סינון, בבסיסו, הוא תהליך של הסרת המוצקים בבירה.
לסינון הבירה יש פלוסים ומינוסים, תלוי בנקודת המבט שלכם:
– הבירה תיהיה הרבה יותר צלולה.
– הבירה תיהיה "חלקה" יותר.
– מכיוון שמסירים חלקיקי שמרים, הבירה לא תעבור תסיסה שניה כמו שהיתה עוברת לולא היו מוצאים השמרים. אובדן השמרים יביא למצב של בירה לא מוגזת (ולכן נצטרף להגיז את הבירה באונס באמצעות פד"ח).
–סינון גורם לאובדן כשותיות , ככל הנראה עקב סינון של שמני הכשות שנדבקו לתאי השמרים.
– הגוף יהיה קליל יותר.