גיזוז נמוך/ אין הגזה בבקבוקים

הסיבות להיעדר הגיזוז עשויות להיות רבות:

  1. הכי טוב- עוד לא עבר די זמן. במיוחד בחורף או כשהבקבוקים מאוחסנים במקום קר- השמרים עובדים לאט וההגזה לוקחת זמן. חכו.
  2. אחוז האלכוהול בבירה גבוה. דבר זה יותר סביבה קשה לעבודה עבור השמרים ומאריך את משך הזמן הדרוש.
  3. השמרים "חלשים" או "עייפים". אם הגשת השמרים לבאצ' היתה לא מספיקה, האוורור לא איכותי, טמפ' התסיסה לא אופטימלית ועוד- אוכלוסיית השמרים לא תהיה במיטבה והזמן הדרוש לגיזוז יתארך.
  4. השמרים עברו טראומה. קירור יתר/ הקפאה של הבירה, חימום יתר (נסיון לפיסטור טרם הגזה) עשויים לחסל את רוב אם לא מרבית השמרים, ולמנוע יצירת הגזה בבקבוקים.
  5. לא הוסף סוכר ביקבוק.
  6. סוכר הביקבוק לא נמהל באופן אחיד בנוזל.
  7. הפקקים אינם סגורים היטב על  פיית הבקבוק.