ארכיון הקטגוריה: DIY

הקפאת שמרים בגליצרין שמרים נוזליים לנצח

במדריך הקודם למדנו כיצד להכין סטארטר למבחנת שמרים וכיצד ניתן לנצל מבחנה או דגימת שמרים אחת למספר רב של פעמים (לאורך זמן קצר באופן יחסי)– על ידי שטיפתם מעוגת השמרים שמתקבלת בתום התסיסה הראשית במיכל התסיסה, או לחילופין, על ידי פיצול משקעי השמרים בסטארטר למספר צנצנות ואחסונן במקרר.
בכתבה זו נעסוק בטכניקה נוספת, מתקדמת יותר, המאפשרת אחסון דגימות שמרים למשך זמן ארוך מאוד.
להמשיך לקרוא

עבודה עם שמרים נוזליים איך להשתמש בהם נכון

בעבר דנו באתר על עבודה נכונה עם שמרים יבשים, על יתרונות, חסרונות, והגיגים שונים.

בעת כתיבת שורות אלה הגיע לישראל בפעם השניה בהיסטוריה הזמנה מיוחדת של שמרים נוזליים ע"י חברת BEER & BEYOND.
על מנת לנצל את המקסימום מהזדמנות נדירה זו, נפרסם כאן את מדריך הכנת ה"סטארטר" שכתב תמיר באני מהמבשלה הביתית "ארגמן".
להמשיך לקרוא

בישול בירה מגרעינים בלבד ובניית מאש טאן מבוא לבישול אול גריין

כשעושים את המעבר מבישול מרכז לבישול מגרעינים, השוק הגדול ביותר מגיע מתהליך מיצוי הסוכרים בגרעינים, או מה שנקרא בשפה המקצועית, mash. כמבשלים מרכז , היינו רגילים להרתיח מים, להוסיף רכז, להביא לרתיחה שוב, להוסיף כשות , לבשל עוד קצת ולקרר. עם התוספת הזו של הmash, מצטרפים לתהליך עוד משתנים שיכולים לשנות את הבירה שלנו מקצה לקצה. אם ברכז אותה כמות רכז ואותם כשות ושמרים היו מביאים אותנו לאותה בירה כל פעם (פחות או יותר), אז בmash ישנם כמה משתנים שאנחנו יכולים לשחק איתם, ומאותם גרעינים , כשות ושמרים, אפשר להוציא כמה בירות שונות בתכליתן.

המשתנים האלו הם טמפרטורת המאש, אורך המאש, וגרעינים שונים ומשונים שאין להם תחליף בזירת הרכז, כמו מלנואידין, מעושן, חומצי ושיפון. המעבר לגרעינים מעניק לנו את האפשרות לתת לבירות יותר או פחות גוף, לכוון את הצבע כמו שאנחנו רוצים (וכך כל הבירות שלנו לא יצאו באותו גוון ענברי שנותן הרכז), ולבצע תוספות כשות כמו FWH שלא ניתנות לעשיה עם רכז.

לפני שנתחיל בדוגרי, סקירה קצרה על המשתנים הנוספים.

להמשיך לקרוא

בוחש מגנטי לשמרים הכלי היעיל והנכון

לפעמים בחיים יש הפתעות. עד ממש לאחרונה, נשאנו את עינינו בערגה לארה"ב , שם ניתן להשיג שמרים נוזליים בקלות יתרה ,בין אם זה בLHBS (או חנות ממכר ציוד בישול בירה ביתית המקומי בעברית) או פשוט דרך מגוון אתרי אינטרנט שמוקדשים למטרה זאת.

למזלנו, שחר הרץ ו-B&B הרימו את הכפפה והביאו קצת שמרים נוזליים לארץ הקודש. ישנם הבדלים מהותיים בין שמרים יבשים ושמרים נוזליים, אך המהותי ביותר הוא הצורך בבוחש מגנטי (או stir-plate בלעז). יש שיטענו כי הבוחש המגנטי לא באמת נחוץ וכי ניתן להכין סטארטר גם ללא הבוחש, הם צודקים, אך סחרור התירוש מביא לעליה של עשרות אחוזים ברביית השמרים. בנוסף, לאלו שלא יכולים לגשת כל שעה ולטלטל את הארלנמייר, הבוחש יעשה את העבודה.

מטרת הבוחש המגנטי, היא לאוורר את התירוש בו אנחנו מייצרים את הסטארטר, ולהביא לרבייה טובה יותר ובריאה יותר של השמרים, אותם אנחנו מביאים לכדי מוכנות להגשה לתירוש בצורה המיטבית.

רוצים לעזור לנו להפעיל את האתר? קנו באמצעות הלינקים לקניה בeBay (ראוסטט, בורר מהירויות למאורר מחשב, מגנטים חזקיםסוגרושרינקיםקופסת חשמל)

 

להמשיך לקרוא

HOP SPIDER מסננת כשות לסיר הבישול

מטרתו של המכשיר היא להכיל בתוכו את כל הכשות שאנחנו מוסיפים במהלך הבישול, כדי שנוכל להפריד אותה בקלות מהנוזל בזמן הקירור.

אז איך בנינו את שלנו, ומה צריך?

להמשיך לקרוא