ארומה
עצימות בינונית, ארומת לתת עשירה היכולה להציג לחמיות או מעט טוסטיות (תוצרי תגובת מייארד) כדומיננדיות או קרמלית ומעת סוכרייתית. מאפייני כשות מתובלים, פרחוניים או עשבוניים יכולים להיות עמומים עד לא קיימים. מאפייני תסיסת לאגר נקיה אם כי מעט אסטרים פירותיים (ממשפחת פירות היער או פירות גלעיניים) יכולים להיות בנמצא. מעט דיאציטיל אופציונלי ויכול לנוע בין נמוך ללא קיים.
מראה
צבע ענברי עמוק עד נחושתי. צלילות טובה עד גבוהה מאוד. ראש קצף גדול ועמיד בצבע אופ-וויט.
טעם
טעם לתת מורכב דומיננטי (בינוני עד בינוני גבוה), וטבעו יכול לנוע בין יבש ומונע מתוצרי תגובת מייארד או קרמלי וכמעט מתוק. דוגמאות מסויימות מציגות מאפיינים מעט ממתקיים או דמויי גראהם קרקר. טעם כשותי ספייסי נמוך עד בינוני. מרירות כשותית מודגשת אך חלקה מספקת איזון בסיומת. מעט טעמי אסטרים שזיפיים או פירות יער אופציונלים. מעט דיאציטיל אופציונלי. ללא טעמי לתת קלוי. הסיומת יכולה לנוע ביו יבשה וכשותית ליחסית מתקתקה.
גוף
גוף בינוני- מלא עד בינוני. רך, עגול, לעיתים קרובות אפילו מעט קרמי. גיזוז בינוני-נמוך.
התרשמות כללית
לאגר ענברי צ׳כי המתבסס על מאפייני הלתת, בעל נוכחות כשותית היכולה לנוע בין נמוכה למשמעותית. טעמי הלתת יכולים לנוע על פני מנעד רחב, המוביל לפרשנויות רבות על הרצף מיבש ולחמי ומעט בסקוויטי עד מתקתק וקרמלי.
הערות
תרגום השם הצ׳כי לסגנון זה-polotmavé pivo הוא ״חצי כהה״. סגנון זה הוא שילוב של הסגנונות הצ׳כיים polotmavý ležák (11–12.9 °P) ו- polotmavé speciální pivo (13–14.9 °P).
היסטוריה
מבוסס על סגנון הלאגר הוינאי, אך שעבר טרנספורמציה בבישול בצ׳כיה. התעוררות של פתיחת מבשלות קטנות בצ׳כיה הגדילה את הנוכחות של סגנון זה.
מרכיבים
לתתי פילזנר וקרמל, אך גם לתתי וינה וקרמל יכולים להיות בשימוש. מים רכים בעלי תכולת מינרלים נמוכה. זני כשות בעלי אופי של זן הסאאז. שמרי לאגר צ׳כיים.
נתונים טכניים
OG: 1.044 – 1.060
IBUs: 20 – 35 FG: 1.013 – 1.017
SRM: 10 – 16 ABV: 4.4 – 5.8%
דוגמאות מסחריות
Bernard Jantarový ležák, Pivovar
Vysoký Chlumec Démon, Primátor polotmavý 13°, Strakonický
Dudák Klostermann polotmavý ležák 13°