בקרי טמפרטורה לתסיסה הוראות חיווט והשוואת דגמים

בקרה ושליטה על טמפרטורת התסיסה היא צעד מכריע וחשוב ביותר ליצירת בירה איכותית.
ישנם בקרי תסיסה שונים אשר הפכו לפופולאריים בקרב מבשלי בירה ביתית, אותם נסקור במאמר זה.

להמשיך לקרוא

איך להשתמש בהידרומטר שימוש נכון בהידרומטר לבירה

מבשלים רבים הנמצאים בצעדיהם הראשונים בעולם בישול הבירה הביתי אינם מכירים, או לא יודעים איך לעבוד נכון עם ההידרומטר. ובתכל'ס – זה מאוד פשוט ומהווה את אחד הכלים החשובים ביותר למבשל הבירה.

להמשיך לקרוא

בחירת מבשלת בירה ביתית שאלות הכוונה והצעה לבחירה

פעמים רבות מבשלי בירה מתחילים מבקשים להתייעץ איתנו בנוגע למערכת שתתאים להם בצורה נכונה.
למתחילים וגם למשתדרגים – חשוב לבחור מערכת אשר תענה על צרכי הבישול הנוכחיים והעתידיים שלכם. מערכת שתתאים במסגרת התקציב ותנאי הבית. לבנות מערכת שתהיה "גדולה עליכם" או שבסוף לא תספק אתכם, זה חבל.
להמשיך לקרוא

10 ספרים מומלצים לבישול בירה בבית למבשלי בירה מתחילים ומתקדמים

הרבה פעמים ניגשים אלי אנשים ברחוב ושואלים אותי, ניצן, מהם עשרת הספרים שאתה ממליץ עליהם לכל מבשל ביתי. טוב, לא באמת. אנשים שמכירים אותי, יודעים שלא משנה כמה מידע יש באתר אינטרנט (כולל את האתר הנפלא שלנו), שום דבר לא ישתווה לספר ששוכן על המדף וניתן לשלוף בעת צרה.

להמשיך לקרוא

טופס הערכה לבירה ביתית להפיק את המיטב מטפסי השיפוט

כפי שכבר טענו בעבר – הסיבה הטובה ביותר להגיש בירה לתחרות או לשיפוט היא קבלת טפסי המשוב.
כעת נדון באיך אפשר להפיק מהם את המיטב, על מנת לשפר את המתכון והטכניקה בבישולים הבאים.
להמשיך לקרוא

pH במאש ותיקון פרופיל מים התאמות במי הבישול

אחד מן הדברים הטובים ביותר שעשיתי עבור המבשלה שלי היה לקרוא את הספר “Water: A Comprehensive Guide to Brewers” של פאלמר מסדרת ספרי הבישול (לקניה ב-BookDepository) לא רק שזה עזר לי לייצר בירות טעימות יותר, אלא גם מאוזנות יותר, והקנה לי סטנדרטיזציה לתהליך.

כמובן שזהו שלב מתקדם יותר בקריירת הבישול, אך הוא שווה את המאמץ אם אתם מבשלי All Grain. למבשלי הרכז שבינינו, אין צורך בתיקון המים כיוון שהרכז מגיע עם כל התיקונים הדרושים ישר מהמפעל.

להמשיך לקרוא

מתנות וגאדג'טים למבשל הביתי לשיפור הבישול וחווית השתיה

מדי פעם, אחרי כמעט 6 שנים של בישול ביתי, אני מביט אחורה ומסתכל על כל הרי הציוד שצברתי במהלך השנים. חלקו בשימוש תמידי, חלקו בארגזים מאובקים, וחלקו מסתובב בין מבשלים ביתיים אחרים בארץ (אז לפחות זה שימושי עבור מישהו).
להמשיך לקרוא

בניית מקרר מזיגת בירה ביתי – קגרטור מדריך בניה למקרר מזיגת בירה

בישול בירה ביתית הוא תחביב נפלא (אחרת לא הייתם כאן)!
עם זאת, אחד מהצדדים הפחות אומנותיים ויצירתיים שבתהליך הוא תהליך אריזה הבירה.
עבור כולנו, לפחות בשלב הראשוני, זה אומר – יום הביקבוק. ניקוי, חיטוי, מילוי ופקיקת הבקבוקים – וכמובן חוזר חלילה מבאצ' לבאצ'.

מבשלים רבים, כמוני, התעייפו ומאסו בהתעסקות המתמדת בבקבוקים עם השנים, ועל כן אציג אלטרנטיבה למזיגת הבירה הביתית הטרייה שלכם בצורה נוחה – מערכת מזיגה ביתית.

להמשיך לקרוא

מקרר תסיסה רחב ממקרר משרדי מקרר קטן - הרבה מיכלים

"הבשלן מייצר תירוש, השמרים מייצרים את הבירה"

פעמים רבות אנו טורחים לציין כי הציוד הקריטי ביותר לבישול הבירה הוא מקרר לתסיסה מבוקרת.
לטמפרטורות התסיסה בשלבים השונים חשיבות מכרעת על אופיה של הבירה. למעשה, יש הטוענים כי אנו כמבשלים המתכננים מתכון מסוגלים רק לתת קווים מנחים, אבל ההוצאה לפועל מתבצעת על ידי השמרים. פעילותם תשפיע על טעמי הלוואי, על ניצול הסוכרים וייצור תרכובות טעם וריח רבות.
בבישול בירה בבית אנו נדרשים למצוא שלל פתרונות לתסיסה מבוקרת. בפוסט הזה נציג רעיון מיוחד להרחבת מקרר משרדי לחלל תסיסה גדול.
להמשיך לקרוא