בירגיקס
בלוג בישול בירה
תפריט
דלג לתוכן
בירבלוג - בלוג בירה ישראלי
מאמרים
סגנונות בירה
שאלות ותשובות
חומרי גלם
לתת
כשות
שמרים
תבלינים
ניסויים
עשה זאת בעצמך
חיפוש:
תפריט
תוכן
ראשי
אול גריין
מה הם העננים הלבנים המוזרים שצצים לי בסיר בבישול אולגריין?
איך נפטרים מענני החלבון הנוצרים בבישול אול גריין?
איך לעבור מבישול רכז לאול גריין?
מבוא לבישול בשיטת Brew In A Bag
חישוב נפחים BIAB
מים מינרלים בבישול בירה
האם חובה להרתיח שעה?
האם לתתים מיוחדים צריכים אנזים לפירוק הסוכרים?
ביקבוק
שמעתי שצריך להוסיף סוכר לבירה. למה?
איזה סוכר מוסיפים לבירה בשלב הביקבוק/ החיבות?
הסוכר שמוסיפים לבירה לא הופך אותה למתוקה יותר?
הבקבוקים שממלאים לתוכם צריכים להיות מחוטאים?
יש שיטה מסויימת לנקות ולחטא את הבקבוקים, הצינור ואת מקל המילוי?
כמה זמן צריך לחכות עם הבירה בבקבוקים?
למה יש בירות שטוב להן להתיישן, ובירות שלא?
מה הם הדרכים היעילות ביותר להסרה של תויות?
מהו חומר החיטוי הטוב ביותר?
האם יש חשיבות לצבע הבקבוק?
האם ניתן לבקבק בבקבוקי 750 מ"ל?
גיזוז נמוך/ אין הגזה בבקבוקים
האם אפשר להגיז (התססה שניה) במיכל התסיסה ורק אח"כ לבקבק?
ניקוי בקבוקי בירה לאחר השתיה
בירה מקציפה בפתיחת בקבוק
הוספתי סוכר ביקבוק אבל לא יכול לבקבק עכשיו
חיבות
איזה סוכר מוסיפים לבירה בשלב הביקבוק/ החיבות?
מהו חומר החיטוי הטוב ביותר?
איפה קונים חביות קורני?
אפשר/ צריך להגיז חבית עם סוכר? כמה?
למה הבירה בחבית יוצאת מוגזת מדי?
למה אני מוזג רק קצף מהחבית?
כמה זמן חבית יכולה להיות "פתוחה"/ במזיגה?
אפשר לעשות Dry Hop בחבית?
כמה מהר אפשר להגיז בירה בחבית?
איך אני מצליל בירה בחבית?
אפשר לחבר מספר חביות לאותו בלון גז?
כללי
איך אפשר להפוך את הבירה לצלולה יותר?
למה יש בירות שטוב להן להתיישן, ובירות שלא?
מהי השפעת הסינון על הבירה?
איך לעבור מבישול רכז לאול גריין?
מה הם הדרכים היעילות ביותר להסרה של תויות?
מהי השיטה הטובה ביותר לקירור תירוש הבירה?
בירה מרה מדי או מתוקה מדי
כשרות חומרי גלם לבירה
מים מינרלים בבישול בירה
האם חובה להרתיח שעה?
איך לנקות צ'ילר זרימה נגדית
האם חובה להוציא את הנשם או לפחות את המכסה בלקיחת דגימה
מה זה רפרקטומטר ואיך הוא עובד?
כיצד מכיילים רפרקטומטר?
כשות
מה זה DRY HOP ואיך עושים את זה?
אפשר לעשות Dry Hop בחבית?
בירה מרה מדי או מתוקה מדי
האם יש חשיבות לצבע הבקבוק?
לתת
בירה מרה מדי או מתוקה מדי
האם לתתים מיוחדים צריכים אנזים לפירוק הסוכרים?
איחסון לתת גרוס
נקיון וחיטוי
הבקבוקים שממלאים לתוכם צריכים להיות מחוטאים?
יש שיטה מסויימת לנקות ולחטא את הבקבוקים, הצינור ואת מקל המילוי?
עם מה מחטאים את הציוד?
מהו חומר החיטוי הטוב ביותר?
איך לנקות צ'ילר זרימה נגדית
בירה מקציפה בפתיחת בקבוק
רכז
בדילול, האם חייבים לקרר את התירוש במים רתוחים?
איך לעבור מבישול רכז לאול גריין?
מים מינרלים בבישול בירה
האם חובה להרתיח שעה?
ניתן לקרר תירוש בירה עם שקיות קרח?
שמרים
איך אפשר לדעת מתי הסתיימה התסיסה?
מה ההבדל בין שמרים יבשים לנוזליים?
מהי רשימת המקורות לכתבת השמרים?
מהי ריהידרציה?
האם ניתן לאחסן שמרים יבשים במקפיא?
כמה מקום להשאיר במיכל התסיסה
אין פעילות בנשם/ הבירה לא תוססת/ השמרים לא עובדים
גיזוז נמוך/ אין הגזה בבקבוקים
התחלת תסיסה בלאגר
מה תפקיד הגליצרין בהקפאת שמרים?
תהליך התסיסה
הבירה הזדהמה? איך יודעים?
כל המים בנשם שלי עברו לצד אחד. זה רע?
איך אפשר לדעת מתי הסתיימה התסיסה?
האם יש לסוג מיכל התסיסה השפעה על התסיסה?
התסיסה שלי פראית/ הנשם עף/ המכסה נפתח
מה זה DRY HOP ואיך עושים את זה?
כמה מקום להשאיר במיכל התסיסה
אין פעילות בנשם/ הבירה לא תוססת/ השמרים לא עובדים
גיזוז נמוך/ אין הגזה בבקבוקים
התחלת תסיסה בלאגר
האם אפשר להגיז (התססה שניה) במיכל התסיסה ורק אח"כ לבקבק?
האם חובה להוציא את הנשם או לפחות את המכסה בלקיחת דגימה
קצב הביעבוע בנשם איטי
הוספתי סוכר ביקבוק אבל לא יכול לבקבק עכשיו
בירה לפני ביקבוק מעקצצת
איך מודדים FG באמצעות רפרקטומטר?
חישוב נפחים BIAB
לינק להורדת האקסל המפורסם ניתן למצוא
כאן
.
שתף
פייסבוק
טוויטר
WhatsApp
דואר אלקטרוני
הדפס