אפיינים
שמרים גרמניים בעלי קרוייזן גדול ויציב. משמים להתססת מגוון סוגי אייל בעלי אסטריות נמוכה, וכן יכולים להתאים להתבססת בירות חיטה בלגיות. משאירים כמות של סוכר שאריתי (כ-10 גר' לליטר) אשר תורמת ליצירת גוף מלא וסיומת ארוכה. נצילות
81%טמפרטורה אידיאלית
15-20°Cטווח טמפרטורות
12-25°Cשיקוע
גבוה
אפיינים
שמרים אנגליים. זן שמרים זה משמש להכנת מגוון סגנונות רב. תסיסתו מהירה יחסית, וניתן להגיע בעזרתו למשקה צלול יחסית עקב שקיעה רבה בסיום התסיסה.נצילות
75%%טמפרטורה אידיאלית
15-20°Cטווח טמפרטורות
15-24°Cשיקוע
גבוהעמידות לאלכוהול
בינוניצפיפות סופית
בינונית P
אפיינים
שמרי לאגר. באיזור העליון של טווח טמפ' התסיסה יקנו לבירה טעמים פירותיים. נצילות
82%%טמפרטורה אידיאלית
12-15°Cטווח טמפרטורות
7-15°Cשיקוע
גבוהעמידות לאלכוהול
בינוניצפיפות סופית
בינונית P
אפיינים
אחד מזני השמרים המתאימים לייצור כללי ומקיף של מגוון סגנונות. מקנים טעמים פירותיים עדינים. נצילות
70%%טמפרטורה אידיאלית
15-20°Cטווח טמפרטורות
12-24°Cשיקוע
נמוךעמידות לאלכוהול
בינוני גבוהצפיפות סופית
גבוהה P
אפיינים
שמרים המשמשים לבירות בלגיות. פולטים תרכובות אסטריות רבות התורמות לטעם החד והמתובל של הבירה. נצילות
70%%טמפרטורה אידיאלית
15-20°Cטווח טמפרטורות
15-24°Cשיקוע
נמוךעמידות לאלכוהול
גבוהצפיפות סופית
גבוהה P
אפיינים
זן שמרים כללי להתססת מגוון סגנונות אמריקאים. בעל טעם נקי. נצילות
81%%טמפרטורה אידיאלית
15-22°Cטווח טמפרטורות
15-24°Cשיקוע
בינוני גבוהעמידות לאלכוהול
גבוהצפיפות סופית
בינונית P
אפיינים
שמרי הלאגר הפופולאריים בעולם. מקורם בווינשטפן, בוואריה. נצילות
83%%טמפרטורה אידיאלית
12-15°Cטווח טמפרטורות
9-22°Cשיקוע
גבוהעמידות לאלכוהול
בינוני גבוהצפיפות סופית
בינונית P
אפיינים
שמרים המשמשים להכנת בירות חיטה לרוב. מקנים טעמים אסטרים ופנולים חרפרפים ומתובלים. עבור טעמי ציפורן- מעל 22 מעלות. עבור טעמי בננה - מעל 23 מעלות.נצילות
86%%טמפרטורה אידיאלית
18-24°Cטווח טמפרטורות
15-24°Cשיקוע
נמוךעמידות לאלכוהול
בינוניצפיפות סופית
נמוכה P
אפיינים
שמרים להתססת תירוש פירות (בעלי יכולת פירוק פרוקטוז גבוהה). עמידים בטווח טמפ' רחב. יכולים לעבוד גם בתנאי חומציות גבוהים (3.3 pH). תסיסה תחתית ללא יצירת קצף. בעלי עמידות גבוהה לאלכוהול. לעיתים משתמשים בהם בסיום תסיסה לייבוש בירות.נצילות
16.3 גרם סוכר לליטר ליצירת 1% אלכוהול בנפח%טמפרטורה אידיאלית
20°Cטווח טמפרטורות
10-30°Cשיקוע
גבוה מאודעמידות לאלכוהול
גבוה מאוד
אפיינים
זן לשימוש במגוון רחב של סגנונות בלגיים חזקים כגון דאבל, טריפל וקוואד. בעל תסיסה מהירה המסוגלת להסתיים תוך 4 ימים בטמפ' מעל 17 מעלות. מקנים טעמים וארומות אסטריים ופנוליים של בננה, ציפורן, פלפל שחור, אלכוהוליות, פירותיות ומתיקות כללית.נצילות
גבוהה%טמפרטורה אידיאלית
17°Cשיקוע
נמוךעמידות לאלכוהול
גבוה מאוד
אפיינים
שמרים לבירות בסגנון סייזון בלגי. מפיקים אסטרים ופנולים אופייניים (פלפלי, חמצמץ/ הדרי), בעלי נצילות גבוהה ומשאירים בירה יבשה. בעלי שיקוע נמוך. טווח טמפרטורות
15-35°Cשיקוע
נמוךעמידות לאלכוהול
גבוה מאוד
אפיינים
זן שמרים אמריקאי קלאסי להתססת מגוון סגנונות. מסוגל לסיים תסיסה אחרי כ-5 ימים בטמפ' מעל 17 מעלות. בעל ארומה מעט פירותית אך נייטרלי באופן כללי. עלול להפחית מעט ממרירות הכשות.נצילות
בינוני גבוה %טמפרטורה אידיאלית
17°Cטווח טמפרטורות
15-20°Cשיקוע
גבוהעמידות לאלכוהול
בינוני גבוה
אפיינים
שמרי לאגר כלליים ומאוד נייטרלים בטעמים. בשימוש נכון לא מפיקים טעמי לוואי. עלולים להפחית ממרירות הכשות בעקבות שיקוע גבוה. בעלתי תסיסה מהירה שיכולה להסתיים תוך 5 ימים מעל 12 מעלות. נצילות
גבוהה%טמפרטורה אידיאלית
12°Cטווח טמפרטורות
10-15°Cשיקוע
גבוה מאוד
אפיינים
שמרי חיטה גרמנים. זן שמרים זה מקנה בעיקר טעמי וארומות בננה מודגשים. מקורו בשמרים היסטוריים של מבשלות בוואריות. מתאים בעיקר לבירות חיטה בוואריות. נצילות
בינונית גבוהה%טמפרטורה אידיאלית
20°Cטווח טמפרטורות
17-22°Cשיקוע
נמוךעמידות לאלכוהול
בינוניצפיפות סופית
נמוכה P
אפיינים
שמרי בירות חיטה המעניקים טעמי בננה וציפורן קלאסיים. בעלי יכולת תסיסה מהירה מאוד (יכולה להיגמר ב-4 ימים מעל 17 מעלות). בעלי שקיעות מינימלית ומתאימים לקצירה עילית. מתאימים במיוחד לבירות חיטה בוואריות, חיטה כהה ויין חיטה. נצילות
בינונית- גבוהה%טמפרטורה אידיאלית
17°Cטווח טמפרטורות
15-20°Cשיקוע
נמוךעמידות לאלכוהול
בינוני
אפיינים
שמרים אנגליים. בתסיסה באיזור העליון של טווח הטמפ' מקנים טעמים פירותיים ואסטרים, דבר שאינו קורה בתסיסה באיזור התחתון. טמפרטורה אידיאלית
14-21°Cטווח טמפרטורות
14-21°Cשיקוע
בינוני גבוהעמידות לאלכוהול
בינוניצפיפות סופית
נמוכה P
אפיינים
זן שמרים כללי להתססת מגוון סגנונות. מקנה טעמים אסטריים פירותיים ומשאיר אחריו מתיקות בבירה עקב אי יכולתו לפרק כ- 10%-15% מהסוכרים שבתירוש (מלטוטריוז)טמפרטורה אידיאלית
20°Cטווח טמפרטורות
15-22°Cשיקוע
בינוניעמידות לאלכוהול
בינוניצפיפות סופית
בינונית-גבוהה P
אפיינים
זן שמרים כללי להתססת מגוון סגנונות. בעל טעם מאלטי נקי. טמפרטורה אידיאלית
18-21°Cטווח טמפרטורות
15-24°Cשיקוע
גבוהעמידות לאלכוהול
בינוניצפיפות סופית
בינונית P
אפיינים
שמרים לבירות בסגנון סייזון בלגי. מפיקים אסטרים ופנולים אופייניים (ציפורן), בעלי נצילות גבוהה ומשאירים בירה יבשה. בעלי שיקוע נמוך. נצילות
90%טמפרטורה אידיאלית
18-28°Cשיקוע
נמוךעמידות לאלכוהול
גבוה מאוד
אפיינים
שמרים לבירות בסגנון בלגי מנזרי. מתאפיינים בתסיסה מהירה, הגעה לאחוז אלכוהול גבוה, ארומות אסטריות פירותיות. לשימור הארומה מומלץ להסיר ממשקע השמרים בהקדם לפני היישון.נצילות
82%טמפרטורה אידיאלית
15-20°Cטווח טמפרטורות
12-25°Cשיקוע
גבוהעמידות לאלכוהול
גבוה
אפיינים
דרינקביליות גבוהה, מאפייני תסיסה נקיים ונטרלייםנצילות
84%טמפרטורה אידיאלית
12-15°Cטווח טמפרטורות
9-22°Cשיקוע
גבוה מאודעמידות לאלכוהול
גבוהצפיפות סופית
4 גר' לליטר P