בדילול, האם חייבים לקרר את התירוש במים רתוחים?

הכוונה היא לדילול של התירוש ולקירורו במקביל, בקוביות קרח.
נהוג לומר שאת הקרח הזה נקפיא ממים שהרתחנו קודם- כדי לוודא שהם אינם מכילים בקרטיות.
אם זאת, לאחר תקופה של התנסות- נוכחנו לגלות כי לרוב לא יתפתח זיהום בבירה גם אם הקרח/ המים הקרים לא הורתחו קודם לכן.
הסיבה לכך היא שבתהליך הוספת השמרים אנו מוספים כמות גדולה של תאים (כ-220 מיליארד לשקית של 11.5 גר').
גם אם במים הלא מורתחים נכחה בקטריה- כמותה ומהירות ההתרבות שלה נמוכות בהרבה מאלו של השמרים, ולכן היא לא תוכל לשרוד בתחרות מולם.