מה תפקיד הגליצרין בהקפאת שמרים?

הגליצרין משמש כקריופרוטקטנט (cryoprotectant): מגן קפיאה.
כשמים קופאים הם מתרחבים, ומכיוון שהשמרים אינם יבשים, התאים שלהם מכילים מים והם עשויים להתפוצץ.
כמו כן מים שנמצאים בנוזל ייצרו קריסטלים קטנים של קרח שעשויים לקרוע את השמרים. הגליצרין עוזר למנוע את התופעות האלו. בנוסף – מקפיאים ביתיים (ובמיוחד כאלו עם מנגנון אנטי-פרוסט) חושפים את התרבית המאוחסנת למחזורים של הקפאה והפשרה. זה טוב כדי שלא יווצר קרח במקפיא, אבל זה ממש לא טוב כשמנסים להקפיא שמרים. הגליצרין עוזר גם לעמידה בפני שינויי הטמפ׳ האלה (ובנוסף עדיף להחזיק את המבחנות בקופסת קלקר עם קרחוני ג׳ל, כדי להשאיר ככל הניתן את הטמפ׳ קבועה).