על מנת שיווצר גיזוז אחיד בבירה, יש להמתין תקופה של כעשרה ימים (לפעמים יותר, אם קר, למשל) עד שהתסיסה השניה תסתיים והשמרים יהפכו את הסוכר ל-CO2 (ועוד טיפ-טיפה אלכוהול).
בנוסף, בירה צריכה "להבשיל" או "להתייצב" למשך תקופה. מדובר על פרק זמן מרגע אריזת הבירה בו הטעמים עדיין משתנים באופן משמעותי, או לפחות כזה שניתן לשים אליו לב.
כמובן שהתקופה משתנה מסוג בירה אחד לאחר, ובין מתכונים שונים. לאט לאט ניתן ללמוד על כל מתכון כמה זמן דרוש לו.
באופן כללי ניתן לומר שבירות בהן הכשות מהווה רכיב מפתח באופי הבירה, בדמות טעמים וארומות- מומלץ לצרוך את הבירה כמה שיותר טריה עקב העובדה שמאפייני הכשות נמצאים באופן מתמיד במגמת ירידה והתנוונות בבירה.