10A – וייסביר

ארומה

פנול ציפורן בינוני עד חזק ואסטר פירותי של בננה.
ניתן להריח איזונים שונים בין ארומות הציפורן והבננה, והדוגמאות הטובות ביותר מציגות איזון הוגן ובולט בין השניים.
זני כשות אצילים צריכים להיות כמעט לא מורגשים. אפשר להריח קצת ארומה של חיטה (ריח של לחם ודגנים) אבל לא מאפייני לתת אחרים.
דיאציטיל ו­DMS אסורים. ארומות מותרות אופציונליות: חמיצות הדרית קלילה, וניל או מסטיק ובכל מקרה ארומות אלו לא צריכות להוביל אלא להתלוות ולהעשיר את האיזון הכללי של הבירה.

מראה

קש בהיר עד זהב עמוק. ראש לבן צפוף וכזה שנשאר לאורך זמן הוא אופייני.
צפוייה עכירות מסויימת ומשתנה הנובעת מכמות החלבון ואופי השקיעה של השמרים.

טעם

בננה וציפורן ברמה נמוכה עד בינונית. ניתן לטעום איזונים שונים בין הציפורן לבננה, והדוגמאות הטובות ביותר מציגות איזון הוגן ובולט בין השניים. טעמי וניל ו/או מסטיק עדינים מותרים על מנת להדגיש את הפירותיות והמתיקות של הבננה אך טעמים אלה, אם נמצאים, אסור שיהיו דומיננטים.
טעמים עדינים של לחם או מתיקות עדינה של לתת פילזנר יכולים להשלים ולתמוך.
טעמי כשות צריכים להיות מינימלים והמרירות נמוכה. צפוי אופי חמצמץ מעט מהשמרים והגיזוז הגבוה. הטעם הכללי עשיר ועגול והסיומת יבשה יחסית. אסור דיאציטיל או DMS.

גוף

גוף בינוני עד בינוני­קל. שמרים בתרחפת יכולים לתת הרגשה של גוף יותר מלא. ההרגשה בפה צריכה להיות קרמית, קטיפתית ומשביעה שמתפתחת לסיומת שפריצית בגלל הגיזוז הגבוה. תמיד מרענן.

התרשמות כללית

אייל חיטה בהיר, מתובל, פירותי, ומרענן.

הערות

אלה בירות מרעננות, המבשילות מהר, מכושתות בעדינות ומציגות אופי ציפורן- בננה ייחודי.
בירות אלה לרוב לא מתיישנות טוב ומומלץ להינות מהן כשהן צעירות וטריות.
גרסאות ה-mit hefe מוגשות עם משקעי השמרים מורחפים בנוזל. גרסאות הקריסטל מסוננות לצורך צלילות מירבית.
בקבוקים המכילים משקעי שמרים לרוב יטולטלו או יגולגלו קלות טרם להגשה.
האופי של קריסטל וויצן לרוב יהיה פירותי יותר ופחות פנולי משל ההפה וויצן.

היסטוריה

אייל מסורתי מבוסס חיטה אשר מקורו מדרום גרמניה. ייוחד לצריכה קייצית אך מיוצר במשך כל השנה.

מרכיבים

לפי החוק הגרמני, בירת חיטה צריכה להכיל לפחות 50% לתת חיטה, כאשר חלק מהגרסאות מכילות עד 70% חיטה. השאר הוא לתת פילזנר.
דיקוקשן מסורתי עוזר לקבל גוף בלי לכפות מתיקות. השמרים המסורתיים נותנים את האופי הפירותי המתובל. כמות קטנה של כשות אצילית משמשת למעט מרירות בלבד.

נתונים טכניים

OG: 1.044 – 1.052
FG: 1.010 – 1.014
ABV: 4.3 – 5.6%
IBUs: 8 – 15
SRM: 2 – 8

דוגמאות מסחריות

Weihenstephaner Hefeweissbier, Schneider Weisse Weizenhell, Paulaner Hefe-Weizen, Hacker-Pschorr Weisse, Plank Bavarian Hefeweizen, Ayinger Bräu Weisse, Ettaler Weissbier Hell, Franziskaner Hefe-Weisse, Andechser Weissbier Hefetrüb, Kapuziner Weissbier, Erdinger Weissbier, Penn Weizen, Barrelhouse Hocking Hills HefeWeizen, Eisenbahn Weizenbier