טופס הערכה לבירה ביתית להפיק את המיטב מטפסי השיפוט

כפי שכבר טענו בעבר – הסיבה הטובה ביותר להגיש בירה לתחרות או לשיפוט היא קבלת טפסי המשוב.
כעת נדון באיך אפשר להפיק מהם את המיטב, על מנת לשפר את המתכון והטכניקה בבישולים הבאים.
להמשיך לקרוא

pH במאש ותיקון פרופיל מים התאמות במי הבישול

אחד מן הדברים הטובים ביותר שעשיתי עבור המבשלה שלי היה לקרוא את הספר “Water: A Comprehensive Guide to Brewers” של פאלמר מסדרת ספרי הבישול (לקניה ב-BookDepository) לא רק שזה עזר לי לייצר בירות טעימות יותר, אלא גם מאוזנות יותר, והקנה לי סטנדרטיזציה לתהליך.

כמובן שזהו שלב מתקדם יותר בקריירת הבישול, אך הוא שווה את המאמץ אם אתם מבשלי All Grain. למבשלי הרכז שבינינו, אין צורך בתיקון המים כיוון שהרכז מגיע עם כל התיקונים הדרושים ישר מהמפעל.

להמשיך לקרוא

מתנות וגאדג'טים למבשל הביתי לשיפור הבישול וחווית השתיה

מדי פעם, אחרי כמעט 6 שנים של בישול ביתי, אני מביט אחורה ומסתכל על כל הרי הציוד שצברתי במהלך השנים. חלקו בשימוש תמידי, חלקו בארגזים מאובקים, וחלקו מסתובב בין מבשלים ביתיים אחרים בארץ (אז לפחות זה שימושי עבור מישהו).
להמשיך לקרוא

בניית מקרר מזיגת בירה ביתי – קגרטור מדריך בניה למקרר מזיגת בירה

בישול בירה ביתית הוא תחביב נפלא (אחרת לא הייתם כאן)!
עם זאת, אחד מהצדדים הפחות אומנותיים ויצירתיים שבתהליך הוא תהליך אריזה הבירה.
עבור כולנו, לפחות בשלב הראשוני, זה אומר – יום הביקבוק. ניקוי, חיטוי, מילוי ופקיקת הבקבוקים – וכמובן חוזר חלילה מבאצ' לבאצ'.

מבשלים רבים, כמוני, התעייפו ומאסו בהתעסקות המתמדת בבקבוקים עם השנים, ועל כן אציג אלטרנטיבה למזיגת הבירה הביתית הטרייה שלכם בצורה נוחה – מערכת מזיגה ביתית.

להמשיך לקרוא

מקרר תסיסה רחב ממקרר משרדי מקרר קטן - הרבה מיכלים

"הבשלן מייצר תירוש, השמרים מייצרים את הבירה"

פעמים רבות אנו טורחים לציין כי הציוד הקריטי ביותר לבישול הבירה הוא מקרר לתסיסה מבוקרת.
לטמפרטורות התסיסה בשלבים השונים חשיבות מכרעת על אופיה של הבירה. למעשה, יש הטוענים כי אנו כמבשלים המתכננים מתכון מסוגלים רק לתת קווים מנחים, אבל ההוצאה לפועל מתבצעת על ידי השמרים. פעילותם תשפיע על טעמי הלוואי, על ניצול הסוכרים וייצור תרכובות טעם וריח רבות.
בבישול בירה בבית אנו נדרשים למצוא שלל פתרונות לתסיסה מבוקרת. בפוסט הזה נציג רעיון מיוחד להרחבת מקרר משרדי לחלל תסיסה גדול.
להמשיך לקרוא

הוספת קובץ Report לתוכנת BeerSmith התאמת הפלט בתפירה אישית אליכם

קרה לכם בעבר שהתחלתם בישול ושכחתם ברז פתוח וכל מי המאש שלכם מצאו עצמם על הרצפה? (לנו כן) שכחתם להוסיף רכיב? לחטא מיכל תסיסה? לקחת מדידת צפיפות? כן, כן, כן.

ובכן- לא עוד.
להמשיך לקרוא

קליית קפה איך לקלות קפה בבית

מדי פעם אנחנו מרשים לעצמנו לפרסם באתר גם נושאי off -topic- הכנה ביתית של מטעמים נוספים שאנחנו מתעסקים איתם. הפעם אעסוק בקליית קפה ביתית ובניה של מכונת קליה שתיתן תוצאות מספקות גם בבית.
נתחיל במבוא בסיסי, נתקדם למערכת האישית שלי וכיצד נבנתה, ונסיים בטיפים ושינויים שהייתי עושה היום.

להמשיך לקרוא

שש דרכים להתמודד עם בעיות יעילות להפיק יותר מהמערכת שלכם

מכל התלונות והבעיות שצצות למבשלים ביתיים, נראה שיש אחת שמוזכרת יותר מכולן- יעילות ניצול המאש. בעיות ביעילות המאש יכולות להגיע ב-2 צורות, יעילות נמוכה בצורה שחוזרת על עצמה, או יעילות לא אחידה שמשתנה באחוזים רבים מאצווה לאצווה.
להמשיך לקרוא

הגשת בירה לתחרות תחרויות בישול - הלמה והאיך

בישול בירה בבית הוא תחביב נהדר.
האתגר, הייחוד, ההרפתקה, הריחות, הטעמים והסיפוק של פתיחת הבקבוק וההתענגות על הבירה. מבירות קלילות ומרעננות, ועד יצירות מורכבות ועמוקות- כל בישול בירה ביתי מביא איתו גאווה.
כמו בכל תחביב- גם בתחום בישול הבירה הביתי מתקיימות תחרויות. בכתבה הזו נדבר על היתרונות שבהגשת בירה לתחרות, ועל עקרונות מנחים בהגשה.


להמשיך לקרוא