27A1 – גוזה

ארומה

ארומה פירותית קלה עד בינונית של פירות גלעיניים (נשירים), חמצמצות קלה, מעט חדה באף. כוסברה מורגשת שיכולה להציג איכויות לימוניות בעצימות המגיעה לבינונית. אופי לחמי, בצקי שמרי, כמו בצק מחמצת טרום אפיה. החמצמצות והכוסברה עשויות להקנות אופי מהיר וחי. המלח עשוי להתפס כבריזת ים קלה ונקיה או פשוט רעננות כללית, אם מורגש בכלל.

מראה

לא מסוננת, בעלת עכירות בינונית עד מלאה. ראש קצף בינוני עד גבוה בעל בועות צפופות ושרידות טובה. מרעננת. צבע צהוב בינוני.

טעם

חמצמצות בינונית עד מרוסנת אך בת הבחנה, כמו מעט לימון בתה קר. טעם לתתי לחמי / בצקי בינוני. טעם פירותי קל עד בינוני של פירות גלעיניים (נשירים) או לימון. מאפיין מלח קל עד בינוני, על גבול סף החישה. המלח צריך להיות מורגש (בייחוד בתחילת הטעם) אך לא להיות מלוח מדי. מרירות נמוכה. ללא טעמי כשות. סיומת יבשה, כשהחמצמצות, ולא הכשות, מאזנים את מתיקות הלתת. החמיצות יכולה להיות מורגשת יותר בסיום, ולהגביר את האופי המרענן של הבירה. על החמיצות להיות מאוזנת, לא בקדמה (אף על פי שגרסאות היסטוריות יכולות להיות מאוד חמוצות).

גוף

גיזוז גבוה עד גבוה מאוד, מרענן. גוף בינוני-קל עד בינוני-מלא. המלח, אם מורגש בכלל, עשוי להוסיף אופי מעט מעקצץ ומגרה. השמרים והחיטה עשויים להקנות מעט גוף, אך לא אמורה להרגיש כבדה.

התרשמות כללית

אייל חיטה פירותי, חמצמץ ומוגז מאוד, עם מאפייני כוסברה ומלח מאופקים ומרירות נמוכה. מאוד מרעננת, בעלת טעמים בולטים ותסיסה מלאה.

הערות

מוגשת באופן מסורתי בכוסות גליליות. גרסאות היסטוריות יכלו להיות יותר חמוצות מהמודרניות הודות לתסיסה ספונטנית / פראית, ויכולות להיות מעורבבות עם סירופים, בדומה לנעשה עם ברלינר וויס או קומל - ליקר המתובל בקימל, כמון ושומר. דוגמאות מודרניות מאולחות גם בלקטובצילוס ויותר מאוזנות, כך שאינן זקוקות לממתיק.

היסטוריה

סגנון מינורי המזוהה עם לייפצי. מקורו בימי הביניים בעיירה גוסלאר על נהר הגוזה. מתועד בלייפציג ב-1740. נטען כי בלייפציג היו 80 בתי גוזה ב-1900. ייצור סגנון זה פחת משמעותית לאחר מלחמת העולם השניה, ופסק לחלוטין ב-1966. ייצור מודרני החל בשנות ה-80, אך הבירה אינה בתפוצה רחבה.

מרכיבים

לתתי פילס וחיטה, שימוש מאופק במלח וזרעי כוסברה, לקטובצילוס. על הכוסברה להיות טריה, הדרית (לימון או תפוז מר), לא צמחית ודמויית סלרי / האם / נקניקיות. המלח צריך להיות בעל מאפיין של מלח ים, לא מטאלי / יוד.

נתונים טכניים

OG: 1.036 – 1.056
FG: 1.006 – 1.010
ABV: 4.2 – 4.8%
IBUs: 5 – 12
SRM: 3 – 4

דוגמאות מסחריות

Anderson Valley Gose, Bayerisch
Bahnhof Leipziger Gose, Döllnitzer Ritterguts Gose