למה יש בירות שטוב להן להתיישן, ובירות שלא?

הצורה שבה בירה תתישן תלויה בהרבה מרכיבים. יש בירות שיותר טעימות טריות (בירות כשותיות מאבדות מהכשותיות ככל שעובר הזמן) ויש בירות שעדיף להן להתיישן (בלגיות כהות למשל).

הדרך הטובה ביותר לבדוק איך בירה מתיישנת, היא "לשכוח" כמה בקבוקים איפשהו ולבוא פעם בכמה חודשים לבדוק את הבירה, ולכתוב את חוויתכם.

ככל שבירה מתיישנת, מתרחש בה תהליך של אוקסידציה. ככל שיש יותר חמצן בבקבוק בזמן הביקבוק, תהליך האוקסידציה מתרחש מהר יותר. כמו כן, ככל שטמפרטורת האכסון גבוהה יותר, כך האוקסידציה מתרחשת מהר יותר.

טעמים כשותיים נוטים להתחוור ככל שעובר הזמן, ולכן מומלץ לשתות בירות כשותיות כמה שיותר טריות.

הכלל תופס גם לבירות פירותיות\חריפות יותר, ככל שעובר יותר זמן, כך הטעם הפירותי\חריף פחות מורגש.

בירות בעלות אחוז אלכוהול גבוה יותר, נוטות להתיישן טוב יותר, כמו כן , בירות בעלות רכיבים מאלטיים "כבדים" יותר, נוטות להתיישן טוב יותר (למשל סטאוטים, או בלגיות כהות).

בסופו של דבר הכל עניין של ניסוי וטעיה (וגם תהייה), הדרך הטובה ביותר לבדוק אם בירה מתיישנת היא פשוט ליישן אותה ולבדוק אם אתם אוהבים את התוצאה.