12C – אינדיה פייל אייל אנגלי

ארומה

ארומה כשותית בינונית עד גבוהה יחסית של של פרחים, טבע או פירותיות היא טיפוסית, אם כי העוצמה של הכשות היא בדרך כלל נמוכה יותר מאשר בגירסאות אמריקאיות. ארומת דשא שמתקבלת מדריי הופ מקובלת, אבל לא חובה. נוכחות מאלט קרמלי קלוי או מתון היא נפוצה. פירותיות נמוכה עד בינונית, או מאסטרים או מכשות, יכולה להיות נוכחת. גירסאות מסוימות עשויות להכיל מעט גופריות, למרות שלא חובה.

מראה

צבע נע בין ענבר זהוב לנחושת בהירה, אך רובם נעים בין חיוורים לענבר בינוני עם גוון כתום. בדרך כלל צלול, אם כי גירסאות מסויימות שעברו דריי הופ הן מעט עכורות. ראש טוב עם צבע אוף-וייט שנשאר לאורך זמן.

טעם

טעם כשותי הוא בינוני עד גבוה , עם מרירות כשותית בינונית ואסרטיבית. הטעם צריך להיות דומה לריח (פרחוני, צמחי, פירותי , ו/או מעט דשא). טעם המאלט צריך להיות בינוני נמוך לבינוני גבוהה, אבל צריך להיות מורגש, נעים ,ולתמוך בהיבט הכשותי. המאלט צריך להדגיש את האופי האנגלי ולהיות קצת לחמי, כמו ביסקוויט, קלוי, כמו טופי ו/או טעם קרמלי. למרות האופי הכשותי המשמעותי האופייני לבירות אלה, טעם מאלטי, גוף ומורכבות כדי לתמוך בכשות יספק את האיזון הטוב ביותר לבירה. רמות נמוכות מאוד של דיאצטיל הנן מקובלות, ופירותיות מהתסיסה או הכשות מוסיפה למורכבות הכוללת. הסיומת היא יבשה עד בינונית, ומרירות עלולה להימשך לטעם הלוואי אבל לא צריכה להיות חזקה מידי. אם נעשה שימוש במים מלאים בגופרית, טעם הלוואי יהיה יבש, ובתוכו יורגשו טעמים מינראליים ומעט גופרתיים, ובדרך כלל גם תכלול מרירות מתמשכת. לעיתים ניתן להרגיש טעם אלכוהולי (בגרסאות חזקות יותר). שבבי עץ אלון לא מתאימים בסגנון זה.

גוף

חלק, קלילות בינונית ללא עפיצות כשותית, אם כי ניתן לשלב גיזוז מתון עד בינוני-גבוה כדי להדגיש את תחושת היובש הכללית אל מול המתיקות המאלטית. לעיתים מורגשת חמימות אלכוהולית בגרסאות חזקות יותר (אך לא חובה).

התרשמות כללית

פייל אייל כשותי וחזק יחסית שמדגיש טעמים של מאלט, כשות ושמרים אנגליים. מכיל פחות דגשים כשותיים ויותר דגשים מאלטיים ביחס לגרסאות האמריקאיות.

הערות

פייל אייל שמבושל תוך הדגשת הכשותיות וה"גראביטי". גירסאות מודרניות של IPA אנגלי בדרך כלל חיוורות בהשוואה לאבותיהן. השימוש במונח IPA בבירות אנגליות מסחריות היום הוא שגוי, והוא מתייחס בעיקר לבירות בעלות אחוז נמוך מ4%. באופן כללי יהיה יותר כשותי ופחות פירותיות ו/או קרמלי מפייל אייל וביטרים אנגליים. גירסאות טריות יהיו בעלות טעם כשותי יותר.

היסטוריה

IPA בושלו כדי לשרוד את המסע מאנגליה להודו. טמפרטורות קיצוניות וגלי הים גרמו לבירות להיות חלשות הרבה יותר בעת הגעה ליעד. פייל אייל אנגליים הם נגזרות של IPA.

מרכיבים

פייל אייל מאלט (מותאם היטב למאש בטמפרטורה אחת); כשות אנגלית; שמרים אנגליים שיכולים לתת פרופיל פירותי או מינרלי/גופריתי. בחלק מהגרסאות ניתן להשתמש בסוכר מזוקק. מים בעלי רמת גופרית גבוהה ורמת פחמן נמוכה חיוניים להשגת מרירות כשותית נעימה, אם כי לא כל הגרסאות יכילו רמת גופרית גבוהה.

נתונים טכניים

OG: 1.050 – 1.075
FG: 1.010 – 1.018
ABV: 5 – 7.5%
IBUs: 40 – 60
SRM: 8 – 14

דוגמאות מסחריות

Meantime India Pale Ale, Freeminer Trafalgar IPA, Fuller's IPA, Ridgeway Bad Elf, Summit India Pale Ale, Samuel Smith's India Ale, Hampshire Pride of Romsey IPA, Burton Bridge Empire IPA,Middle Ages ImPailed Ale, Goose Island IPA, Brooklyn East India Pale Ale.