10 ספרים מומלצים לבישול בירה בבית למבשלי בירה מתחילים ומתקדמים

הרבה פעמים ניגשים אלי אנשים ברחוב ושואלים אותי, ניצן, מהם עשרת הספרים שאתה ממליץ עליהם לכל מבשל ביתי. טוב, לא באמת. אנשים שמכירים אותי, יודעים שלא משנה כמה מידע יש באתר אינטרנט (כולל את האתר הנפלא שלנו), שום דבר לא ישתווה לספר ששוכן על המדף וניתן לשלוף בעת צרה.

אז הנה עשרת הספרים האהובים עלי (כן, יש לי את כולם), לא לפי סדר כלשהו. כל ספר משרת מטרה שונה לגמרי, החל מהההתחלה, ועד ההתמקצעות בחומרי הגלם. תיהנו.

How to Brew

ה-ספר הראשון שקראתי אי פעם על בישול בירה, נכתב על ידי ג'ון פלאמר אי שם בשנת 2006, הוא הבסיס של הבסיס של מה זה לבשל בירה בבית. הספר מלמד כל מה שצריך בשביל להתחיל לבשל בפעם הראשונה, ומנגיש את המדע מאחורי הבישול לקהל הרחב. אם אתם יכולים לקנות רק ספר אחד מתוך הרשימה הזו, זה האחד בשבילכם. אם אתם פחות פאנטים ממני, הגרסה הדיגיטלית של הספר נמצאת ממש כאן – בחינם.

לקניה ב-Book Depository.

Brewing Classic Styles

אם כבר בישלתם כמה פעמים אבל אתם ממש רוצים להגיע לביטר המושלם, עם נגיעות מאלטיות וארומה כשותית עשבונית, או פורטר עם איזון מושלם בין קרמל וקפה ושוקולד, זה כנראה הספר בשבילכם. עוד ספר מבית היוצר של ג'ון פאלמר וג'מיל זיינשף, הספר מתדרך ומכווין בישולים של 80 מתכונים שונים. אם אתם  לא מרגישים יצירתיים מידי, כל מתכון פרי עטם כנראה יצא טוב.לקניה ב-Book Depository.

Radical Brewing

אישית זה הספר האהוב עלי, וכנראה זה שאני פותח ומעיין בו הכי הרבה. הספר, של רנדי מושר (אחד הסופרים המוערכים בנושא בישול ביתי, ובעל ספר נוסף ברשימה הזו), נועד לאלו שהשתעממו מהסגנונות הקלאסיים והמגבילים. ובאמת, לפעמים נמאס לבשל את הסגנונות הקלאסיים ופשוט רוצים להשתגע. בין אם מדובר על תוספות משונות, שילוב בין חומרי גלם מאזורים שונים, או אפילו משטרי תסיסה, הספר הזה נותן לכם כיוונים להשתולל ולהתנסות.לקניה ב-Book Depository.

Brewemaster's Table

בירה זה טעים. גם אוכל זה טעים. את גארט אוליבר אתם כנראה מכירים כברומאסטר של מבשלת ברוקלין (עד לאחרונה מותג שהיה מיובא לארץ), אבל הספר שלו, למזלנו, לא מוגבל על ידי הקיבולת הנמוכה של קהל השותים בישראל. הספר מתאר את היוולדות מספר סגנונות בירה והאוכל שהגיע אתם. הוא קודם כל ספר היסטוריה נהדר, ולאחר מכן גם ספר קולינרי שמתאים גם לכאלו שלא רק בענייני בישול בירה ביתי, אלא אוהבי אוכל מושבעים (מה שנקרא בלעז, פודיז).לקניה ב-Book Depository.

Designing Great Beers

בואו נשחק משחק. נסו לטייל במבשלות בארץ, וחפשו את הספר ליד המחשב של מנהל הייצור. סביר שאת הספר הזה, של ריי דניאלס, תמצאו כמעט בכל מבשלה. אם How To Brew זה הבסיס, ו-Brewing Classic Styles הוא ההתמקצעות, Designing Great Beers הוא השילוב של השניים. כיצד לוקחים מתכונים ומתאימים אותם בדיוק למה שאנחנו רוצים, בדגש על הבנה של המרכיבים והתהליכים הביולוגיים והכימיים (ויש גם קצת מתמטיקה בספר). מומלץ למתעמקים.לקניה ב-Book Depository.

American Sour Beers

 אני קורא את הבלוג של מייק טונסמייר  כבר קרוב ל-5 שנים (ואוו איך שהזמן טס!). מייק הוא מבשל ביתי מוושינגטון DC, ואחד האנשים המוערכים ביותר בתחום הבירות החמוצות. הספר שהוא כתב, לאחר ניסיון של שנים בתחום החמוצות, הוא הספר המקיף ביותר שנכתב בנושא שגעון החמוצות בארה"ב. כן, מדברים פה גם על למביק וגם על גוזה, אבל הכוכבים האמתיים הם משטרי התסיסה המורכבים, ברט (Brettanomyces, השמר המרכזי בסגנונות הרלוונטיים), וכמובן, הידע שמייק צבר לאורך השנים. (חוץ מזה, הוא היה יועץ למבשלת modern times שהיא המבשלה האהובה עלי ואפילו מפרסמת את המתכונים שלה בבירסמית).לקניה ב-Book Depository.

Modern Homebrew Recipes

גילוי נאות! הספר של גורדון סטרונג, הוא היחיד ברשימה שלא קניתי בעצמי. קיבלתי אותו מארגון המבשלים הביתיים האמריקני (AHA) לאחר שנרשמתי אליו (בשביל לקבל את מגזין zymurgy כמובן). אז אמנם קיבלתי אותו ב"חינם" אבל הספר מכיל שיטות שהספרים האחרים שציינתי מדלגים או כמעט לא מזכירים (איך להחליף מרכיבים ולקבל תוצאות דומות, התאמת מתכונים למערכות שונות), ובכללי, איך להיות מבשלת ביתי טוב יותר.לקניה ב-Book Depository.

Tasting Beer

הבטחתי! הספר השני של רנדי מושר, ואולי הכי חשוב ברשימה הזו. יכול להיות שהחברים שלכם יגידו לכם שהבירה שלכם הכי טובה בעולם, ואמא שלכם ממש תאהב אותה, והחבר'ה מהעבודה ירעיפו כל כך הרבה שבחים עד שתהפכו ל"בחור של הבירה" במשרד. סבבה. הדרך הטובה ביותר לדעת האם מה שאתם מבשלים באמת עומד בסטנדרטים (פרט להצטרפות לאיגוד שיפוט כלשהו כמו ה-BJCP או סיסרון), הוא ללמוד כיצד טועמים, מעריכים, ולומדים לשפר בירה. כל זאת ועוד, תוכלו ללמוד כאן. אין צורך להזכיר שביקורת עצמית ורצון להשתפר זה משהו שהספר לא ילמד אתכם, תצטרכו לבוא עם זה מהבית.לקניה ב-Book Depository.

Experimental Brewing

הספר של דני קון ודרו ביצ'ם דומה במעט לספר Radical Brewing, אבל יש כאן שוני מהותי. בעוד Radical Brewing מלמד על טכניקות ומרכיבים, ב-Experimental Brewing הדגש הוא דווקא על התהליך של ניסוי וטעיה, כתיבת מתכונים ומציאת ההבדלים בין שיטות שונות. למשל, יש כאן פרק שלם על איך לפצל אצוות על מנת לעמוד על ההבדלים בין שמרים שונים, ספירת שמרים, מזיגה בצורת קאסק ועוד.לקניה ב-Book Depository.

Elements

סדרת הספרים, שכוללת ספר על כל אחד ממרכיבי הבירה (Water, Yeast, Hops, Malt), היא כנראה הדבר הכי קרוב למחקר אקדמי שתמצאו ברשימה הזו. אם אתם ממש רוצים להתעמק ולהבין את הכימיה, ביולוגיה, וההיסטוריה של הדברים, סדרת הספרים הזו היא בשבילכם.

מצגת זאת דורשת JavaScript.

לקניה ב-Book Depository:

יש לכם המלצות נוספות בשבילנו? מוזמנים לכתוב לנו כאן או בעמוד הפייסבוק.

אם אתם רוצים לעזור לנו להמשיך לתפעל את אתר beergeeks, נשמח אם תקנו את הספרים דרך הלינקים שסיפקנו ליד כל ספר, או  כל ספר אחר שבא לכם, דרך לחיצה על הלינק הזה.

התחילו את השיחה באתר Beergeeks Talk