איך נפטרים מענני החלבון הנוצרים בבישול אול גריין?

שימוש בטחב אירי/ ווירלפלוק לקראת סוף הרתיחה – הטחב האירי, בעזרת הסבר מסובך הקשור למטען חשמלי, ממצק את החלבונים ומשקיע אותם לתחתית הסיר. הטחב האירי מגיע בצורה המזכירה אבקה, ואילו הווירפלוק מגיע כטבליות המכילות את מיצוי החומרים הפעילים של הטחב האירי.
את שני החומרים יש להוסיף כ-10 דקות לפני סיום הרתיחה.

ווירלפול– מתאים לעבודה עם צ'ילר זרימה נגדית וכן באופן פחות יעיל למקררים בשאר השיטות.
עם סיום הרתיחה (ובמיוחד אם השתמשנו באחד מחומרי ההצללה) נערבב בעוז את התירוש הרותח בעזרת המשוט שלנו, ליצירת מערבולת. יש למקם את מכסה הסיר ולהניח למערבולת לסחרר את החלבונים למשך כחמש דקות לפחות. עם תום התהליך תתקבל "עוגה" בתחתית הסיר העשויה מחלבונים ומשאריות הכשות הבלתי רצויות.

קולד ברייק– יש לשאוף לקירור התירוש במהירות. כאשר התירוש מתקרר במהירות, החלבונים  מתמצקים ושוקעים לתחתית (במקרה של צ'ילר טבול- תחתית הסיר, במקרה של צ'ילר זרימה נגדית- תחתית מיכל התסיסה). ככל שהקירור מהיר יותר- כן רבה התמצקות החלבונים.