Acid Malt
סוג: יחודי
שמות מקבילים: לתת חומצי
מספר - EBC: 5.9
מספר - SRM/Lovibond: 3
תיאור: לתת זה מכיל חומצות לקטיות, ומשמש באופן גרמני מסורתי (ע"פ חוק הטוהר הבווארי) לשליטה על חומציות המאש.
כמו כן עוזר בשמירה על יציבות ראש הקצף.
מאש: חובה
Potential SG: 1.027
מקסימום במתכון: 10%
Black malt
סוג: קלוי
מספר - EBC: 1348
מספר - SRM/Lovibond: 519
תיאור: בעל טעמי קלייה אינטסיביים של שוקולד וקפה, אך גם מדגיש טעמי לתתים אחרים במתכון.
מעניק צבע כהה מאוד על גבול השחור.
מאש: לא חובה.
Potential SG: 1.025
מקסימום במתכון: 5%
Blackprinz
סוג: קלוי
מספר - SRM/Lovibond: 500
תיאור: לתת שחור מקולף- ללא מרירות.
מעודן, חלק. ללא מרירות, עפיצות, טעמים או אפטר טייסט יבש. טעמים עדינים ונקיים, מעט קליה וטעמים מאלטיים.
לתת זה שעובר תהליך להורדת המרירות יכול להיות בשימוש בכל מתכון הדורש לתתים קלויים ומרירות נמוכה. לתת בלאק פרינטס מוסיף יותר צבע וטעמים קלויים מאדר לתת החיטה הכהה (מידנייט ויט)
מאש: לא חובה. אחוזים במתכון: 1-2%- השפעות צבע עדינות וכמעט ללא מתן טעם. לאיילים ולאגרים בהירים יחסית. 2-5%- תוספת צבע ומעט טעם. 5-10%- הקניית צבע עז ומתן טעמי קליה מעודנים.
Cara- Amber
סוג: יחודי
מספר - SRM/Lovibond: 30
תיאור: מקנה צבע ענברי, משמש להעשרת הגוף ולשמירה על יציבות ראש הקצף.
מאש: לא חובה
Potential SG: 1.035
מקסימום במתכון: 20%
Carabrown
סוג: יחודי
מספר - SRM/Lovibond: 55
תיאור: בראון מאלט.
חלק, מעט מתיקות מאלטית, טוסטיות קלה, ביסקוויטי, אגוזי, טעמי גראהם קרקר, נקי, סיומת יבשה.
לתת קארה בראון פותח להיות בצד הבהיר יותר של הבראון מאלט, על מנת שיוכל לשמור מעט מתיקות שאריתית, אך עדיין לספק את הטעמים הטוסטיים הקלים. טוב במיוחד לבראון אייל, פורטר וסטאוט, מוסיף מורכבות וצבע לביטר, פייל, מיילד ואיילים בלגיים, חיטה, בוק, אוקטוברפסט וסקוטש אייל.
מאש: לא חובה. אחוזים במתכון: 5-10%- מעט מתיקות, מאלטיות, מעט טוסט. צבע חום בהיר/ כתמתם. 10-15%- טעמים חלקים, מתוקים, טוסט, גראהם קרקר, ביסקוויטי, אגוזי. סיומת יבשה. 15-25%- יתר עוצמה בטעמי טוסט, גראהם קרקר, ביסקוויטי, אגוזי. סיומת יבשה.
Caracrystal Wheat
סוג: קרמל
מספר - SRM/Lovibond: 55
תיאור: לתת חיטה קרמלי. מתוק, חלק, מאלטי, לחמי, מעט קרמלי, מעט טוסט, סיומת נקיה ביותר. מומלץ לכל סגנונות הבירה בהם נעשה שימוש בלתת קרמל כמו- IPA, Pale Ale, בירות נמוכות באלכוהול, בירות חיטה, בוק, ובירות סשן בהן נגיעת קרמל ומעט טוסט יכולים להוסיף. ניתן להשתמש בכל סגנון על מנת להוסיף מתיקות וטעמים חלקים או לפיתוח של מורכבות טעמים קיימים. מקנה צבעים כתמתמים עד מהגוני.
מאש: לא חובה. אחוזים במתכון: 5-10%- מתיקות עדינה וגוון כתום. 10-15%- מתיקות בינונית וצבע כתום. 15-25%- מתיקות עזה וצבעי כתום כהה עד מהגוני.
Caramunich
סוג: קרמל
מספר - SRM/Lovibond: 56
תיאור: מעניק לבירה טעמי וארומות קרמל בינוניים. מקנה צבע נחושתי.
מאש: לא חובה.
Potential SG: 1.033
מקסימום במתכון: 10%
Chocolate
סוג: קלוי
מספר - SRM/Lovibond: 450
תיאור: לתת קלוי ממוצא בריטי המעניק טעמים שוקולדיים, אגוזיים ומעט לחמיים.
מקנה צבע אדמדם עד חום כתלות בכמות.
מאש: לא חובה
Potential SG: 1.034
מקסימום במתכון: 10%
Midnight Wheat
סוג: קלוי
מספר - SRM/Lovibond: 550
תיאור: מעודן, חלק. ללא מרירות, עפיצות, טעמים או אפטרטייסט יבשים. מעט מתוק, רמזים של טעמי קליה, סיומת נקיה במיוחד.
לתת זה שעובר תהליך להורדת המרירות יכול להיות בשימוש בכל מתכון הדורש לתתים קלויים ומרירות נמוכה.
מאש: לא חובה. אחוזים במתכון: 1-2%- שינויי צבע קלים ללא מתן טעם. 2-5%- הוספת צבע ורמיזות טעמים קלויים עדינים. 5-7%- להקניית צבע עז ורמיזות טעמי קליה חלקים.
Pale ale
סוג: בסיס
שמות מקבילים: פייל, Pale malt
מספר - SRM/Lovibond: 3
תיאור: לתת בסיס בהיר, משמש כבסיס לרוב סוגי הבירה, לבדו או בשילוב עם לתתי בסיס אחרים כגון חיטה או פילסנר.
מאש: חובה
Potential SG: 1.036
מקסימום במתכון: 100%
אקסטרה ספיישל
סוג: יחודי
מספר - SRM/Lovibond: 130
תיאור: טוסט, מרשמלו, קפה קלוי קלות, שזיפים יבשים, עץ, בסקוויט.
לתת היברידי הנקלה בתוך מסתובב (כמו קפה) בעל טעמים מאוד שונים מהדומה לו בצבע- לתת קרמל 120. תהליך הקליה בתוף מקנה ללתת זה שילוב טעמים קרמליים יחד עם טעמי קליה יבשים. טוב לבירות חזקות כמו דופלבוק ואיילים בלגיים כהים. מוסיף מורכבות לבירות בסגנון מנזרי, וכן לסטאוט אירי יבש ופורטר. שימוש מתון יוסיף מורכבות מעודנת גם לבירות בהירות ועדינות יותר באלכוהול.
מאש: לא חובה. Potential SG:1.034
ארומטי
סוג: יחודי
מספר - SRM/Lovibond: 26
תיאור: לתת ממוצא בלגי, מגיע במגוון צבעים, ומתאים בעיקר לבירות מאלטיות מאוד.
בעל טעמי וארומות לתת מאוד אינטנסיביים, ולכן מומלץ להשתמש במשורה.
מאש: חובה
Potential SG: 1.036
מקסימום במתכון: 10%
ביסקיט
סוג: יחודי
מספר - SRM/Lovibond: 23
תיאור: משמש בעיקר לסגנונות בריטים מסורתיים כגון בראון או מיילד אייל.
מקנה טעמי לתת "אפויים" המזכירים ביסקוויט.
מאש: לא חובה.
Potential SG: 1.036
מקסימום במתכון: 10%
בלאק פטנט
סוג: קלוי
מספר - SRM/Lovibond: 500
תיאור: בעל צבע כהה ביותר, וטעמי קלייה שרופים חזקים, האופייניים לפורטר או סטאוט.
בכמויות קטנות משמש על מנת להקנות צבע בלבד, ובכמויות גדולות מקנה טעמים שרופים ומעט מרירים.
מאש: אין צורך.
Potential SG: 1.025
מקסימום במתכון: 10%
וינה
סוג: בסיס
שמות מקבילים: vienna
מספר - SRM/Lovibond: 4
תיאור: לתת בסיס מאלטי ומעט מתקתק. מהווה כ"גשר" בין פייל אייל למינכן מבחינת צבע.
מקנה צבע זהוב עד כמתמם בהיר.
מאש: חובה אם משתמשים כלתת בסיס.
Potential SG: 1.036
מקסימום במתכון: 90%
ויקטורי
סוג: בסיס
מספר - SRM/Lovibond: 28
תיאור: טוסטי, ביסקוויטי, לחמי, אגוזי, נקי.
מתאים במיוחד לבראון אייל אגוזיים ובירות כהות באופן כללי. טעמו הנקי עוזר ללתת זה להיות מתאים לאיילים ולאגרים כאחד. שימוש בכמויות קטנות יוסיף מורכבות לבירות בהירות.
מאש: חובה Potential SG: 1.034
חיטה
סוג: בסיס
מספר - SRM/Lovibond: 2
תיאור: משמש כבסיס לכל סוגי בירות החיטה ביחס של כ-50% עם לתת שעורה, לרוב פייל אייל או פילזנר.
לעיתים משמש באחוזים מסויימים בבירות שאינן בירות חיטה על מנת להקנות גוף קליל יותר, מעט חמצמצות וראש קצף מלא יותר.
מאש: חובה אם משמש כלתת בסיס.
Potential SG: 1.037
מקסימום במתכון: 60%
חיטה כהה
סוג: יחודי
מספר - SRM/Lovibond: 9
תיאור: דומה במאפייניו ללתת החיטה הרגיל, אך נבדל ממנו בצבהו הכהה יותר, ובטעמו המעט קלוי יותר. משמש בד"כ כתוספת ללתת חיטה רגיל.
ינוצל לרוב לבישול סגנונות חיטה כהים כגון dunkleweizen.
מאש: חובה אם משמש כלתת בסיס.
Potential SG: 1.039
מקסימום במתכון: 20%
חיטה מותפחת
סוג: יחודי
מספר - SRM/Lovibond: 2
תיאור: אינו מולתת, ומהווה תחליף לגרגרי חיטה גולמית. גרגרים אלה חוממו למצב של התפקעות קלה (בדומה לפופקורן) ובכך מפיקים המהרה מהירה וגבוהה יותר מאשר חיטה גולמית רגילה.
מנוחת חלבונים מומלצת.
מאש: חובה.
Potential SG: 1.036
מקסימום במתכון: 16%
לתת אבקתי אקסטרה לייט
סוג: בסיס
מספר - SRM/Lovibond: 3
תיאור: רכז לתת אבקתי בהיר ביותר. הרכז הבהיר ביותר שניתן להשיג בארץ.
משמש לבישול בירות בהירות כגון פילזנר, בלונד או פייל אייל, בשיטת בישול רכז.
כמו כן משמש רבים בהכנת סטארטר לשמרים נוזליים.
מאש: אין צורך.
Potential SG: 1.044
מקסימום במתכון: 100%
לתת אבקתי חיטה
סוג: בסיס
מספר - SRM/Lovibond: 8
תיאור: רכז לתת חיטה אבקתי, עשוי מ-50% לתת חיטה ו-50% לתת שעורה (לרוב פייל או פילזנר).
משמש כבסיס לכל סוגי בירות החיטה ובהיר יותר מהרכז הנוזלי.
יש המשתמשים בו גם להכנת סטארטר לשמרים נוזליים.
מאש: לא צריך.
Potential SG: 1.044
מקסימום במתכון: 100%
לתת אבקתי כהה
סוג: בסיס
מספר - SRM/Lovibond: 18
תיאור: רכז לתת בסיס המשמש להכנה של מגוון סגנונות בירה בעלי גוון חום בהיר ומעלה כגון בראון או מייל אייל.
מאש: אין צורך.
Potential SG: 1.044
מקסימום במתכון: 100%
לתת נוזלי חיטה
סוג: בסיס
מספר - SRM/Lovibond: 8
תיאור: עשוי מ-50% לתת חיטה ו-50% לתת שעורה (לרוב פייל אייל או פילזנר).
משמש כבסיס לכל סוגי בירות החיטה. בעל גוון זהוב כתמתם.
מאש: אין צורך.
Potential SG: 1.036
מקסימום במתכון: 100%
לתת נוזלי כהה
סוג: בסיס
מספר - SRM/Lovibond: 18
תיאור: רכז לתת נוזלי כהה משמש להכנת מגוון סגנונות בעלי גוון חום כהה ומעלה כגון בראון אייל, דאבל בלגי ועוד.
מאש: אין צורך.
Potential SG: 1.036
מקסימום במתכון: 100%
לתת ענברי
סוג: יחודי
מספר - EBC: 43.3
מספר - SRM/Lovibond: 22
תיאור: לתת בריטי מסורתי המשמש לבישול סגנונות בריטים קלאסיים (בראון אייל, מיילד, אולד אייל).
מקנה צבע וכן טעמים ביסקוויטיים.
עוצמתי מאוד ולכן יש להקפיד על שימוש מתון.
מאש: חובה.
Potential SG: 1.035
מקסימום במתכון: 20%
מאריס אוטר
סוג: בסיס
מספר - EBC: 5.1
מספר - SRM/Lovibond: 2.3
תיאור: לתת בריטי מסורתי. למעשה מדובר בלתת פייל אייל, משעורה מזן מאריס אוטר הנחשבת לאיכותית יותר. נאמר עליו שמקנה טעמים מעט עגולים וגוף מעט כבד יותר מפייל אייל.
משמש כלתת בסיס לכל סוגי האייל, לרוב לאיילים בריטיים.
מאש: חובה.
Potential SG: 1.038
מקסימום במתכון: 100%
מינכן
סוג: בסיס
שמות מקבילים: Munich
מספר - SRM/Lovibond: 7-9
תיאור: בעל טעם לתתי מתקתק, וצבע נחושתי בהיר.
מאש: חובה כשמשמש כלתת בסיס.
Potential SG: 1.037
מקסימום במתכון: 80%
מלנואידן
סוג: יחודי
מספר - SRM/Lovibond: 20
תיאור: בעל ארומות לתת מודגשות. משמש לרוב כ"לתת משלים" ללתתים אחרים בעקבות תכונותיו להקנות לבירה גוף מלא וטעם מאלטי ונטייתו "להגביר" או "להדגיש" צבע אדמדם בבירה.
מאש: מומלץ.
Potential SG: 1.037
מקסימום במתכון: 15%
מעושן
סוג: יחודי
מספר - SRM/Lovibond: 3
תיאור: לתת מעושן. מגיע ברמות עישון שונות ובעולם ניתן למצוא לתת המעושן בעזרת עצים שונים.
מעניק לבירה ארומות מעושנות אינטנסיביות ביותר.
מאש: מומלץ, לא חובה.
Potential SG: 1.034
מקסימום במתכון: 20%
מעושן (עץ דובדבן)
סוג: בסיס
מספר - SRM/Lovibond: 5
תיאור: עישון מובחן, מעט פירותיות, מתיקות מאלטית, חלק, נקי, מתוק יותר מגרסת המסקיט.
קלוי בעזרת עץ דובדבן. ניתן לשימוש עדין במגוון סגנונות ליצירת טעם רקע מעניין, או לשימוש נדיב להקניית טעם מעושן ועשיר.
מאש: כן. אחוזים במתכון: 5-10%- מאפיין עישון מובחן בסגנונות בהירים יותר כגון אוקטוברפסט או סקוטש אייל. 10-20%- מאפיין עישון מודגש בסגנונות בהירים יותר כגון אוקטוברפסט או סקוטש אייל. 30-60%- מאפיין עישון מודגש בסגנונות כהים יותר כמו סטאוט או פורטר. המלצת היצרן היא לא להשתמש מעל 60%.
מעושן (עץ מסקיט)
סוג: בסיס
מספר - SRM/Lovibond: 5
תיאור: עישון מובחן, מאוד אדמתי, מסקיט, חלק, מעט מתוק (פחות מהמעושן בעץ דובדבן).
מקנה טעם עץ מסקיט עדין, ללא הטעמים הבלתי נעימין שיכולים לנבוע משימוש בעץ עצמו. טעם עדין זה מושג ע"י שימוש בתערובת מסקיט יחד עם עצים נוספים. ניתן לשימוש עדין במגוון סגנונות ליצירת טעם רקע מעניין או לשימוש נדיב להקניית טעם מעושן ועשיר.
מאש: כן. אחוזים במתכון: 5-10%- מאפיין עישון מובחן בסגנונות בהירים יותר כגון אוקטוברפסט או סקוטש אייל. 10-20%- מאפיין עישון מודגש בסגנונות בהירים יותר כגון אוקטוברפסט או סקוטש אייל. 30-60%- מאפיין עישון מודגש בסגנונות כהים יותר כמו סטאוט או פורטר. המלצת היצרן היא לא להשתמש מעל 60%.
מעושן (עץ תפוח)
סוג: יחודי
מספר - SRM/Lovibond: 6
תיאור: טעם מעושן חזק. מתוק. חלק.
קלוי בעזרת עץ תפוח. ניתן לשימוש עדין במגוון סגנונות ליצירת טעם רקע מעניין, או לשימוש נדיב להקניית טעם מעושן ועשיר.
מאש: כן. אחוזים במתכון: 5-10%- מאפיין עישון מובחן בסגנונות בהירים יותר כגון אוקטוברפסט או סקוטש אייל. 10-20%- מאפיין עישון מודגש בסגנונות בהירים יותר כגון אוקטוברפסט או סקוטש אייל.
30-60%- מאפיין עישון מודגש בסגנונות כהים יותר כמו סטאוט או פורטר. המלצת היצרן היא לא להשתמש מעל 60%.
ספיישל B
סוג: יחודי
מספר - SRM/Lovibond: 180
תיאור: בעל טעמי וארומות קרמל אינטנסיביים, טעמי פירות יבשים, קלייה, וקצת לחמיות.
טעם מאוד ייחודי.
משמש באופן מסורתי בעיקר לאיילים בלגיים כבדים.
מאש: לא חובה אך מומלץ.
Potential SG: 1.030
מקסימום במתכון: 10%
ספיישל רוסט
סוג: יחודי
מספר - SRM/Lovibond: 45
תיאור: טוסטי, ביסקוויטי, ברנפלקס, בצק חמוץ (ססאוור-דו), מעקצץ. לתת ביסקוויטי בעל טעם מורכב. תהליך הלתתה מיוחד מעצים את הטעמים הטוסטיים והביסקוויטיים, מפתח רשמים מובחנים של ברנפלקס ואת הטעם הייחודי ללתת זה של בצק חמוץ ועקצוץ.
מאש: לא חובה Potential SG:1.033
פילסנר
סוג: בסיס
שמות מקבילים: פילזן, פילס
מספר - SRM/Lovibond: 2
תיאור: לתת בסיס בהיר. משמש כבסיס כמעט לכל סוגי הלאגרים, ולאיילים בלגיים.
מאש: חובה.
Potential SG: 1.036
מקסימום במתכון: 100%
פתיתי חיטה
סוג: בסיס
מספר - SRM/Lovibond: 2.3
תיאור: פתיתי חיטה. מתוק, מאלטי, טעמי קמח חיטה.
ניתן להשתמש כחלק או ככל לתת הבסיס בבירות חיטה. בעל תכולת חלבון מעט גבוהה יותר מלתת חיטה סטדנרטי, ונע ביעילות בתהליך הבישול (עוזר להמנע ממאש תקוע). בשימוש בדרך כלל בבירות חיטה בוואריות ובסגנונות חיטה מסורתיים נוספים בזכות טעם קמח החיטה הייחודי שלו. משמש גם לשיפור ראש הקצף בכל סגנון.
מאש: חובה Potential SG: 1.037
פתיתי שעורה
סוג: בסיס
מספר - SRM/Lovibond: 1.4
תיאור: פתיתי שעורה שעברו בישול מראש וג'לטיניזציה של החלבונים. עוזרים במניעת "מאש תקוע". עוזרים ביצירת בירות קלות יותר ללא צורך בהפחתת לתתים ולפיכך הפחתת הצפיפות ההתחלתית. לא חייבים בגריסה- בעלי שטח פנים רחב. עוזרים בסינון המאש. חלבונים ועמילנים מסיסים בקלות. זקוקים לאנזימים במאש מלתתים אחרים.
מאש: כן. Potential SG: 1.035 אחוזים מומלצים: 10%-25% ליצירת בירה בהירה, בעלת גוף קל וסיום יבש.
קארה 120
סוג: קרמל
מספר - EBC: 120
מספר - SRM/Lovibond: 45
תיאור: בעל טעמי וארומות קרמל עמוקים ומובחנים.
מעניק צבע קרמלי חום, גוף מלא ומחזק ראש קצף.
משמש לרוב לבירות בלגיות עשירות, מזנריות, כהות.
מאש: לא חובה.
Potential SG: 1.033
מקסימום במתכון: 20%
קארה 20
סוג: קרמל
מספר - SRM/Lovibond: 20
תיאור: לתת קרמלי הדומה במאפיינים לקריסטל 20 אך משמש באופן מסורתי בבירות בלגיות.
מאש: לא חובה.
Potential SG: 1.033
מקסימום במתכון: 20%
קארה 200
סוג: קרמל
מספר - EBC: 180
מספר - SRM/Lovibond: 68
תיאור: בעל טעמי וארומות קלייה קרמליים מובחנים.
מעניק לבירה צבע כתמתם- חום, מעשיר את הגוף ואת ראש הקצף.
מאש: לא חובה.
Potential SG: 1.033
מקסימום במתכון: 20%
קארה 50
סוג: קרמל
מספר - EBC: 55
מספר - SRM/Lovibond: 21
תיאור: בעל טעמי קרמל עשירים. מעניק צבע קרמלי, גוף מלא ומשפר יציבות ראש הקצף.
משמש לרוב לבירות זהובות, איילים ולאגרים ענבריים.
מאש: לא חובה.
Potential SG: 1.034
מקסימום במתכון: 20%
קריסטל 10
סוג: קרמל
שמות מקבילים: קרמל 10, קרמל לייט, carahell
מספר - SRM/Lovibond: 10
תיאור: מעניק לבירה טעמי וארומות קרמל עדינים, ומעט צבע זהוב.
מעשיר גוף ומחזק מעט את ראש הקצף.
מאש: לא חובה.
Potential SG: 1.035
מקסימום במתכון: 20%
קריסטל 120
סוג: קרמל
שמות מקבילים: קרמל 120
מספר - SRM/Lovibond: 120
תיאור: מעניק לבירה טעמי וארומות קרמל אינטנסיביים, ובשימוש בכמויות גדולות גם טעמי קלייה.
מקנה צבע חום.
מאש: לא חובה
Potential SG: 1.033
מקסימום במתכון: 20%
קריסטל 150
סוג: קרמל
מספר - SRM/Lovibond: 156
תיאור: בעל טעמי וארומות קרמל מובחנים, מעט טעמים קלוייים.
מקנה לבירה צבע אדמדם חום.
מעשיר את הגוף.
מאש: לא חובה.
Potential SG: 1.033
מקסימום במתכון: 20%
קריסטל 20
סוג: קרמל
מספר - SRM/Lovibond: 20
תיאור: מעניק לבירה טעמים וארומות קרמליים עדינים, וצבע זהוב.
מעשיר גוף ומחזק במעט את ראש הקצף.
מאש: לא חובה.
Potential SG: 1.035
מקסימום במתכון: 20%
קריסטל 40
סוג: קרמל
שמות מקבילים: קרמל 40
מספר - SRM/Lovibond: 40
תיאור: מעניק לבירה טעמי וארומות קרמל מובחנים. מקנה צבע חום בהיר.
מעשיר גוף.
מאש: לא חובה.
Potential SG: 1.034
מקסימום במתכון: 20%
קריסטל 60
סוג: קרמל
מספר - SRM/Lovibond: 60
תיאור: מעניק לבירה טעמי וארומות קרמל חזקים, ומעט טעמי פירות יבשים. מקנה צבע אדמדם.
מאש: לא חובה.
Potential SG: 1.034
מקסימום במתכון: 20%
קרמל 10
סוג: קרמל
מספר - SRM/Lovibond: 10
תיאור: טעמי סוכריה, מעט קרמליות, צבע זהוב.
מאש: לא חובה. Potential SG: 1.035 מקסימום במתכון: 3%-7% בפילזנר יכול להוסיף איזון. 5%-15% באיילים ענבריים למתן צבע ומתיקות.
קרמל 120
סוג: קרמל
מספר - SRM/Lovibond: 120
תיאור: קרמליות חזקה, סוכר שרוף, שזיפים מיובשים. צבע אדום עמוק. מאש: לא חובה. Potential SG: 1.033 מקסימום במתכון: 1%-2% להקניית איזון בפילסנר, 5%-10%- קליפורניה קומון, וינה לאגר, מארצן, אוקטוברפסט. 5%-15%- דופלבוק, לאגרים כהים ובארליווין. 5%-15%- סוגים של בראון אייל, סקוטש אייל, פורטר וסטאוט.
קרמל 120
סוג: קרמל
מספר - SRM/Lovibond: 120
תיאור: קרמליות חזקה, סוכר שרוף, שזיפים מיובשים. צבע אדום עמוק.
מאש: לא חובה. Potential SG: 1.032 מקסימום במתכון: 3%-15% לאמבר ורד אייל, 10%-15% בבוק, 7%-15% בבירות כהות, 10%-15% בפורטר/ סטאוט
קרמל 20
סוג: קרמל
מספר - SRM/Lovibond: 20
תיאור: טעמי סוכריה, מעט קרמליות, צבע זהוב. מאש: לא חובה. Potential SG: 1.034 מקסימום במתכון: 3%-7% בפילזנר יכול להוסיף איזון. 5%-15% באיילים ענבריים למתן צבע ומתיקות.
קרמל 30
סוג: קרמל
מספר - SRM/Lovibond: 30
תיאור: טעמי סוכריה, מעט קרמליות, צבע זהוב. מאש: לא חובה. Potential SG: 1.034 מקסימום במתכון: 3%-7% בפילזנר יכול להוסיף איזון. 5%-15% באיילים ענבריים למתן צבע ומתיקות.
קרמל 400
סוג: קרמל
מספר - EBC: 380
מספר - SRM/Lovibond: 143
תיאור: בעל טעמי קרמל מובחנים, מעט טעמי קלייה וטוסט.
מעניק לבירה צבע כתמתם- חום, ומעשיר את הגוף ואת ראש הקצף.
מאש: לא חובה.
Potential SG: 1.033
מקסימום במתכון: 20%
קרמל 80
סוג: קרמל
מספר - SRM/Lovibond: 80
תיאור: קרמליות חזקה, סוכר שרוף, שזיפים מיובשים. צבע אדום עמוק. מאש: לא חובה. Potential SG: 1.033 מקסימום במתכון: 3%-15% לאמבר ורד אייל, 10%-15% בבוק, 7%-15% בבירות כהות, 10%-15% בפורטר/ סטאוט
קרמל וינה
סוג: קרמל
מספר - SRM/Lovibond: 20
תיאור: קרמלי, מאלטי. צבע זהוב. תורם גם מעט קרמליות וגם מאלטיות עשירה. מעולה לבירות לאגר וינאי ולבירות מנזריות.
מאש: לא חובה. Potential SG: 1.035
קרמל מינכן
סוג: קרמל
מספר - SRM/Lovibond: 60
תיאור: קרמלי, טוסטי, מאלטי. צבע ענברי עד אדום. מצויין ב-IPA, PALE ALE, אוקטוברפסט ופורטר
מאש: לא חובה. Potential SG: 1.034
קרפילס
סוג: יחודי
שמות מקבילים: Dextrine, Cara-Foam
מספר - SRM/Lovibond: 2
תיאור: לתת עשיר בדקסטרין.
משמש להעשרת ראש הקצף ולהגברת עמידותו, וכן להקניית גוף מלא וכבד יותר לבירה.
מאש: לא חובה.
Potential SG: 1.033
מקסימום במתכון: 20%
רכז לתת אבקתי בהיר
סוג: בסיס
מספר - SRM/Lovibond: 8
תיאור: רכז לתת אבקתי, משמש להכנת סגנונות בירה בהירים יחסית.
כמו כן משמש רבים להכנת סטרטר לשמרים נוזליים.
מאש: אין צורך.
Potential SG: 1.044
מקסימום במתכון: 100%
רכז לתת נוזלי בהיר
סוג: בסיס
מספר - SRM/Lovibond: 8
תיאור: הרכז הנוזלי הבהיר ביותר. עדיין כהה יותר מאשר שימוש בגרעינים בלבד בעקבות תהליך ייצורו. מתאים לבישול כל סוגי הבירה.
מאש: אין צורך.
Potential SG: 1.036
מקסימום במתכון: 100%
רכז נוזלי- אמבר
סוג: בסיס
מספר - EBC: 25.6
מספר - SRM/Lovibond: 13
תיאור: רכז לתת נוזלי בצבע ענברי גנרי. ניתן להשתמש בו כבסיס לשלל סגנונות בעלי צבע ענברי ומעלה.
שיבולת שועל
סוג: יחודי
מספר - SRM/Lovibond: 1
תיאור: מעניק לבירה גוף מלא וכבד, וערפול חלבוני מובחן בבירות בהירות. מומלץ לבצע מנוחת חלבון.
משמש בעיקר בסגנון האוטמיל סטאוט.
מאש: כדאי לבצע מנוחת חלבון
Potential SG: 1.037
מקסימום במתכון: 30%.
שיפון
סוג: יחודי
מספר - SRM/Lovibond: 5
תיאור: מקנה לבירה מאפיינים יבשים וקריספיים, וטעם שיפון מובחן.
מעניק צבע אדמדם.
בשימוש בכמות גדולה מהמומלץ עלול לגרום למאש להיתקע.
מאש: חובה.
Potential SG: 1.029
מקסימום במתכון: 15%
שעורה קלויה
סוג: קלוי
שמות מקבילים: Roasted Barley
מספר - SRM/Lovibond: 300
תיאור: נקלה בטמפרטורה גבוהה מאוד לקבלת טעמים שרופים, טעמי קפה ושוקולד מריר.
מעניק צבע אדום כהה ביותר הנראה כשחור וטעמי קלייה שרופים אינטנסיביים.
בשימוש של אחוזים בודדים משמש בבראון אייל להקניית צבע וטעמים אגוזיים, ובפורטר וסטאוט (3%-10%) להקניית טעמי קפה.
מאש: לא חובה.
Potential SG: 1.025
מקסימום במתכון: 10%
שעורה קלויה מקולפת
סוג: קלוי
שמות מקבילים: De-husked roasted barley, De-bittered black malt
מספר - EBC: 1250
מספר - SRM/Lovibond: 469
תיאור: שעורה לא מולתתת, קלויה ומקולפת.
מעניקה מאפיינים דומים לשעורה הקלויה הרגילה, אך ללא העפיצות המתקבלת מהקליפה.
משמשת לרוב לפורטר או סטאוט באחוזים גבוהים, או להענקת צבע לבירות בסגנון בראון אייל או שווארצביר באחוזים נמוכים יותר.
מאש: לא חובה.
Potential SG: 1.030
מקסימום במתכון: 10%