3A – לאגר צ'כי בהיר

ארומה

מאלטיות לחמית קלה עד בינונית, משולבת עם ניחוחות כשות צמחיים או מתובלים קלים עד בינוניים. האיזון בין הלתת והכשות עשוי להשתנות. רמז קלוש לקרמל מקובל. רמות דיאציטיל קלות מאוד - מקובלות. אסטרים פירותיים מהכשות מקובלים, אך מבלי שיבלטו. ללא גופריתיות.

מראה

צבע זהוב בהיר עד עמוק, צלולה ביותר עד נקיה, עם ראש קצף קרמי ולבן בעל שרידות ארוכה.

טעם

טעם לחמי בינוני-נמוך עד בינוני עם סיומת עגולה וכשותית. טעם כשותי מתובל או עשבוני נמוך עד בינוני-גבוה. מרירות בולטת אך לעולם לא צורמת. בירה מלאת טעם ומרעננת. דיאציטיל ואסטרים פירותיים מקובלים ברמות מאוד נמוכות, אך מבלי שיבלטו ולעולם מבלי שיאפילו.

גוף

גוף בינוני-קל עד בינוני. גיזוז בינוני.

התרשמות כללית

לאגר צ'כי בהיר, בעל גוף קל יותר, עשיר, מרענן, כשותי ומריר, בעל הטעמים המוכרים של הפרימיום לאגר הצ'כי הבהיר החזק יותר (בסגנון פילזנר), אך עם אחוז אלכוהול נמוך יותר, גוף קל יותר ופורמט מעט פחות אינטנסיבי

הערות

שמו הצ'כי של הסגנון הוא světlé výčepní pivo

היסטוריה

ג'וזף גרול בישל שני סוגי בירה ב-1842-3: výčepní (חוזק חלש) ו- ležák (חוזק בינוני), כשהבירה החלשה יותר יוצרה בכמות כפולה. זהו סוג הבירה הנצרך ביותר בצ'כיה עד היום.

מרכיבים

מים רכים בעלי תכולת גופרית ופחמות נמוכה. זני כשות מטיפוס סאאז, לתת פילזנר צ'כי, שמרי לאגר צ'כים. מים בעלי תכולת יונים נמוכה מספקים פרופיל כשות רך ועגול על אף משטר הכישות הגבוה.

נתונים טכניים

OG: 1.028 – 1.044
IBUs: 20 – 35 FG: 1.008 – 1.014
SRM: 3 – 6 ABV: 3.0 – 4.1%

דוגמאות מסחריות

: Březňák Světlé výčepní pivo, Notch
Session Pils, Pivovar Kout na Šumavě Koutská 10°, Únětické
pivo 10°