ארומה
מאלטיות לחמית בינונית עד בינונית-גבוהה, כשותיות מתובלת, פרחונית או עשבונית בינונית-נמוכה עד בינונית-גבוה. על אף שהאיזון בין הלתת והכשות עשוי להשתנות, המשחק בניהן הוא עשיר ומורכב. רמות דיאציטיל נמוכות או אסטרים פירותיים שמקורם מהכשות יתקבלו אך מבלי להיות נוכחים.
מראה
צבע זהוב עד זהוב עמוק. צלולה ביותר עד נקיה מאוד, ראש קצף סמיך, לבן ובעל שרידות ארוכה.
טעם
מאלטיות לחמית עשירה ומורכבת המשולבת עם כשותיות בולטת המציגה מרירות רכה וטעמי כשות פרחוניים-מתובלים. טעמי הלתת והכשות בינוניים עד בינוני-גבוה, והלתת יכול להציג רושם קלוש של קרמל. האיזון יכול ליטות קלות לכיוון הלתת או הכשות, אך לעולם לא באופן מובהק לאחד הצדדים. רמות דיאציטיל נמוכות או אסטרים פירותיים שמקורם מהכשות יתקבלו אך מבלי להיות נוכחים.
גוף
גוף בינוני. גיזוז בינוני עד נמוך.
התרשמות כללית
לאגר צ'כי בהיר עשיר ומלא אופי, בעל אופי כשות ולתתי מובחן וסיומת ארוכה ועגולה. מורכב אך מאוזן היטב ומרענן. טעמי הלתת מורכבים, יחסית לבירה בסגנון פילזנר, והמרירות חזקה אך נקיה ולא צורמת דבר המקנה את התחושה העגולה ומעלה את קלות השתיה.
הערות
סגנון זה הינו קבוצה של בירות בסגנון פילזנר, קטגוריה זו הינה איחוד של סגנונות světlý ležák (11–12.9 °P) ו-světlé speciální pivo (13– 14.9 °P). ברפובליקה הצ'כית רק פילזנר אורקל תיקרא פילזנר, על אף האימוץ הרחב של שם זה ברחבי העולם. גרסאות Kvasnicové ("בירות שמרים") פופולריות ברפובליקה הצ'כית ויכולות לקבל בסיום התסיסה קראוזן (קצף שמרים מתסיסה) או מנת שמרים טריה. גרסאות אלו יהיו לעיתים מעוננות עם שמריות קלה וכשותיות מחוזקת. גרסאות מודרניות עשויות להשתנות באיזון הלתת-כשות שלהן, ורבות לא יהיו כשותיות כמו פילזנר אורקל
היסטוריה
לרוב סגנון זה משוייך לפילזנר אורקל, שבושלה לראשונה ב-1842 בהתאם לסטנדרט הבירה באיזור פילזן. סגנון הבירה מיוחס לברומאסטר הבווארי ג'וזף גרול.
מרכיבים
מים רכים בעלי רמות גופרית ופחמה נמוכות. זני כשות מטיפוס סאאז, לתת צ'כי, שמרי לאגר צ'כים, מים בעלי תכולת יונים נמוכה מספרקים פרופיל כשות עגול ורך על אף משטר הכישות הגבוה. רמות המרירות של חלק מהדוגמאות המסחריות ירדו בשנים האחרונות, אך לא כמו סגנונות גרמניים מתחרים.
נתונים טכניים
OG: 1.044 – 1.060
IBUs: 30 – 45 FG: 1.013 – 1.017
SRM: 3.5 – 6 ABV: 4.2 – 5.8%
דוגמאות מסחריות
Bernard Sváteční ležák, Gambrinus
Premium, Kout na Šumavě Koutská 12°, Pilsner Urquell,
Pivovar Jihlava Ježek 11°, Primátor Premium, Únětická 12°