מתנות וגאדג'טים למבשל הביתי לשיפור הבישול וחווית השתיה

מדי פעם, אחרי כמעט 6 שנים של בישול ביתי, אני מביט אחורה ומסתכל על כל הרי הציוד שצברתי במהלך השנים. חלקו בשימוש תמידי, חלקו בארגזים מאובקים, וחלקו מסתובב בין מבשלים ביתיים אחרים בארץ (אז לפחות זה שימושי עבור מישהו).

חלק מהגאד'טים כאן הם לדעתי בבחינת MUST HAVE, חלק הם NICE TO HAVE, וחלק הם שטותיים לגמרי אבל אני אוהב אותם, אז אין לי בעיה להמליץ.
נתחיל,

uKeg

בן טיפוחיהם של כמה חבר'ה בפורטלנד, אורגון (עיר בירה מדהימה אגב, מומלץ), היו-קג הוא מעין הכלאה בין עמדת מזיגה ניידת לבין גראולר. אתם קופצים לחברים, ויש את הבירה המעולה הזו שבישלתם לפני שבועיים שאתם רוצים לחלוק, אבל לא בקבקתם ממנה בכלל? אל ייאוש! מלאו את היו-קג ישירות מהקגרייטור, והיכונו לחווית מזיגה מגניבה, ששומרת על קור הבירה (עם דופן כפולה) ועל הגיזוז (עם קפסולות פד"ח 8 גרם, כמו של הסיפולוקס של פעם).

לקניה בeBay

רנדל ג'וניור (Randall Jr)

רנדל, ההמצאה של מבשלת דוגפיש שמאפשרת הזרמת הבירה דרך הררי כשות טריים בדרך לכוס הלקוח- בגרסה מוקטנת. שלא כמו רנדל המקורית (דרכו אפשר להזרים חביות בירה), כאן המטרה היא בדיקת ההשפעה של תבלין או כשות על בירה קיימת. נניח שבישלתם פורטר כמו שאתם אוהבים, שוקולדית, אגוזית, עם טיפה קפה ואתם חושבים לעשות עוד באץ' עם וניל. אפשר לעשות באץ' נוסף, עם הפרדה של חלק מהנפח ויישון עם וניל, או שאפשר לקחת את הבירה שבושלה, לתת לה כמה דק' עם כמות וניל יחסית, ולטעום איך ייצא. הרנדל ג'וניור מקצרת את תהליך התאמת הכשות או התבלין לבירה קיימת ומאפשרת להנות מגרסאות שונות ומשונות של אותה בירה.
עוד דוגמה אחרונה, בישלנו פייל אייל והתלבטנו עם איזה דרייהופ ללכת; כשות אחת, שתיים, או בכלל שילוב של 5. בעזרת הרנדל יכולנו לבדוק ולקבל מושג ראשוני על כל הצירופים ולכוון את הבאץ' הבא בהתאם.

לקניה בeBay

יומן בישול ביתי

אתם אוהבים לבשל, וכל פעם משהו טיפה שונה, לא שווה שהכל יהיה כתוב איפשהו? אני מכיר את הז'אנר של לכתוב מתכון, להדפיס ואז לקוות שהכל ייצא כמו שתוכנן, אבל כמו שאומרים, המבשלן מתכנן ואלוהים צוחק. אז בדיוק בשביל הרגעים האלו שהמאש לא הלך בדיוק כמו שצריך (התארך ב-15 דקות בגלל שלא הצלחנו להגיע לטמפרטורה), או שבטעות שכחנו את הבירה על האש: שווה לכתוב. כמה מההמצאות הגדולות בהיסטוריה האנושית היו טעויות, לא שווה שנדע לחזור על הטעות אם צריך?

לקניה בeBay

רפרקטומטר (refractometer)

לא יודע מה איתכם, אבל הוצאה של כמות יפה של תירוש\בירה כל פעם (100-200 מ"ל למשורה) קצת מבאסת אותי, כל ההשקעה והזמן ובסוף הנוזל הנמדד נשפך. אבל אל דאגה, תודות לאלוהי הפיזיקה, הרפרקטומטר יודע להגיד לנו כמה סוכרים יש בנוזל ע"פ שבירת האור דרך הנוזל הנמדד. הרפרקטומטר מאפשר לדעת בדיוק כמה סוכרים נמצאים בתירוש, תוך כמה שניות ובלי להמתין ולקרר את התירוש (ובלי הסיכון לשבור הידרומטר).

לקניה בeBay

בוחש מגנטי

כבר לא מסופקים ממספר השמרים היבשים החד-ספרתי? (אולי אתם פשוט צריכים לעבוד איתם בצורה שונה?) החלטתם להתקדם לשמרים נוזליים? החלטה טובה! מגוון סוגי השמרים הנוזליים הוא גדול משמעותית משמרים יבשים, אבל לצערנו, הם דורשים קצת יותר אהבה וטיפול מסור. אחת הדרכים לעזור לשמרים הנוזליים להתרבות בקצב מספק, תוך כדי אספקת זרם עקבי של חמצן, היא שימוש בבוחש מגנטי (או stirrer בלעז). ניתן לקנות את הבוחשים הללו בכל חנות של כלי מעבדה, או אפילו רחמנא לצלן, לבנות אחד לבד!

לקניה בeBay

 

מד pH

מדד ה-pH עוזר במגוון שימושים בבישול הביתי (וגם המסחרי), בין אם במדידת חמיצות המאש, חמיצות התירוש הרותח (משפיעה על אלפא-איזומריזציה) ובתסיסה (שמרים אוהבים pH נמוך, בין 4.4 ל-3.8 בבירות לאגר ואייל – שלא נתחיל לדבר על חמוצות). אפילו בתוצר הסופי יש חשיבות ל-pH, היות וכל סגנון מתוחם בתוך מדד pH משלו (למשל פילזנר 4.5-4.8, ואילו איילים אנגליים בין 4.0-4.2). בסופו של דבר, מדידת pH נותנת עוד פרמטר חזרתיות בבירה, ככה שאם בישלנו משהו ממש טעים, נוכל לדעת בדיוק איך לחזור עליו.

לקניה בeBay

בירגאן

אז כמו שכבר הבנתם, יש לנו קגרייטור בבית, ולפעמים אנחנו לא רוצים למלא uKeg או גראולר שלם, אלא רק 2 או 3

מתוך האתר brewworld.com.au

בקבוקים, לחבר'ה. כאן מגיעה ההמצאה הגאונית של בליכמן (עם המון עותקים סינים ברחבי הרשת). הבירגאן הוא למעשה מכונת מילוי בקבוקים כמו שצריך; הזרמת פד"ח לתוך הבקבוק, וחילופי הנפחים, כך שבסוף כל מה שישאר בבקבוק זה בירה ופד"ח. זה שאתם מבקבקים לא אומר שצריך לחמצן את הבירה!

 

לקניה בeBay (סיני)

 

סיפון אוטומטי

אחד הדברים היותר מתסכלים הוא העברת נוזל ממיכל אחד לשני. לפעמיים זה מהמיכל הראשון לשני לקראת דרייהופ, לפעמיים פיצול באצ'ים בשביל לנסות דברים חדשים. לא משנה מה, תמיד נתקעים בפוזיציה הזו של לנסות ליצור תת לחץ (פריימינג) כדי שהנוזל ילך מנקודה א' לנקודה ב'. לא עוד! הסיפון האוטומטי, שנקרא בלעז גם auto-siphon הוא הפתרון המושלם. שתי משיכות והנוזל כבר רץ, ללא כל מיני טריקי נשיפה, שאיפה וכדומה.

לקניה בeBay

 

פקק הגזה

לפני שנה וקצת קנינו ואף כתבנו על חווית השימוש בפקק הגזה, כך שכל מה שאתם צריכים לדעת נמצא באתר. בכל זאת אגיד שוב, מדובר על כלי סופר יעיל למגוון שימושים, שהופך כל בקבוק סודה למיכל לחץ בפוטנציה. שווה.

לקניה בeBay

 

אביזרי פתיחה מגניבים

כולם יודעים שהשלב הכי כיף בבישול בירה הוא פתיחת הבקבוק, אז שווה להנות מזה! יש פותחנים, אבל אף אחד מהם לא מגניב כמו ה-decapitator, טוב, אולי פרט ל-cap-zappa שמאפשר לכם לירות את הפקק על אחד מחבריכם לאחר הפתיחה.

לקניה בeBay ו-לקניה בeBay

בירסמית'

אז אתם כבר מבשלים רציניים, מתודים, וחזרתיים, אבל אתם עדיין משתמשים באחד האתרים (brewersfriend,

brewtoad וכו')? לא הגיע הזמן למשהו קצת יותר רציני, מתוחזק ועדכני? אנחנו משתמשים בבירסמית' כבר 5 שנים, עדיין על אותם 20$ ששילמנו אי שם. חברות בגרסת הפרמיום של אחד מהאתרים שציינתי עולה 5-10 דולר בשנה, המתמטיקה ברורה. (וגם תוכלו להשתמש במדריך שלנו על ייצוא דוחות!)

יש לכם עוד הצעות לגאדג'טים מגניבים ומתנות? כתבו לנו!

 

נהנינתם? רוצים לקבל את התכנים שלנו לפני כולם? הצטרפו אלינו בדף הפייסבוק.
רוצים לקנות את אחת מההמלצות? קנו דרך הלינקים שלנו וכך נוכל להמשיך להפעיל את האתר!

התחילו את השיחה באתר Beergeeks Talk

תגובות מהארכיון

2 תגובות בנושא “מתנות וגאדג'טים למבשל הביתי לשיפור הבישול וחווית השתיה

  1. פיליפ

    יש עוד מלא גאדג'טים, החל ממדי חום נדבקים, ועד להידרומטר אלחוטי -טילט.
    בתחום החביות יש מדידים של כמות בירה בחבית.
    וכל מיני מבשלות חצי אוטומטיות.
    אני לא נדבר על תחום ה IoT שנכנס כבר לתחביב הזה ושם כל מבשלה ביתית הופכת למבשלה בהתאמה אישית.

    1. יוחאי מיטל

      בוודאי שישנם עוד גאדג'טים רבים וטובים!
      בכתבה הזו השתדלנו להתייחס לכאלו בשרשותנו/ התנסינו בהם ואנו יכולים להמליץ עליהם.
      אולי בעתיד נעשה מקבץ נוסף 🙂

סגור לתגובות.