Fermentis Safale K-97

אפיינים

שמרים גרמניים בעלי קרוייזן גדול ויציב. משמים להתססת מגוון סוגי אייל בעלי אסטריות נמוכה, וכן יכולים להתאים להתבססת בירות חיטה בלגיות. משאירים כמות של סוכר שאריתי (כ-10 גר' לליטר) אשר תורמת ליצירת גוף מלא וסיומת ארוכה.

נצילות

81%

טמפרטורה אידיאלית

15-20°C

טווח טמפרטורות

12-25°C

שיקוע

גבוה

Fermentis Safale S-04

אפיינים

שמרים אנגליים. זן שמרים זה משמש להכנת מגוון סגנונות רב. תסיסתו מהירה יחסית, וניתן להגיע בעזרתו למשקה צלול יחסית עקב שקיעה רבה בסיום התסיסה.

נצילות

75%%

טמפרטורה אידיאלית

15-20°C

טווח טמפרטורות

15-24°C

שיקוע

גבוה

עמידות לאלכוהול

בינוני

צפיפות סופית

בינונית P

Fermentis Safale S-23

אפיינים

שמרי לאגר. באיזור העליון של טווח טמפ' התסיסה יקנו לבירה טעמים פירותיים.

נצילות

82%%

טמפרטורה אידיאלית

12-15°C

טווח טמפרטורות

7-15°C

שיקוע

גבוה

עמידות לאלכוהול

בינוני

צפיפות סופית

בינונית P

Fermentis Safale S-33

אפיינים

אחד מזני השמרים המתאימים לייצור כללי ומקיף של מגוון סגנונות. מקנים טעמים פירותיים עדינים.

נצילות

70%%

טמפרטורה אידיאלית

15-20°C

טווח טמפרטורות

12-24°C

שיקוע

נמוך

עמידות לאלכוהול

בינוני גבוה

צפיפות סופית

גבוהה P

Fermentis Safale T-58

אפיינים

שמרים המשמשים לבירות בלגיות. פולטים תרכובות אסטריות רבות התורמות לטעם החד והמתובל של הבירה.

נצילות

70%%

טמפרטורה אידיאלית

15-20°C

טווח טמפרטורות

15-24°C

שיקוע

נמוך

עמידות לאלכוהול

גבוה

צפיפות סופית

גבוהה P

Fermentis Safale US-05

אפיינים

זן שמרים כללי להתססת מגוון סגנונות אמריקאים. בעל טעם נקי.

נצילות

81%%

טמפרטורה אידיאלית

15-22°C

טווח טמפרטורות

15-24°C

שיקוע

בינוני גבוה

עמידות לאלכוהול

גבוה

צפיפות סופית

בינונית P

Fermentis Safale W-34/70

אפיינים

שמרי הלאגר הפופולאריים בעולם. מקורם בווינשטפן, בוואריה.

נצילות

83%%

טמפרטורה אידיאלית

12-15°C

טווח טמפרטורות

9-22°C

שיקוע

גבוה

עמידות לאלכוהול

בינוני גבוה

צפיפות סופית

בינונית P

Fermentis Safale WB-06

אפיינים

שמרים המשמשים להכנת בירות חיטה לרוב. מקנים טעמים אסטרים ופנולים חרפרפים ומתובלים. עבור טעמי ציפורן- מעל 22 מעלות. עבור טעמי בננה - מעל 23 מעלות.

נצילות

86%%

טמפרטורה אידיאלית

18-24°C

טווח טמפרטורות

15-24°C

שיקוע

נמוך

עמידות לאלכוהול

בינוני

צפיפות סופית

נמוכה P

Fermentis Safcider

אפיינים

שמרים להתססת תירוש פירות (בעלי יכולת פירוק פרוקטוז גבוהה). עמידים בטווח טמפ' רחב. יכולים לעבוד גם בתנאי חומציות גבוהים (3.3 pH). תסיסה תחתית ללא יצירת קצף. בעלי עמידות גבוהה לאלכוהול. לעיתים משתמשים בהם בסיום תסיסה לייבוש בירות.

נצילות

16.3 גרם סוכר לליטר ליצירת 1% אלכוהול בנפח%

טמפרטורה אידיאלית

20°C

טווח טמפרטורות

10-30°C

שיקוע

גבוה מאוד

עמידות לאלכוהול

גבוה מאוד

Lallemand Abbaye

אפיינים

זן לשימוש במגוון רחב של סגנונות בלגיים חזקים כגון דאבל, טריפל וקוואד. בעל תסיסה מהירה המסוגלת להסתיים תוך 4 ימים בטמפ' מעל 17 מעלות. מקנים טעמים וארומות אסטריים ופנוליים של בננה, ציפורן, פלפל שחור, אלכוהוליות, פירותיות ומתיקות כללית.

נצילות

גבוהה%

טמפרטורה אידיאלית

17°C

שיקוע

נמוך

עמידות לאלכוהול

גבוה מאוד

lallemand Belle Saison

אפיינים

שמרים לבירות בסגנון סייזון בלגי. מפיקים אסטרים ופנולים אופייניים (פלפלי, חמצמץ/ הדרי), בעלי נצילות גבוהה ומשאירים בירה יבשה. בעלי שיקוע נמוך.

טווח טמפרטורות

15-35°C

שיקוע

נמוך

עמידות לאלכוהול

גבוה מאוד

Lallemand BRY-97

אפיינים

זן שמרים אמריקאי קלאסי להתססת מגוון סגנונות. מסוגל לסיים תסיסה אחרי כ-5 ימים בטמפ' מעל 17 מעלות. בעל ארומה מעט פירותית אך נייטרלי באופן כללי. עלול להפחית מעט ממרירות הכשות.

נצילות

בינוני גבוה %

טמפרטורה אידיאלית

17°C

טווח טמפרטורות

15-20°C

שיקוע

גבוה

עמידות לאלכוהול

בינוני גבוה

Lallemand Diamond

אפיינים

שמרי לאגר כלליים ומאוד נייטרלים בטעמים. בשימוש נכון לא מפיקים טעמי לוואי. עלולים להפחית ממרירות הכשות בעקבות שיקוע גבוה. בעלתי תסיסה מהירה שיכולה להסתיים תוך 5 ימים מעל 12 מעלות.

נצילות

גבוהה%

טמפרטורה אידיאלית

12°C

טווח טמפרטורות

10-15°C

שיקוע

גבוה מאוד

Lallemand Munich

אפיינים

שמרי חיטה גרמנים. זן שמרים זה מקנה בעיקר טעמי וארומות בננה מודגשים. מקורו בשמרים היסטוריים של מבשלות בוואריות. מתאים בעיקר לבירות חיטה בוואריות.

נצילות

בינונית גבוהה%

טמפרטורה אידיאלית

20°C

טווח טמפרטורות

17-22°C

שיקוע

נמוך

עמידות לאלכוהול

בינוני

צפיפות סופית

נמוכה P

Lallemand Munich Classic

אפיינים

שמרי בירות חיטה המעניקים טעמי בננה וציפורן קלאסיים. בעלי יכולת תסיסה מהירה מאוד (יכולה להיגמר ב-4 ימים מעל 17 מעלות). בעלי שקיעות מינימלית ומתאימים לקצירה עילית. מתאימים במיוחד לבירות חיטה בוואריות, חיטה כהה ויין חיטה.

נצילות

בינונית- גבוהה%

טמפרטורה אידיאלית

17°C

טווח טמפרטורות

15-20°C

שיקוע

נמוך

עמידות לאלכוהול

בינוני

Lallemand Nottingham

אפיינים

שמרים אנגליים. בתסיסה באיזור העליון של טווח הטמפ' מקנים טעמים פירותיים ואסטרים, דבר שאינו קורה בתסיסה באיזור התחתון.

טמפרטורה אידיאלית

14-21°C

טווח טמפרטורות

14-21°C

שיקוע

בינוני גבוה

עמידות לאלכוהול

בינוני

צפיפות סופית

נמוכה P

Lallemand Windsor

אפיינים

זן שמרים כללי להתססת מגוון סגנונות. מקנה טעמים אסטריים פירותיים ומשאיר אחריו מתיקות בבירה עקב אי יכולתו לפרק כ- 10%-15% מהסוכרים שבתירוש (מלטוטריוז)

טמפרטורה אידיאלית

20°C

טווח טמפרטורות

15-22°C

שיקוע

בינוני

עמידות לאלכוהול

בינוני

צפיפות סופית

בינונית-גבוהה P

MUNTONS GOLD

אפיינים

זן שמרים כללי להתססת מגוון סגנונות. בעל טעם מאלטי נקי.

טמפרטורה אידיאלית

18-21°C

טווח טמפרטורות

15-24°C

שיקוע

גבוה

עמידות לאלכוהול

בינוני

צפיפות סופית

בינונית P

SafAle BE-134

אפיינים

שמרים לבירות בסגנון סייזון בלגי. מפיקים אסטרים ופנולים אופייניים (ציפורן), בעלי נצילות גבוהה ומשאירים בירה יבשה. בעלי שיקוע נמוך.

נצילות

90%

טמפרטורה אידיאלית

18-28°C

שיקוע

נמוך

עמידות לאלכוהול

גבוה מאוד

Safbrew BE-256

אפיינים

שמרים לבירות בסגנון בלגי מנזרי. מתאפיינים בתסיסה מהירה, הגעה לאחוז אלכוהול גבוה, ארומות אסטריות פירותיות. לשימור הארומה מומלץ להסיר ממשקע השמרים בהקדם לפני היישון.

נצילות

82%

טמפרטורה אידיאלית

15-20°C

טווח טמפרטורות

12-25°C

שיקוע

גבוה

עמידות לאלכוהול

גבוה

SafLager S-189

אפיינים

דרינקביליות גבוהה, מאפייני תסיסה נקיים ונטרליים

נצילות

84%

טמפרטורה אידיאלית

12-15°C

טווח טמפרטורות

9-22°C

שיקוע

גבוה מאוד

עמידות לאלכוהול

גבוה

צפיפות סופית

4 גר' לליטר P