13B – אייל חום בריטי

ארומה

ארומה קלילה ומתקתקה של מאלט עם טופי, אגוזים, מעט ניחוחות שוקולד וארומה קרמלית שנעה בין קלה לכבדה. מתאפשרות ארומה קלילה ומזמינה של ארומות כשות פרחוניות ואדמתיות. ארומה פירותית קלילה יכולה לנכוח, אך לא להיות דומיננטית.

מראה

צבע ענברי עמוק ועד אדמדם-חום כהה. הבירה צריכה להיות צלולה,צ עם ראש קצף קליל עד בינוני בצבע אוף-וויט עד בז'.

טעם

מתיקות מאלטית קלה עד בינוניתף עם טעמי קרמל קלים עד כבדים וסיומת בינונית עד יבשה. למאלט יכולות להיות גם תכונות של אגוזים, קלייה, ביסקוויט, טופי או מעט שוקולד. מרירות בינונית עד בינונית-נמוכה האיזון בין גשות למאלט צריכה להיות מאוזנת עד מבוססת מאלט. טעמי כשות נמוכים עד לא קיימים (פרחונים או אדמתיים). אסתרים נמוכים עד בינונים יכולים לנכוח.

גוף

בינוני-קל לבינוני. מיגוז בינוני עד בינוני-גבוה

התרשמות כללית

בירה בריטית מאלטית בצבע חום ובעלת דגש על טעמי קרמל, ללא הטעמים הקלויים של פורטר.

הערות

זוהי קטגוריה רחבה עם אינטרפרטציות שונות ורחבות הנעות בין גרסאות בהירות וכשותיות יותר, ועד גרסאות עמוקות, כהות ומרוכזות בטעמי קרמל. למרות המנעד, לאף אחת מהגרסאות אין טעמים קלויים המאפיינים פורטרים. סגנון אייל חום בריטי כפול היה נפוץ בעבר אך קשה למצוא אותו כיום. על אף שכיום איילים חומים לונדוניים משווקים תחת השם "אייל חום", במדריך זה הם נמצאים תחת סגנון שונה היות וקיים בהם שוני באיזון (לכיוון המתיקות, חוזק אלכוהול). למרות זו, אין זאת כדי לומר שהם אינם באותה משפחת סגנונות.

היסטוריה

לאייל החום היסטוריה ארוכת שנים בממלכה המאוחדת, על אף שמספר מוצרים שונים השתמשו בשם זה לאורך השנים. איילים חומים מודרנים הם המצאה של המאה ה-20 כמוצר מבוקבק. הסגנון אינו דומה לסגנון ההיסטורי בשם זהה. מגוון חוזקים שונה בושל לאורך השנים, וכאמור כיום הסגנון המודרני הוא האינטרפרטציה החזקה יותר.

מרכיבים

בסיס פייל אייל או מיילד אייל. כמויות קטנות של לתת מקורמל. יכול להיל גם כמויות קטנות של לתת כהים יותר (לדוגמה שוקולד) על מנת לספק צבע וטעמים אגוזיים יותר. דוגמאות בעלות כשות בריטית הן האותנטיות ביותר.

נתונים טכניים

OG: 1.040 – 1.052
IBUs: 20 – 30 FG: 1.008 – 1.013
SRM: 12 – 22 ABV: 4.2 – 5.4%

דוגמאות מסחריות

Maxim Double Maxim, Newcastle Brown Ale, Riggwelter Yorkshire Ale, Samuel Smith’s Nut Brown Ale, Wychwood Hobgoblin