11C – ביטר חזקה

ארומה

ארומת הכשות בינונית-גבוהה עד בינונית נמוכה, לרוב בעלת אופי פרחוני, אדמתי, שרפי ואו פירותי. ארומת לתת בינונית עד בינונית גבוהה, כשקרמליות בינונית עד נמוכה אופציונלית. אסטרים פירותיים בינוניים עד בינוניים גבוהים. באופן כללי ללא דיאציטיל אם כי כמות מזערית אפשרית.

מראה

צבע ענברי בהיר עד נחושתי עמוק. צלילות טובה עד בוהקת. ראש קצף נמוך עד בינוני בצבע לבן/ אוף וויט. ראש קצף נמוך מתקבל כשגם הגיזוז נמוך.

טעם

מרירות בינונית עד בינונית גבוהה עם טעמי לתת תומכים וברורים. פרופיל הלתת הוא לרוב לחמי, ביסקוויטי, אגוזי או מעט טוסטי, ובאופן אופציונלי עשויה להציג מאפייני קרמל או טופי באופן בינוני- נמוך. טעמי הכשות בינוניים עד בינוניים גבוהים, לרוב יציגו פרחוניות, אדמתיות, שרפיות ואו פירותיות. טעמי ומרירות הכשות צריכים להיות מורגשים אך לא לשלוט לחלטין מעל טעמי הלתת. אסטרים פירותיים בינוניים עד גבוהים. באופן אופציונלי יכול להציג כמויות מעטות של תחושה אלכוהולית. סיומת חצי יבשה עד יבשה. בדרך כלל ללא דיאציטיל אם כי רמות נמוכות יתקבלו.

גוף

גוף בינוני קל עד בינוני מלא. גיזוז נמוך עד בינוני, לרוב בגרסאות המבוקבקות יהיה גבוה יותר. הגרסאות החזקות עשויות להציג מעט חום אלכוהולי, אך מאפיין זה לא צריך להיות גבוה מדי.

התרשמות כללית

אייל בריטי בחוזק ממוצע עד מעט גבוה. האיזון הוא יחסית שווה בין הלתת והכשות, עד מעט מריר. קלות השתיה היא רכיב מפתח בסגנון זה. הגדרת הסגנון יחסית רחבה הנתונה לפרשנות המבשל במידה רבה.

הערות

כיום באנגליה "ESB" הוא סימן מסחרי רשום של מבשלת פולר'ס, ואינו משוייך עוד להגדרת הסגנון הגנרית. זו בירה ייחודית (וידועה) המציגה פרופיל לתתי מורכב וחזק שאינו מאפיין גרסאות אחרות של סגנון זה, דבר המוביל שופטים רבים לדרג בחסר בירות מסורתיות אחרות בסגנון זה. בארה"ב ESB מתאר בירה בסגנון בריטי בעלת איזון לתת וכשות, אדמדמה ובחוזק אלכוהלי סטנדרטי (לארה"ב), ומהווה סגנון קראפט פופולרי. דבר זה עשוי לגרום לבלבול בקרב חלק מהשופטים.

מרכיבים

לתתי פייל אייל, אמבר ו/או קריסטל. ניתן להוסיף נגיעה של בלאק מאלט לאיזון הצבע. ניתן להשתמש בתוספי סוכר כגון תירס או חיטה. זני כשות אנגליים הם המסורתיים, אבל ניתן להשתמש בכל זן. אם משתמשים בזנים אמריקאים- יד להשתמש בהן בעדינות. שמרי בירה אנגליים ומלאי אופי. גרסאות ברטון משתמשות במים בעלי תכולת גופרית בינונית עד גבוהה, העשויה להגביר את תחושת היובש ולהוסיף ארומה מינרלית/ גופריתית.

נתונים טכניים

OG: 1.048 – 1.060
IBUs: 30 – 50 FG: 1.010 – 1.016
SRM: 8 – 18 ABV: 4.6 – 6.2%

דוגמאות מסחריות

Bass Ale, Highland Orkney Blast, Samuel Smith’s Old Brewery Pale Ale, Shepherd Neame Bishop's Finger, Shepherd Neame Spitfire, West Berkshire Dr. Hexter’s Healer, Whitbread Pale Ale, Young’s Ram Rod