בירה לפני ביקבוק מעקצצת

אפשר להיות רגועים, יחסית.
סביר להניח שהבירה אינה מזוהמת: בירה לאחר התסיסה ולפני הביקבוק מכילה כבר פד"ח (CO2) מומס בתוכה, שכן לא כולו נפלט החוצה מהנשם. דבר זה אפילו יותר נכון לבירות  שתססו בטמפרטורות קרות או במיכלים גדולים. זה יכול להוביל לבועות קטנות שניתן לראות על ההידרומטר וכן להרגיש בפה.
בנוסף, בירה לאחר התסיסה הינה חומצית (ערך לבירה "סטנדרטית" יהיה באיזור ה-pH 4.5) וזה עלול להוביל  לתחושה חמצמצה ומעקצצת על הלשון.

אין בכך כדי לשלול את הסיכוי לזיהום, שאולי איכשהו כן קרה, אבל באופן כללי זו תופעה תקינה ומהלך נכון של סדר הדברים.