בכתבות האחרונות שפורסמו באתר דיברנו בעיקר על כשות. כשות היא מצרך יקר לליבנו, מצרך שהרבה יותר קל להבין. מבשלים אצווה אחת עם כשות אחת, ומבינים בערך מה התכונות.
עם השמרים- טוב, התהליך ניהיה יותר מסובך.
אין הרבה מבשלים ביתים שיש להם את הכלים לבשל בירה אחת ולהתסיס אותה עם מגוון גדול של שמרים- ופה נכנסים מבשלת העם ודגן בר אילן.
![IMG_20140113_205702](https://i0.wp.com/beergeeks.co.il/wp-content/uploads/sites/2/2014/01/IMG_20140113_205702.jpg?resize=225%2C300&ssl=1)
16 דליים – 16 שמרים- יצאנו לדרך
הרעיון: במבשלת העם יבושלו 200 ליטר בירה, כך שכל מבשל ביתי שנרשם לפרויקט יקבל את אותה כמות תירוש מאותה בירה בדיוק. כל מבשל ביתי יתסיס את הבירה עם שמרים לבחירתו- חלק עם שמרים נוזליים וחלק עם יבשים, ולאחר חודשיים וחצי, יפגשו כל המבשלים הביתים שוב- בקבוקי הבירה באמתחתם- וירגישו בצורה מוחשית את ההשפעה שיש לשמרים על הבירה הסופית (החל מהאסטרים ועד לניצול הסוכרים לאלכוהול).
בסופו של דבר, הגיעו לפרויקט 16 זני שמרים והם:
- WLP644 – נוזליים- Brettanomyces bruxellensis Trois
- WLP300- נוזליים- Hefeweizen Ale
- S-33 – יבשים- General Purpose
- WLP072 – נוזליים- French Ale
- WLP565 – נוזליים – Belgian Saison- שלנו
- S-23- יבשים- Lager Yeast
- WLP665 – נוזליים – Flemish Ale
- WLP002- נוזליים- English Ale
- US-05 – יבשים – American Ale
- Nottingham- יבש – Nottingham Ale
- WLP076- נוזליים- Old Sonoma
- WB-06 – יבשים- Hefe Yeast
- T-58 – יבש- Belgian\Specialty Ale
- WLP5630 – יבשים- Abbey Ale
- Belle Saison – יבש- Saison- שלנו
מכיוון ולא היו מספיק מבשלים, נרתמנו למשימה עם 2 זני סאיזון שיעברו את אותו תהליך תסיסה. כך נוכל גם לבדוק את ההבדלים בין שמרי הסאיזון האלו.
![IMG_20140113_205645 (1)](https://i0.wp.com/beergeeks.co.il/wp-content/uploads/sites/2/2014/01/IMG_20140113_205645-1.jpg?resize=300%2C225&ssl=1)
תדרוך אחרון לפני היציאה לדרך
שני הזנים נזרעו בטמפ' של 20 מעלות.
אנחנו הולכים לתת לטמפרטורה לטפס (כתוצאה מתהליכי ריבוי השמרים בבירה) עד ל-27 מעלות, שם המקרר כבר יעצור אותם. ההערכה היא שבטמפרטורה הנוכחית יקח להם שלושה- ארבעה שבועות לתסוס לגמרי, ולכן אם ידרש, נעלה את הטמפרטורה ל-27 באונס (מעלה אחת כל 12 שעות למשך מספר ימים).
נמשיך לעדכן כאן, ונביא רשמי טעימות לקראת סוף הפרויקט, ובמיוחד מפגישת סוף הפרויקט עצמה.
תסיסה מהנה , ניצן.
התחילו את השיחה באתר Beergeeks Talk