האם ניתן לבקבק בבקבוקי 750 מ"ל?

בקצרה: כן.

באריכות:

ניתן לחלק את הרוב המוחלט של בקבוקי ה-750 מ"ל הנמכרים בישראל לשלושה דגמים:
1. בעלי פקק שעם בצורת "פטריה" וסוגר תיל.
2. בעלי פקק כתר בקוטר רחב- 29 מ"מ.
3. בעלי פקק כתר בקוטר סטנדרטי- 26 מ"מ.

מנסיון- לא נמליץ להשתמש בבקבוקים מהסוג הראשון. בחלקם השימוש החוזר בפקק השעם לא יהווה איטום מספק והגז הנוצר בתסיסה השניה לא יצור לחץ בבקבוק, וחלקם לא יצליחו להחזיק את הלחץ בפעם השניה ויפקעו. יעיד על כך השקע המיתולוגי בתקרת המטבח מהבישול השני שלנו….

בקבוקים הדורשים פקק 29 מ"מ דורשים גם, כמובן, פקקי 29 מ"מ אשר לא תמיד נמצאים במלאי אצל חנויות חומרי הגלם והציוד. שווה להתקשר לבדוק. בנוסף- יש צורך להשתמש בפוקק שולחני ולהחליף את הראש לראש רחב- 29 מ"מ. ראש נוסף זה ניתן לקניה בנפרד במידה ולא הגיע עם דגם הפוקק שרכשתם. בקבוקים כאלה הם, למשל- בקבוקי דובל, מרדסו, מקשוף/ לה שוף (כולל נפחים הגדולים מ-750 מ"ל).

בקבוקים הדורשים פקק סטנדרטי 26 מ"מ לא מצריכים ציוד מיוחד. בקבוקים כאלה הם, למשל- בקבוקי ג'ייקובסן של קארלסברג, בקבוקי מייזל'ס אנד פרינדס, בקבוקי ריגלה (660 מ"ל), בקבוקי רוג (480 מ"ל) ובקבוקי היטאצ'ינו נסט.

(אין פה פרסומות מכוונות 🙂 רק רשימה של בירות מהזיכרון)