ארומה
מתיקות מאלטית עשירה, לרוב משולבת קרמל, טופי, אגוזיות עד טוסטיות עמוקה, ו/או טעמי ליקריץ עדינים.
פרופיל אלכוהולי ואסטרי מורכב ובעל חוזק בינוני, ורשמים של שזיפים, שזיפים מיובשים, צימוקים, דובדבנים או דומדמניות, לעיתים עם מאפיינים של יין פורט. מאפיינים לתתים נוספים יכולים להיות שוקולדיות עמוקה, קפה או מולסה, אך לעולם לא טעמים שרופים.
ללא כשותיות, ללא חמיצות, חלק מאוד.
מראה
נחושתיות אדומה כהה עד חום כהה ואטום (לא שחור).
ראש קצף שזוף, עבה ויציב. צלולה, אף על פי שגרסאות כהות יותר עשויות להיות אטומות.
טעם
כמו בארומה, ישנה מתיקות מאלטית עשירה, עם בלנד מורכב של מאלטיות עמוקה, אסטרים של פירות יבשים ואלכוהול.
בעלת טעם קלייה מודגש אך חלק של שווארצביר אשר נעצר לפני התחושה השרופה. תחושת פה מלאה וחלקה מאוד.
אופי לאגרי נקי; ללא דיאציטיל.
מתחילה מתוקה אך טעמי לתת שחור משתלטים במהירות ומתמידים עד הסיומת.
נגיעה של יובש עם רמיזות לקפה קלוי או ליקריץ בסיומת. הלתת מתאפיין במורכבות קרמל, טופי, אגוז, מולסה ו/או ליקריץ.
רמיזות של דומדמניות שחורות ופירות כהים. מרירות נמוכה עד בינונית מהלתת והכשות, רק על מנת לאזן את הטעמים.
טעמי כשות מזנים מעט ספייסיים (לובלין או סאאז) נעה בין לא קיימת לנמוכה- בינונית.
גוף
בדרך כלל בעלת גוף מלא וחלק, עם חמימות מבוגרת היטב מהאלכוהול (אע״פ שהגרסה הנדירה יותר בעלת הגרביטי הנמוך- קארנגי, תתאפיין בגוף בינוני ופחות חום).
גיזוז בינוני עד בינוני גבוה, שתורם לתחושה הממלאת את הפה.
אין הכבדה על הלשון כתוצאה מהגיזוז.
רוב הגרסאות נעות בטווח ה-7-8.5% אלכוהול בנפח.
התרשמות כללית
פורטר בלטי יציג לעיתים קרובות טעמי לתת המזכירים פורטר חום אנגלי ושאריות קלייה של שווארצביר, אך עם גראביטי התחלתי ואחוז אלכוהול גבוה משל שתיהן.
מאוד מורכבת, עם שכבות טעם רבות.
הערות
יכולה גם להיות מתוארת כאימפיריאל פורטר, אע״פ שגרסאות מאוד קלויות או מכושתות ייכנסו תחת הקטגוריה של אימפיריאל סטאוט (13F) או בירות מיוחדות (23).
היסטוריה
בירה מסורתית המגיעה ממדינות השוכנות לחופי הים הבלטי.
מונעת מסוגי הפורטר האנגליים, אך מושפעת מסגנון האימפיריאל ראשן סטאוט (סטאוט רוסי אימפריאלי).
מרכיבים
בדרך כלל שמרי לאגר (או תסיסה קרה בעת שימוש בשמרי אייל).
לתת שוקולד או בלאק ללא מרירות. לתת בסיס מינכן או וינה. זני כשות אירופאים. יכולה להכיל לתתים קרמליים ו/או תוספי סוכר.
במתכונים ההיסטוריים ניתן למצוא גם לתתי בראון ואמבר.
נתונים טכניים
OG: 1.060 - 1.090
FG: 1.016 - 1.024
IBU: 20 - 40
SRM: 17.0 - 30.0
ABV: 5.5 - 9.5
דוגמאות מסחריות
Sinebrychoff Porter (Finland), Okocim Porter (Poland), Zywiec Porter (Poland), Baltika #6 Porter (Russia), Carnegie Stark Porter (Sweden), Aldaris Porteris (Latvia), Utenos Porter (Lithuania), Stepan Razin Porter (Russia), Nøgne ø porter (Norway), Neuzeller Kloster-Bräu Neuzeller Porter (Germany), Southampton Imperial Baltic Porter