בירגיקס

בלוג בישול בירה

תפריט

דלג לתוכן
  • בירבלוג - בלוג בירה ישראלי
  • מאמרים
  • סגנונות בירה
  • שאלות ותשובות
  • חומרי גלם
    • לתת
    • כשות
    • שמרים
    • תבלינים
  • ניסויים
  • עשה זאת בעצמך
  • ראשי
  • אול גריין
    • מה הם העננים הלבנים המוזרים שצצים לי בסיר בבישול אולגריין?
    • איך נפטרים מענני החלבון הנוצרים בבישול אול גריין?
    • איך לעבור מבישול רכז לאול גריין?
    • מבוא לבישול בשיטת Brew In A Bag
    • חישוב נפחים BIAB
    • מים מינרלים בבישול בירה
    • האם חובה להרתיח שעה?
    • האם לתתים מיוחדים צריכים אנזים לפירוק הסוכרים?
  • ביקבוק
    • שמעתי שצריך להוסיף סוכר לבירה. למה?
    • איזה סוכר מוסיפים לבירה בשלב הביקבוק/ החיבות?
    • הסוכר שמוסיפים לבירה לא הופך אותה למתוקה יותר?
    • הבקבוקים שממלאים לתוכם צריכים להיות מחוטאים?
    • יש שיטה מסויימת לנקות ולחטא את הבקבוקים, הצינור ואת מקל המילוי?
    • כמה זמן צריך לחכות עם הבירה בבקבוקים?
    • למה יש בירות שטוב להן להתיישן, ובירות שלא?
    • מה הם הדרכים היעילות ביותר להסרה של תויות?
    • מהו חומר החיטוי הטוב ביותר?
    • האם יש חשיבות לצבע הבקבוק?
    • האם ניתן לבקבק בבקבוקי 750 מ"ל?
    • גיזוז נמוך/ אין הגזה בבקבוקים
    • האם אפשר להגיז (התססה שניה) במיכל התסיסה ורק אח"כ לבקבק?
    • ניקוי בקבוקי בירה לאחר השתיה
    • בירה מקציפה בפתיחת בקבוק
    • הוספתי סוכר ביקבוק אבל לא יכול לבקבק עכשיו
  • חיבות
    • איזה סוכר מוסיפים לבירה בשלב הביקבוק/ החיבות?
    • מהו חומר החיטוי הטוב ביותר?
    • איפה קונים חביות קורני?
    • אפשר/ צריך להגיז חבית עם סוכר? כמה?
    • למה הבירה בחבית יוצאת מוגזת מדי?
    • למה אני מוזג רק קצף מהחבית?
    • כמה זמן חבית יכולה להיות "פתוחה"/ במזיגה?
    • אפשר לעשות Dry Hop בחבית?
    • כמה מהר אפשר להגיז בירה בחבית?
    • איך אני מצליל בירה בחבית?
    • אפשר לחבר מספר חביות לאותו בלון גז?
  • כללי
    • איך אפשר להפוך את הבירה לצלולה יותר?
    • למה יש בירות שטוב להן להתיישן, ובירות שלא?
    • מהי השפעת הסינון על הבירה?
    • איך לעבור מבישול רכז לאול גריין?
    • מה הם הדרכים היעילות ביותר להסרה של תויות?
    • מהי השיטה הטובה ביותר לקירור תירוש הבירה?
    • בירה מרה מדי או מתוקה מדי
    • כשרות חומרי גלם לבירה
    • מים מינרלים בבישול בירה
    • האם חובה להרתיח שעה?
    • איך לנקות צ'ילר זרימה נגדית
    • האם חובה להוציא את הנשם או לפחות את המכסה בלקיחת דגימה
    • מה זה רפרקטומטר ואיך הוא עובד?
    • כיצד מכיילים רפרקטומטר?
  • כשות
    • מה זה DRY HOP ואיך עושים את זה?
    • אפשר לעשות Dry Hop בחבית?
    • בירה מרה מדי או מתוקה מדי
    • האם יש חשיבות לצבע הבקבוק?
  • לתת
    • בירה מרה מדי או מתוקה מדי
    • האם לתתים מיוחדים צריכים אנזים לפירוק הסוכרים?
    • איחסון לתת גרוס
  • נקיון וחיטוי
    • הבקבוקים שממלאים לתוכם צריכים להיות מחוטאים?
    • יש שיטה מסויימת לנקות ולחטא את הבקבוקים, הצינור ואת מקל המילוי?
    • עם מה מחטאים את הציוד?
    • מהו חומר החיטוי הטוב ביותר?
    • איך לנקות צ'ילר זרימה נגדית
    • בירה מקציפה בפתיחת בקבוק
  • רכז
    • בדילול, האם חייבים לקרר את התירוש במים רתוחים?
    • איך לעבור מבישול רכז לאול גריין?
    • מים מינרלים בבישול בירה
    • האם חובה להרתיח שעה?
    • ניתן לקרר תירוש בירה עם שקיות קרח?
  • שמרים
    • איך אפשר לדעת מתי הסתיימה התסיסה?
    • מה ההבדל בין שמרים יבשים לנוזליים?
    • מהי רשימת המקורות לכתבת השמרים?
    • מהי ריהידרציה?
    • האם ניתן לאחסן שמרים יבשים במקפיא?
    • כמה מקום להשאיר במיכל התסיסה
    • אין פעילות בנשם/ הבירה לא תוססת/ השמרים לא עובדים
    • גיזוז נמוך/ אין הגזה בבקבוקים
    • התחלת תסיסה בלאגר
    • מה תפקיד הגליצרין בהקפאת שמרים?
  • תהליך התסיסה
    • הבירה הזדהמה? איך יודעים?
    • כל המים בנשם שלי עברו לצד אחד. זה רע?
    • איך אפשר לדעת מתי הסתיימה התסיסה?
    • האם יש לסוג מיכל התסיסה השפעה על התסיסה?
    • התסיסה שלי פראית/ הנשם עף/ המכסה נפתח
    • מה זה DRY HOP ואיך עושים את זה?
    • כמה מקום להשאיר במיכל התסיסה
    • אין פעילות בנשם/ הבירה לא תוססת/ השמרים לא עובדים
    • גיזוז נמוך/ אין הגזה בבקבוקים
    • התחלת תסיסה בלאגר
    • האם אפשר להגיז (התססה שניה) במיכל התסיסה ורק אח"כ לבקבק?
    • האם חובה להוציא את הנשם או לפחות את המכסה בלקיחת דגימה
    • קצב הביעבוע בנשם איטי
    • הוספתי סוכר ביקבוק אבל לא יכול לבקבק עכשיו
    • בירה לפני ביקבוק מעקצצת
    • איך מודדים FG באמצעות רפרקטומטר?

חישוב נפחים BIAB

לינק להורדת האקסל המפורסם ניתן למצוא כאן.

שתף

  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
צוות האתר מעודד שתייה אחראית ומבוקרת של אלכוהול. אנא - שתו, אך במתינות. וזכרו - אם שותים לא נוהגים.
עיצוב ובניית האתר - צוות בירבלוג 2012-17