לא לדאוג.
קורה.
בהרבה מהמקרים, תחילת התסיסה היא מאוד אגרסיבית.
הגלישה של קצף השמרים, כולל הכנסותו לנשם, העפה של הנשם או פתיחת המכסה הם עניין מוכר וידוע.
גורמים המעלים את הסיכוי לתסיסה פראית הם בירות המתחילות תסיסה בצפיפות סוכר גבוהה מאוד, ותסיסה בטמפ' חמה ביחס לטווח הטמפ' האידיאלי לזן השמרים שבשימוש.
חשוב לזכור כי יש להשאיר מרווח מספיק בין פני הנוזל אל מכסה המיכל. מרווח זה מכונה HEAD SPACE/ HEAD ROOM- ומטרתו- לתת מקום לראש הקצף השמרי הגדול שייווצר. (במיכל 25 ליטר- ממלאים כ-20 ליטר תירוש, ומשאירים כ-5 ליטר head space).
השארתם מרווח ועדיין זה לא עזר?
ניתן להחליף את הנשם הפלסטי הקטן בנשם "אקסטרה לארג'" המכונה blow off.
במקום הנשם מכניסים צינור לחור במכסה המיכל, ואת הקצה השני- טובלים בבקבוק/ כוס/ קערת מים עם נוזל חיטוי.
בצורה זו אנו מבטיחים יציאה פשוטה של הגז תוך שחרור לחץ ממיכל התסיסה, ומונעים כניסה של אוויר מהסביבה- בדיוק אותו התפקיד של הנשם הקטן.