גרעיני לתת הם בעלי תכולת רטיבות נמוכה למדי – 4%-6%, בעוד הלחות היחסית בסביבה גבוהה בהרבה (במיוחד בישראל), כך שלאורך זמן עלולה הלתת לספוח לחות.
על מנת להתגבר על הבעיה הזו יש לאחסן את הלתת באריזה אטומה לאוויר: שקית ניילון אטומה ומולחמת (לא קשורה ולא מודבקת), שקית ואקום, קופסה הרמטית ועוד.
בצורה זו, כל עוד תכולת הרטיבות בלתת לא עולה ניתן לאחסן חודשים ארוכים ולעיתים עד שנה מבלי שהלתת יתקלקל או יבאיש. יחד עם זאת קחו בחשבון שטעמיו ואיכויותיו כן יחלשו.
ירידת האיכות במוצרים היא תהליך ביולוגי – קשה לו להתרחש בהיעדר מים וחום. אם דיברנו על השארת כמות המים (הלחות) נמוכה, גם לחום יש משמעות. השמנים שבלתת עשויים לתרום להבאשתה אם תהיה חשופה לטמפ' גבוהות. כמו כן טמפ' אלו יהיו מתאימות יותר לפעילות אנזימטית ופעילות מזיקים, לכן מומלץ לאחסן את הלתת במקום קריר יחסית. מקרר או מקפיא אינם מומלצים.