תסיסת הלאגר שלכם "מאחרת" לעומת התססות האייל שאתם רגילים אליהם? לא לדאוג.
ככלל אצבע אנחנו מדברים על כ-48-72 שעות עד שניתן לראות את הפעילות בעיניים. כמו כן- ייקח לתסיסה גם יותר זמן לסיים.
בהתססת לאגר יש להגיש כמות גדולה יותר (כפי שתיים) מאשר בבירות אייל. הגשה של כמות שמרים קטנה מדי תאט את תחילת התהליך ומומלץ לבצע הרטבת שמרים.
כמו כן קיימת חשיבות לאוורור איכותי של התירוש. היעדר אוורור איכותי יגרור התארכות של שלב הלאג ("התרגלות") של השמרים.
בנוסף- ברוב פרקטיקות ההתססה- שמרי לאגר יתססו בטמפרטורות קרות יותר מאשר שמרי אייל, דבר שגם הוא מאט את התהליך.
כמובן שישנה חשיבות גבוהה לטמפ' הגשת השמרים וטמפ' התסיסה (אשר ישפיעו רבות גם על טעמי הלוואי)