם אופי תסיסה ניטראלי גם מקובל. בדרך כלל ניתן להרגיש את האלכוהול, אבל לא צריך להיות לו אופי "חם".

מראה

צבע נע בין ענבר זהוב לנחושת אדמדמה. גירסאות מסוימות יכולות לקבל גוון כתום. ריך להיות צלול, אם כי גירסאות שעברו דריי הופ ואינן מסוננות עשויות להיות קצת מעורפלות. ראש טוב עם צבע לבן עד לאוף וייט שנשאר לאורך זמן.

טעם

טעם כשותי חזק ומורכב, ומשקף את השימוש בזני כשות אמריקאים, אנגליים ו/או זנים אציליים. מרירות גבוהה עד גבוהה בצורה אבסורדית, ומאלט שתומך את הכשותיות הרבה ומביא לאיזון הבירה. טעם מאלטי צריך להיות נמוך עד בינוני, והוא בדרך כלל נקי ומתוק למרות שבחלק מהגרסאות טעם קרמלי או טעמים קלויים מקובלים ברמות נמוכות. ללא דיאצטיל. פירותיות נמוכה מקובלת אבל לא חובה. מרירות רצינית ומתמשכת שמגיעה גם לטעם הלוואי, אך לא צריכה להיות קשה. סיומת יבשה בינונית עד יבשה. ניתן להרגיש בדרך כלל טעם אלכוהולי נקי וחלק. שבבי אלון לא מתאימים לסגנון זה. עשוי להיות מעט גופריתי, אבל רוב הגרסאות אינן מציגות תכונה זו.

גוף

חלקה, גוף בינוני קל עד בינוני. אין עפיצות קשה מהכשות, אם כי ניתן לשלב גיזוז בינוני עד בינוני גבוה כדי להבהיר את תחושת היובש הכללית אל מול מתיקות המאלט. הרגשה אלכוהולית חלקה.

התרשמות כללית

פייל אייל חזק וכשותי, בלי הטעמים המלטיים של בארליויין אמריקאי. כושתית מאוד, אבל נקייה, חסרת קשיחות, ומהווה מחווה לIPA ההיסטוריות. היכולת לשתות את הבירה הוא מאפיין חשוב - היא לא צריכה להיות בירה כבדה, ואין לה פרופיל טעמים של מתיקות לתתית.

הערות

חזק יותר מאשר כל IPA אנגלי או אמריקאי גם באלכוהול וגם ברמת כשות כוללת (מרירות וטעם לוואי). פחות לתת, גוף בהיר יותר, פחות עשירה ובסה"כ כשותית יותר מהBarleywine האמריקאי. בדרך כלל אינו גבוה כמו הבארליויין באחוז האלכוהול או בגראביטי, שכן אלכוהול ומאלט גבוהים נוטים להגביל את השתייה.

היסטוריה

חדשנות אמריקאית לאחרונה, שמשקפת מגמה של מבשלות אמריקאיות "לדחוף את הגבולות" כדי לספק את הצורך של חובבי הכשות למוצרים יותר ויותר אינטנסיביים. שם התואר "אימפריאלי" הוא שרירותי ומשמעותו פשוט גרסה חזקה יותר של IPA. "כפול", "קיצוני", או כל מגוון אחר של תארים יהיה תקף באותה מידה.

מרכיבים

פייל אייל מאלט (מותאם היטב למאש בטמפרטורה אחת); ניתן להשתמש במגוון מורכב של כשות ( אנגלית, אמריקאית, אצילית). שמרים אמריקאי שיכול לתת לו פרופיל נקי או מעט פירותי. באופן כללי כל מאלט מתאים, בתנאי שהוא עובר תהליך מאש בטמפרטורות נמוכות יותר. אופי המים משתנה מגופריתיות נמוכה עד בינונית.

נתונים טכניים

OG: 1.070 – 1.090
FG: 1.010 – 1.020
ABV: 7.5 – 10%
IBUs: 60 – 120
SRM: 8 – 15

דוגמאות מסחריות

Russian River Pliny the Elder, Three Floyd’s Dreadnaught, Avery Majaraja, Bell’s Hop Slam, Stone Ruination IPA, Great Divide Hercules Double IPA, Surly Furious, Rogue I2PA, Moylan’s Hopsickle Imperial India Pale Ale, Stoudt’s Double IPA, Dogfish Head 90-minute IPA, Victory Hop Wallop .