בקצרה– המבחר.
מגוון השמרים הנוזליים הקיים בשוק הינו גדול ונרחב. שימוש בשמרים אלו יאפשר לכם להגיע לתוצאות שונות שלא ניתן להגיע אליהן עם שמרים יבשים.
ישנם סגנונות שלא ניתן להגיע אליהם בכלל ללא השמרים הנוזליים המתאימים.
באריכות– ההשקעה.
שמרים נוזליים קשים להשגה בארץ, וייבואם נע בין לא קיים ללא סדיר.
ספירת התאים החיים במבחנה הולכת וקטנה (השמרים הולכים ומתים) מרגע יציאתה מהמפעל, ולכן ייעילותם של שמרים נוזליים המגיעים ארצה נמוכה משמעותית.
זאת שלא כמו השמרים היבשים הנמצאים חיים במצב רדום.
על מנת להגדיל את מספר התאים החיים, נוהגים מבשלים ביתיים רבים להרבות את תרבית השמרים שלהם בעזרת סטארטר.
סטארטר לשמרים הוא מיומנות מורכבת, הדורשת עוד זמן, ציוד התעסקות והשקעה (מעבר לבישול הבירה) ואורך יותר זמן באופן משמעותי מאשר שימוש בשמרים יבשים.