כדי לדעת שנסתיים פירוק הסוכרים שבתירוש על ידי השמרים, הדרך הנכונה היא לבצע מדידה של הסוכרים האלו. אם מדידות צפיפות בהידרומטר, במשך יומיים, אינן מראות הבדל: סימן שהשמרים כבר אינם מנצלים עוד סוכר.
מדד הזמן, לרוב, גם הוא אינו אינדיקציה. ישנה הנחיה מוטעית "להמתין שבוע ולבקבק". הנחיה זו כבר גרמה לליטרים רבים של בירה להיזרק. אם אתם מתכוונים ללכת על בסיס זמן – קחו בחשבון את זמן ההתבגרות וסיום התסיסה האמיתי, וקחו שבועיים שלושה. ועדיין בנוסף בצעו את מדידת ההידרומטר במשך יומיים.
המדד הנפוץ והמוטעה ״בועות בנשם״ איננו אמין. כמות הבועות אינה אינדיקציה כלל. במידה והגז יוכל לצאת שלא מהנשם דרך נתיב קל יותר- לא נראה בכלל בועות. וגם הפוך- אם נראה בועות, הדבר אינו מחייב שקיימת תסיסה אקטיבית כרגע, ייתכן ומדובר בפד״ח מומס בנוזל אשר משתחרר עקב שינויי טמפ׳ או לחץ.
בקיצור- מדדו בהידרומטר.