בארץ קיים מגוון חומרי חיטוי הנמכרים על ידי הספקים השונים.
התשובה הבאה מתבססת על הניסיון וההעדפה האישית שלנו בלבד.
סטארסן:
חומר מבוסס על שמן, מה שאומר שהוא מקציף. מאוד. לחלק מהמבשלים הביתיים זהו חיסרון כי לפעמים זה לא נוח במטבח, וחלק נלחצים מהקצף- נשאר במיכל התסיסה ובבקבוקים. אך אל דאגה- זה כל הקטע!
חומצת השומן הזו מהווה לא רק חומר חיטוי אלא גם נטען שהיא מתפקדת כמזין שמרים. הקצף נכנס לכל חריץ ומצליח להחזיק את חומר החיטוי ע"ג המשטח המחוטא לזמן ארוך יותר כיוון שהוא לא מטפטף ונעלם. אין מה לחשוש שישאר קצף במיכל התסיסה או בבקבוק כיוון שהשמרים יזונו ממנו (זו גם לא סיבה להשאיר יותר מהמינימום), הוא לא רעיל לבני אדם במינון העבודה (אנשים טוענים שזה חומר שבלאו הכי נמצא בקוקה קולה ושם הרי אנחנו לא מפחדים).
מינון: 1.5 מ"ל לליטר מים.
זמן לחיטוי משטח: ההמלצה הרשמית היא 15 שניות (לא דקות) של זמן מגע.
יוד:
כמעט כל הנתונים זהים פרט לקצף. עלול לצבוע מעט את הציוד אם משתמשים בו באופן בלעדי (לא בעייתי, רק מעיד על ותק הציוד). במידה ונשאר יותר מדי בבקבוק עלול לתת טעם מתכתי.
מינון: 1.5 מ"ל לליטר מים.
זמן לחיטוי משטח: ההמלצה הרשמית היא 15 שניות (לא דקות) של זמן מגע לצורך חיטוי המשטח.
כדי להימנע מהקניית טעמים יש לחכות מעט עד שהתמיסה תטפטף והמשטח יתיבש באופן יחסי.
את שניהם (שלא כמו חומרי חיטוי אחרים כאמוניום רבעוני או אקונומיקה ללא ריח) אין צורך לשטוף לאחר החיטוי. (המים שאיתם שוטפים הרי לא מחוטאים…. ואז מה עשינו בעצם?)