הוספתי סוכר ביקבוק אבל לא יכול לבקבק עכשיו

יש לבדוק כי התסיסה החדשה הסתיימה (בדרך זו) ולאחר מכן להתחיל את התהליך מחדש ע"י הוספה של סוכר וביקבוק מיידי.

מכיוון שהבירות שאנחנו עובדים עליהן אינן מסוננות או מפוסטרות – הוספת סוכר הביקבוק תגרום להתחלה מחודשת של תסיסה (פירוק הסוכר) בבירה. זו כל המטרה וכך נוצר הגיזוז.
אם כך, ברגע שהוספת את הסוכר – התהליך כבר יצא לדרך ויש לתת לו להסתיים. לא מדובר בכמות רבה של סוכר ולכן התסיסה גם לא תהיה ארוכה.