מבוא לבירות בתסיסה אלטרנטיבית על קצה המזלג מאת רועי קריספין

הפוסט הבא נכתב על ידי רועי קריספין בקבוצת "מבשלי בירה בישראל" בפייסבוק ומובא כשירות למבשלי הבירה בישראל (ולמקרה שאי פעם נעצבן מספיק את פייסבוק בשביל שימחקו את התוכן).
רועי הוא אחד מחלוצי בשלני הבירות בתסיסה אלטרנטיבית, ומנהל בקבוצת הפייסבוק Holy Funk – הפאנק הקדוש, שכולו מוקדש לשיח על בירות חמוצות ובתסיסה אלטרנטיבית, שיטות ייצור, התססה ויישון מסורתיות.

קריאה מהנה!

להמשיך לקרוא

תסיסה תחת לחץ והשפעותיה על טעמי לוואי

שמרי בירה, כמו רוב היצורים על פני כדור הארץ, מגיבים לשינויים בלחץ המופעל עליהם. תגובות אלו באות לידי ביטוי בתרכובות הטעם והארומה אותן הם תורמים. לכן, היום, תחום תסיסת הלחץ מקבל תשומת לב רבה בקרב מבשלות מסחריות, ועם העליה בזמינות הציוד – גם בקרב מבשלים ביתיים.
להמשיך לקרוא

טמפרטורת ה-Dry Hop חשיבות הטמפרטורה והשפעתה על המיצוי

לרוב, כשאנו דנים בבקרת טמפרטורה והשפעתה על תהליך הייצור, הנושאים בהם מתמקדים הם תהליך המאש או תהליך התסיסה. במאמר זה נעסוק בהשפעת הטמפרטורה על שלב נוסף אשר רבים מהמבשלים הביתיים מיישמים – תהליך ה-Dry Hopping, והשפעותיה על התוצר הסופי.

להמשיך לקרוא

איזו בירה לבשל? השראה לבישול בירה

רוצים לבשל בירה אבל לא בטוחים איזה סגנון מתאים לכם הפעם?
יודעים אילו טעמים וארומות אתם רוצים, איזה צבע, אבל לא יודעים מה הסגנונות שיתאימו? רוצים קצת השראה?
בדיוק לשם כך בנינו עבורכם את המערכת הבאה. 

להמשיך לקרוא

עבודה נכונה עם שמרי בירה יבשים של Fermentis המלצות החברה 2018

לפני מספר שנים ערכה חברת fermentis הצרפתית, יצרנית סדרות שמרי הבירה SafAle ו-Saflager, שינויים באופן ייצור השמרים אשר קיבלו את הכינוי E2U: Easy to Use.
החברה מייצרת שמרים לתעשיות שונות, והראשונים  שזכו לשדרוג היו שמרי היין, אך כעת רבים משמרי הבירה מתוצרת החברה מיוצרים באותו האופן.
החידוש משנה את אופן השימוש אליו אנו רגילים, ומייתר, לטענת החברה, תהליכים שהורגלנו להתייחס אליהם כאורים ותומים כגון אוורור התירוש.
בעקבות דיונים וחוסר וודאות  בקרב מבשלים ביתיים בנוגע לעבודה נכונה עם השמרים כיום, פנינו לחברת פרמנטיס, ולהלן תשובתם:

להמשיך לקרוא

נשם בירה ללא יניקה יניקת הנוזל בעת Cold Crash

פעמים רבות, כאשר תסיסת הבירה אגרסיבית, נמליץ להחליף את הנשם הרגיל בנשם מסוג Blow-Off כמפורט במדריך. פעולה זו תעזור להתמודד עם כמות הגז הרבה וקצף השמרים העולה בצינור, אך פעמים רבות, בעת העברת הבירה לקירור לשם הצללה (Cold Crash), בעקבות התכווצות הנוזל בקירור, מתרחשת יניקה של הנוזל מהנשם (שעכשיו מכיל שאריות שמרים וכשות) בחזרה אל מיכל התסיסה. זהו מצב בעייתי היות ותיתכן חדירת זיהום בעקבות כך.
במדריך זה נדגים פתרון אפשרי לאותה בעיה:
להמשיך לקרוא

בקר טמפרטורה לתסיסה – STC-1000 vs INKBIRD הוראות חיווט והשוואת דגמים

בקרה ושליטה על טמפרטורת התסיסה היא צעד מכריע וחשוב ביותר ליצירת בירה איכותית.
ישנם בקרי תסיסה שונים אשר הפכו לפופולאריים בקרב מבשלי בירה ביתית, אותם נסקור במאמר זה.

להמשיך לקרוא

איך להשתמש בהידרומטר שימוש נכון בהידרומטר לבירה

מבשלים רבים הנמצאים בצעדיהם הראשונים בעולם בישול הבירה הביתי אינם מכירים, או לא יודעים איך לעבוד נכון עם ההידרומטר. ובתכל'ס – זה מאוד פשוט ומהווה את אחד הכלים החשובים ביותר למבשל הבירה.

להמשיך לקרוא

בחירת מבשלת בירה ביתית שאלות הכוונה והצעה לבחירה

פעמים רבות מבשלי בירה מתחילים מבקשים להתייעץ איתנו בנוגע למערכת שתתאים להם בצורה נכונה.
למתחילים וגם למשתדרגים – חשוב לבחור מערכת אשר תענה על צרכי הבישול הנוכחיים והעתידיים שלכם. מערכת שתתאים במסגרת התקציב ותנאי הבית. לבנות מערכת שתהיה "גדולה עליכם" או שבסוף לא תספק אתכם, זה חבל.
להמשיך לקרוא