הסיבות להיעדר הגיזוז עשויות להיות רבות:
- הכי טוב- עוד לא עבר די זמן. במיוחד בחורף או כשהבקבוקים מאוחסנים במקום קר- השמרים עובדים לאט וההגזה לוקחת זמן. חכו.
- אחוז האלכוהול בבירה גבוה. דבר זה יותר סביבה קשה לעבודה עבור השמרים ומאריך את משך הזמן הדרוש.
- השמרים "חלשים" או "עייפים". אם הגשת השמרים לבאצ' היתה לא מספיקה, האוורור לא איכותי, טמפ' התסיסה לא אופטימלית ועוד- אוכלוסיית השמרים לא תהיה במיטבה והזמן הדרוש לגיזוז יתארך.
- השמרים עברו טראומה. קירור יתר/ הקפאה של הבירה, חימום יתר (נסיון לפיסטור טרם הגזה) עשויים לחסל את רוב אם לא מרבית השמרים, ולמנוע יצירת הגזה בבקבוקים.
- לא הוסף סוכר ביקבוק.
- סוכר הביקבוק לא נמהל באופן אחיד בנוזל.
- הפקקים אינם סגורים היטב על פיית הבקבוק.