גרעיני לתת בריס מאלט הקראפט האמריקאי

img_czechmh
השנה היא 1876. צ׳כוסלובקיה. עמק מורביה הפורה.
סוחר הדגן איגנטיוס בריס מקים את חברת בריס ומתחיל לייצר לתת בעבודת יד. מלתתת בריס הייתה אחת הראשונות באזור, ובמהרה לתתי האיכות החלו לצבור פרסום, ולהיות מיוצאים לגרמניה, אנגליה, בלגיה, ארצות הברית ואמריקה הלטינית.

140 שנה חלפו מאז, חברת בריס עדיין מנוהלת בידי דורות המשפחה, ומוקמה מחדש בשנות ה-30 בוויסקונסין, ארה״ב, לאחר שהמשפחה העתיקה את מושבה בעקבות ניצני מלחמת העולם.

תזמון מעבר החברה לארצות הברית הוא כנראה אידיאלי, מכיוון שמדובר היה בחלון הזמן שלפני פריצת מבשלות הקראפט האמריקאיות. צמיחה מקבילה זו היתה אולי אחד הגורמים המעורבים בכך שכיום בריס הינה אחת מהמלתתות המעניינות שניתן למצוא, אשר מוצריה מתפרשים על פני מגוון רחב של תחומי התמחות: החל בלתתים לבישול בירה וזיקוק משקאות חריפים, דרך דגנים לתעשיית המזון, מוצרים ללא גלוטן, לתתים אורגניים ועד מוצרי דגנים לחיות מחמד.

בבריס מקפידים לעבוד באופן צמוד מול לקוחות התעשיה שלהם, וגודלה הקטן של החברה מקנה לה את האפשרות לגמישות, בה הם מתגאים בכך שהם ״תופרים בהזמנה אישית״, ע״פ הסיסמה, את המוצר לסוג הלקוח.

בבריס נוקטים את כל הצעדים הנדרשים על מנת לספק מוצר איכותי, אחיד ואמין, על ידי יישום ״תוכנית  בקרת האיכות״ כפי שהם מכנים אותה. החל מבדיקות אגרונומיות חוזרות ונשנות של הדגנים בשלבי הגדילה, ובדיקות מעבדה רבות בנקודות זמן שונות במהלך הייצור הכוללות בדיקות פיזיות, אורגניואופטיות וכימיות. לכל לתת המיועד למטרה מסויימת קיימות בדיקות אשר מטרתן לתת את הביטוח לכך שהוא עומד בדרישות ומסוגל להיות מוצר מהשורה הראשונה.
img_quality
בשנת 2005 החלה בריס מהפך בחברה אשר נועד להפוך את פעילותה לירוקה יותר, בעלת דריסת רגל קטנה סביבתית. מאז חלו הפחתות של עשרות אחוזים בניצול האנרגיה (גז וחשמל) במפעליה השונים, פליטת ה-CO2, שימוש פחות במים ומחזור של המים שנמצאים בשימוש, וכן שימוש בכל תוצרי הפסולת האורגניים.
spotlight12עם כל אלו בצד, הדבר המרתק ביותר במוצרי החברה, לדעתי, הוא הלתתים המיוחדים שלהם מסדרת .Maltster's Reserve. בפרוייקט זה אחראית מחלקת הפיתוח של החברה על יצירת לתתים חדשים, ייחודיים ודוחקי גבולות, אשר עוזרים לקחת את כל התעשייה למחוזות חדשים ומרתקים.

לשמחתנו- כל הלתתים שיצאו עד כה בסדרה נמצאים כעת בארץ ביבוא של חברת Moses Beer, וניתנים להשגה בחנות של Beer And Beyond!
כן כן- אנו יכולים לרתום אותם כבר לבישול הקרוב. יחד עם מגוון עצום של גרעיני לתת איכותיים של בריס ניתן למצוא 6 רכזי לתת נוזליים מאיכות נהדרת (אפילו רכז לתת שיפון ורכז הלתת הנוזלי הבהיר בארץ).
באופן אישי אחד הגורמים שמפריעים לי בשימוש ברכז נוזלי הוא שמעולם לא יכולתי לדעת ממה מורכב הרכז שאני משתמש בו, והאם זה יהיה ההרכב גם בפעם הבאה. הבעיה הזו נפתרה כעת עם הרכזים החדשים של בריס- אשר מפרטים בדיוק את הרכב הגרעינים המשמשים ליצירת הרכז, את הצפיפות ההתחלתית  ועוד.
כמו כן הגיעו רכזים אבקתיים נוחים במיוחד לעבודה.
brew_home_barely_seeds

לתתי Maltster's Reserve:

Carabrown® Malt 55L

בראון מאלט.
חלק, מעט מתיקות מאלטית, טוסטיות קלה, ביסקוויטי, אגוזי, טעמי גראהם קרקר, נקי, סיומת יבשה.
לתת קארה בראון פותח להיות בצד הבהיר יותר של הבראון מאלט, על מנת שיוכל לשמור מעט מתיקות שאריתית, אך עדיין לספק את הטעמים הטוסטיים הקלים. טוב במיוחד לבראון אייל, פורטר וסטאוט, מוסיף מורכבות וצבע לביטר, פייל, מיילד ואיילים בלגיים, חיטה, בוק, אוקטוברפסט וסקוטש אייל.

Caracrystal® Wheat Malt 55L

לתת חיטה קרמלי.
מתוק, חלק, מאלטי, לחמי, מעט קרמלי, מעט טוסט, סיומת נקיה ביותר.
מומלץ לכל סגנונות הבירה בהם נעשה שימוש בלתת קרמל כמו- IPA, Pale Ale, בירות נמוכות באלכוהול, בירות חיטה, בוק, ובירות סשן בהן נגיעת קרמל ומעט טוסט יכולים להוסיף. ניתן להשתמש בכל סגנון על מנת להוסיף מתיקות וטעמים חלקים או לפיתוח של מורכבות טעמים קיימים. מקנה צבעים כתמתמים עד מהגוני.
briess-malt

 Blackprinz® Malt 500L

לתת שחור מקולף- ללא מרירות.
מעודן, חלק. ללא מרירות, עפיצות, טעמים או אפטר טייסט יבש. טעמים עדינים ונקיים, מעט קליה וטעמים מאלטיים.
לתת זה שעובר תהליך להורדת המרירות יכול להיות בשימוש בכל מתכון הדורש לתתים קלויים ומרירות נמוכה. לתת בלאק פרינטס מוסיף יותר צבע וטעמים קלויים מאדר לתת החיטה הכהה (מידנייט ויט)

Midnight Wheat Malt 550L

מעודן, חלק. ללא מרירות, עפיצות, טעמים או אפטרטייסט יבשים. מעט מתוק, רמזים של טעמי קליה, סיומת נקיה במיוחד.
לתת זה שעובר תהליך להורדת המרירות יכול להיות בשימוש בכל מתכון הדורש לתתים קלויים ומרירות נמוכה.
BriessWY_Field_72dpi

גרעיני לתת נוספים שהגיעו לארץ:

Victory® Malt 28L

טוסטי, ביסקוויטי, לחמי, אגוזי, נקי.
מתאים במיוחד לבראון אייל אגוזיים ובירות כהות באופן כללי. טעמו הנקי עוזר ללתת זה להיות מתאים לאיילים ולאגרים כאחד. שימוש בכמויות קטנות יוסיף מורכבות לבירות בהירות.

Special Roast  40L

טוסטי, ביסקוויטי, ברנפלקס, בצק חמוץ (ססאוור-דו), מעקצץ. לתת ביסקוויטי בעל טעם מורכב. תהליך הלתתה מיוחד מעצים את הטעמים הטוסטיים והביסקוויטיים, מפתח רשמים מובחנים של ברנפלקס ואת הטעם הייחודי ללתת זה של בצק חמוץ ועקצוץ.

Wheat malt, Red 2.3L

פתיתי חיטה. מתוק, מאלטי, טעמי קמח חיטה.
ניתן להשתמש כחלק או ככל לתת הבסיס בבירות חיטה. בעל תכולת חלבון מעט גבוהה יותר מלתת חיטה סטדנרטי, ונע ביעילות בתהליך הבישול. בשימוש בדרך כלל בבירות חיטה בוואריות ובסגנונות חיטה מסורתיים נוספים בזכות טעם קמח החיטה הייחודי שלו. משמש גם לשיפור ראש הקצף בכל סגנון.

Extra Special malt 130L

טוסט, מרשמלו, קפה קלוי קלות, שזיפים יבשים, עץ, בסקוויט.
לתת היברידי הנקלה בתוך מסתובב (כמו קפה) בעל טעמים מאוד שונים מהדומה לו בצבע- לתת קרמל 120. תהליך הקליה בתוף מקנה ללתת זה שילוב טעמים קרמליים יחד עם טעמי קליה יבשים. טוב לבירות חזקות כמו דופלבוק ואיילים בלגיים כהים. מוסיף מורכבות לבירות בסגנון מנזרי, וכן לסטאוט אירי יבש ופורטר. שימוש מתון יוסיף מורכבות מעודנת גם לבירות בהירות ועדינות יותר באלכוהול.

Caramel Munich malt 60L

קרמל, צלוי, מאלטי. לתת מינכן קרמלי וחזק יותר בטעם. מצויין ל-IPA, Pale Ale, אוקטוברפסט ופורטר. מקנה גוון ענברי עד אדום.

Caramel Vienna malt 20L

טופי קליל, קרמלי, מאלטי.

לתת קרמלי זה אחראי לטעמים המאפיינים לאגרים ונאיים וכן בירות מנזר בלגיות. מקנה גוון זהוב.

Apple wood smoked malt 6L

טעם מעושן חזק. מתוק. חלק.
קלוי בעזרת עץ תפוח. ניתן לשימוש עדין במגוון סגנונות ליצירת טעם רקע מעניין, או לשימוש נדיב להקניית טעם מעושן ועשיר.

Cherry wood smoked malt 5L

עישון מובחן, מעט פירותיות, מתיקות מאלטית, חלק, נקי, מתוק יותר מגרסת המסקיט.
קלוי בעזרת עץ דובדבן. ניתן לשימוש עדין במגוון סגנונות ליצירת טעם רקע מעניין, או לשימוש נדיב להקניית טעם מעושן ועשיר.

Mesquite wood smoked malt 5L

עישון מובחן, מאוד אדמתי, מסקיט, חלק, מעט מתוק (פחות מהמעושן בעץ דובדבן).
מקנה טעם עץ מסקיט עדין, ללא הטעמים הבלתי נעימין שיכולים לנבוע משימוש בעץ עצמו. טעם עדין זה מושג ע"י שימוש בתערובת מסקיט יחד עם עצים נוספים. ניתן לשימוש עדין במגוון סגנונות ליצירת טעם רקע מעניין או לשימוש נדיב להקניית טעם מעושן ועשיר.

Caramel malt 10L

סוכרייתי, מתוק, קרמלית עדינה.

Caramel malt 30L

קרמלי, מתוק, טופי.

Caramel malt 80L

קרמליות עוצמתית. מעט סוכר שרוף. צימוקי.

Caramel malt 120L

קרמליות עוצמתית. מעט סוכר שרוף. צימוקי. כהה יותר מקרמל 80L.

לקבלת מידע נוסף אודות הלתתים והמלצות לאחוזי שימוש במתכונים:

לחצו כאן למעבר למערכת הלתתים שבאתר

אהבתם? עשו לנו לייק ומעקב בעמוד הפייסבוק!

5 תגובות בנושא “גרעיני לתת בריס מאלט הקראפט האמריקאי

    1. אריאל צ'ין

      אהלן שמעון,
      אנחנו לא מוכרים חומרי גלם וציוד להכנת בירה, רק כותבים עליהם 😉
      איפה אתה נמצא בארץ? אולי נוכל להמליץ לך על חנות.
      אם מעניין אותך לתת בריס, ניתן למצוא ב-Beer & Beyond כמו שכתוב בכתבה.

סגור לתגובות.